3 sonuçtan 1 ile 3 arası

Konu: Lor Peyniri

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 11

    Mesajları
    56
    Konuları
    28
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart Lor Peyniri

    Arkadaşlar merhaba,

    Daha önceden gelen denetimcilerden biri lor peyniri kullanımının yasak olduğunu söylemiş! Sanırım yasak olmasının sebebini ise kesik sütten yapılmasına bağlamışlar. Lor peyniri peyniraltı suyunun ısı ile çöktürülmesi sonrada preslenmesi ile elde edilmiyor mu? Zaten yasak olsa fabrikalar üretim izni alamazdı.Sizce denetimciler neyi kastetmiş olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Onursal Üye solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    15 Dec 08

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    0
    Kalan
    276

    Standart Cevap: Lor Peyniri

    hımm.. belki de tozutmuş olabilirler denetçiler.
    antalya sıcaktır, başlarına güneş geçmiştir veya rus kadınlarını görünce gözleri dönmüş olabilir.
    belki cahil işçinin biri yanlış anlamıştır veyahut lor kullanmak istemiyodur da emicesinin peynirlerinden firmaya aldırmak istiyodur.
    adamların saçmalamasından neyi kast ettiğini çözümlemek zor.
    dediğiniz gibi lor p.a.s'tan yapılır ve bu p.a.s ph'sı işlenen peynire göre değişir. ph ilerledikçe lor çıkışı azaldığından bozuk sütlerle lor üretmek diye bir şey yoktur.ayrıca o kadar bozuk sütü nerden bulucaksın.süt kilosu 1 tl civarındayken 1 kg lor 2 tl civarındadır ki bu parametreyle de çuvallanır.
    gene de yapan varsa, dombilidir.

  3. #3
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    05 Mar 11

    Mesajları
    56
    Konuları
    28
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart Cevap: Lor Peyniri

    Alıntı solway Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hımm.. belki de tozutmuş olabilirler denetçiler.
    antalya sıcaktır, başlarına güneş geçmiştir veya rus kadınlarını görünce gözleri dönmüş olabilir.
    belki cahil işçinin biri yanlış anlamıştır veyahut lor kullanmak istemiyodur da emicesinin peynirlerinden firmaya aldırmak istiyodur.
    adamların saçmalamasından neyi kast ettiğini çözümlemek zor.
    dediğiniz gibi lor p.a.s'tan yapılır ve bu p.a.s ph'sı işlenen peynire göre değişir. ph ilerledikçe lor çıkışı azaldığından bozuk sütlerle lor üretmek diye bir şey yoktur.ayrıca o kadar bozuk sütü nerden bulucaksın.süt kilosu 1 tl civarındayken 1 kg lor 2 tl civarındadır ki bu parametreyle de çuvallanır.
    gene de yapan varsa, dombilidir.
    Seçeneklerden rus olan daha baskın sanki Aşçıbaşımız bu konuda çok ısrarcıda bir türlü ikna edemedim. Ortalıkta kesilmiş sütten lor yapılıyor yasak diye dolaşıyor Cevapladığınız için teşekkür ederim.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Lor Peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 30-12-2011, 09:11
  2. rokfort peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan muratyilmaz_20
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 23-03-2009, 14:17
  3. Urfa Peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan sonkahraman
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27-09-2008, 21:28
  4. Cheddar Peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Karalar01
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-06-2008, 11:35
  5. Dil Peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-10-2007, 17:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed