4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: Lor Peyniri

  1. #1
    Ön Lisans Üye mentol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07 Oct 07

    Mesajları
    168
    Konuları
    123
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Lor Peyniri

    ÜRETİM ŞEMASI
    süt katılır(%30 oranında)
    ısıtma işlemi(50-55 dereceye kadar ısıtılarak ara tanka alınır)
    seperasyon(yağı alınır)
    tuzlama(80 derecede %2-3 oranında)
    pişirme(90-95 derecede beyaz tanecikler oluşmayana kadar
    pıhtılaşma(yüzeydeki beyaz kitle birleşmeye başladığında ısıtmaya son verilir)
    pıhtı alınır(kevgirle beyaz kitle alınır)
    süzme(cendere bezlerinde veya süzme torbalarında baskı uygulanmaz)
    kalıplara koyma
    ambalajlama(tenekelere veya küplere konulur
    muhafaza
    YÖRESEL LOR PEYNİRİ ÇEŞİTLERİ
    Marmara loru:tuzsuz bir lordur mihaliç peyniraltı suyundan üretilir
    Antalya loru
    Kars kurtlu peyniri:tuluma basılan lor peyniridir beyaz kurtları temizlenerek yenilebilir.
    Artvin yusufeli kurtlu loru: süt kesiğinden yapılan çürük peynir kurtulur
    Trakya loru:kaşarın peyniraltı suyundan yapılır

    LOR PEYNİRİ BİLEŞİMİ
    kuru madde:25.53
    yağ:3.7
    yağsız kuru madde:21.70
    protein:12.49
    kül:1.13
    asitlik(sh):16.0


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #2
    Yeni Üye murat1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    16
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: lor peyniri

    power point sunusu olarak lazım bana aslında

  3. #3
    KURUCU Sinan COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06 Feb 07
    Yaş
    38

    Mesajları
    2238
    Konuları
    195
    Eklentileri
    51
    Kredisi
    2742
    Harcanan
    0
    Kalan
    2742

    Standart Cevap: lor peyniri

    Çok janjanlı bişey olsun diyorsanız max. 1 saatiniz alacak bir durum... Elinizde döküman olduktan sonra sunu hazırlamak o kadarda zor olmasa gerek, fazla hazırcı olmayın
    - -

  4. #4
    Yeni Üye murat1987 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Oct 11
    Yaş
    32

    Mesajları
    16
    Konuları
    7
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Standart Cevap: Lor Peyniri

    aslında lor olarak verı bulmak zor kendım hazırlıyorum önemlı olan durum o verıyı bulmakda megep de bıle yok. alında peynır altı suyundan en önemlı maddelerınden bırısı lor ve tuketımı de bır o kadar fazla ama nafile...

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Lor Peyniri
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan zynpp
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 22-09-2011, 11:53
  2. Köy peyniri yapımı
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan safis
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-03-2010, 17:06
  3. rokfort peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan muratyilmaz_20
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 23-03-2009, 14:17
  4. Cheddar peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ufoyum
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15-11-2008, 16:34
  5. Dil Peyniri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06-10-2007, 17:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed