1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Magnezyum

  1. #1
    alaraatik çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.11.2020 Son online zamanı: 10.01.2021

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    5
    Kalan
    50

    Standart Magnezyum

    : Magnezyum
    : Doc
    : .......

    Magnezyum, element ve mineral olarak hayatın devamı için en önemli maddelerden biridir. Alaşımları endüstride, mineralleri de insan vücudunda büyük bir boşluğu doldurur. Tıptan endüstriye kadar çok geniş bir alanda kullanılan önemli bir elementtir. Ancak gıda sektöründe mineral formunu ele almak daha doğru olur. Tohum ve sebzelerde klorofil kompleksi halinde bulunur. Klorofilin merkez atomudur ve fotosentezde hayati önemi vardır. Bitkilerde fosforun taşınmasına yardım eder. Bu sebeple yaşamın devamı için olmazsa olmaz maddelerden biridir. Ancak insan vücudunda üretilmez, dışarıdan alınması gereklidir. insan vücudunda ise, en fazla bulunan dördüncü mineraldir. İnsan bedenindeki toplam magnezyumunun yaklaşık %99'u kemiklerde, kaslarda ve yumuşak dokularda bulunurken, %1'i kandadır. Vücutta bol miktarda yer alan magnezyum, birçok gıdada doğal olarak bulunur. Bunun dışında diğer bazı gıda ürünlerine eklenebilir, besin takviyesi olarak kullanılabilir ve bazı ilaçlarda bulunur. Yemek pişirilmesi sırasında bazı durumlarda besinlerdeki magnezyum özelliğini yitirebilir. Bu sebeple magnezyum içeren ve çiğ olarak tüketilebilen besinler tercih edilmelidir. Gıdaların işlenmesi veya rafinesi sırasında magnezyum içerikleri yüzde 90-100 civarında yok olur. Magnezyumca zengin besinlere örnek vermek gerekirse:

    Önemli miktarda magnezyum içeren yeşillikler arasında lahana, ıspanak ve kara lahana bulunmaktadır. Örneğin, 1 tabak pişmiş ıspanak 157 mg magnezyum ya da diğer bir deyişle günlük alınması gereken miktarın %39’unu içerir. Ayrıca yapraklı yeşillikler demir, manganez ve A, C, K vitaminleri de dahil olmak üzere mükemmel bir besin kaynağıdırlar. Bitter çikolata, lezzetli olduğu kadar sağlıklı bir yiyecektir. Ayrıca magnezyum açısından çok zengindir. 28 gram bitter çikolata 64 mg magnezyum içerir. Bu günlük alınması gereken miktarın %16’sını karşılar. Avokado inanılmaz besleyici ve lezzetli bir meyve olmanın yanı sıra önemli magnezyum kaynağıdır. Bir avokado, günlük alınması gereken miktarın %15’i olan 58 mg magnezyum sağlar. Kuruyemişler besleyici ve lezzetli gıdalardır. Özellikle magnezyum içeriği açısından yüksek olan kuruyemiş çeşitleri arasında badem, kaju ve fıstık bulunur.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 35.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (14.04.2021 Saat 14:38 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Magnezyum oksit
    Endüstriyel Kimya forum içinde, yazan kimyaborsasi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.08.2017, 09:44
  2. Magnezyum Canlandırır
    Beslenme forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.09.2013, 13:33
  3. magnezyum esaslı biomalzemeler
    Gıda Kimyası forum içinde, yazan tuanabelit
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.12.2007, 01:43
  4. Magnezyum
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20.09.2007, 09:36

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed