Vücudumuza sayısız faydası bulunan maden suyu, içerisindeki zengin magnezyum içeriği ile kalp ve damar hastalıklarını azalttığı bilinmekte. Uzmanlar, maden sularının kaybettiğimiz su ve mineral kaybını telafi etmek için tüketilmesi gereken eşsiz bir içecek olduğunu açıklamaktadır.

Maden suyu tüketimine ilişkin önemli bir hususa değinen KTÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaş, maden sularının direkt kaynaktan alınmaması ve Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilen laboratuvarların incelenmesi sonucunda tüketilmesi gerektiğini açıkladı.

Topbaş, maden suyunun her gün tüketilebileceğini belirterek, Türkiye?nin önemli maden suyu kaynaklarına sahip bir ülke olduğunu, bu nedenden dolayı kaynaktan tüketilen maden sularına dikkat edilmesi gerektiğini ve tüketiminin de kontrollü bir şekilde sağlanması gerektiğine vurguladı.



KTÜ Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Topbaş, kaynaktan tüketilecek maden suyunun incelenmesi gerektiğine de dikkati çekerek, radyoaktivite ve kimyasal açıdan kaynak sularının analizlerinin yapılması gerektiğini belirtti. Topbaş ayrıca Sağlık Bakanlığı?nın yetkilendirdiği laboratuvarlarda incelenen maden sularının belirlenen limitlerde olan ve yasak maddeleri içermemeleri durumunda güvenle tüketilebileceğini sözlerine ekledi.