4 sonuçtan 1 ile 4 arası
Konu: Lor Peyniri
-
25.02.2008, 19:13 #1
Lor Peyniri
ÜRETİM ŞEMASI
süt katılır(%30 oranında)
ısıtma işlemi(50-55 dereceye kadar ısıtılarak ara tanka alınır)
seperasyon(yağı alınır)
tuzlama(80 derecede %2-3 oranında)
pişirme(90-95 derecede beyaz tanecikler oluşmayana kadar
pıhtılaşma(yüzeydeki beyaz kitle birleşmeye başladığında ısıtmaya son verilir)
pıhtı alınır(kevgirle beyaz kitle alınır)
süzme(cendere bezlerinde veya süzme torbalarında baskı uygulanmaz)
kalıplara koyma
ambalajlama(tenekelere veya küplere konulur
muhafaza
YÖRESEL LOR PEYNİRİ ÇEŞİTLERİ
Marmara loru:tuzsuz bir lordur mihaliç peyniraltı suyundan üretilir
Antalya loru
Kars kurtlu peyniri:tuluma basılan lor peyniridir beyaz kurtları temizlenerek yenilebilir.
Artvin yusufeli kurtlu loru: süt kesiğinden yapılan çürük peynir kurtulur
Trakya loru:kaşarın peyniraltı suyundan yapılır
LOR PEYNİRİ BİLEŞİMİ
kuru madde:25.53
yağ:3.7
yağsız kuru madde:21.70
protein:12.49
kül:1.13
asitlik(sh):16.0
-
28.12.2011, 22:23 #2
power point sunusu olarak lazım bana aslında
-
29.12.2011, 10:03 #3
-
30.12.2011, 08:11 #4
aslında lor olarak verı bulmak zor kendım hazırlıyorum önemlı olan durum o verıyı bulmakda megep de bıle yok. alında peynır altı suyundan en önemlı maddelerınden bırısı lor ve tuketımı de bır o kadar fazla ama nafile...
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
ezine peyniri ve kaşar peyniri
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan GİZEMERDEMYorum: 1Son Mesaj: 29.08.2012, 16:07 -
prato peyniri
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ferventYorum: 0Son Mesaj: 05.05.2012, 12:48 -
Lor Peyniri
Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan zynppYorum: 2Son Mesaj: 22.09.2011, 11:53 -
Cheddar peyniri
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ufoyumYorum: 0Son Mesaj: 15.11.2008, 15:34 -
Dil Peyniri
Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Figen YÜCEYorum: 0Son Mesaj: 06.10.2007, 17:01
Yer imleri