1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    CEMUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CEMUS çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.10.2008 Son online zamanı: 01.08.2017

    Mesajları
    14
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Post Makarna Üretimi

    AMAÇ


    Türk Gıda Kodeksine ve makarna çeşidine uygun olarak makarna hamurunu basınç uygulayarak kalıplarda şekillendirebilecektir.

    ARAŞTIRMA

    Makarna şekillerini ve aralarındaki farkları araştırarak çeşitliliğin kaynaklarını bir sunu hazırlayarak sınıfla paylaşınız. Makarna çeşitlerinden örnekleri derse getiriniz.

    1.MAKARNA HAMURU ŞEKİLLENDİRME

    1.1. Makarna şekilleri

    Makarna üretiminde, farklı zevklere hitap edecek, yaratıcı sunumlar oluşturmak ve tüketimi arttırmak amacıyla çok değişik şekiller ortaya çıkmıştır. Sektördeki gelişmeler şekil çeşitliliğini olumlu yönde etkilemiş ve günümüzde çok sayıda farklı çeşitler ile tüketici karşısına çıkılmıştır.

    Makarna şekilleri, üretim özelliklerine göre, uzun makarnalar, kesme makarnalar, levha/stampa makarnalar, şehriyeler olarak gruplandırılabilir. Bunların yanında özel üretim diye tanımlanabilecek üretimler de söz konusudur. Aşağıda bazı makarna çeşitlerine örnekler bulabilirsiniz.


    Tüm bu çeşitliliğin amacı, hazırlanan yemekte farklı duygular oluşturabilmek ve özünde aynı olan makarnaya, sunum zenginliği katabilmektir. Sayısız makarna şekli ile kişilerin yemek hazırlama konusundaki yaratıcılıkları, makarnaya gidecek sos tipi ve kullanım şeklinin çeşitliliğine eklendiğinde (hangi yemekle sunulacağı; et yemeği mi, sebzeli yemekler mi? v.b) yemek listelerinde çok farklı sunumlar ortaya çıkarmaktadır.




    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 4.97 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 60 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Makarna Üretimi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan emreakca1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.06.2020, 10:06
  2. makarna üretimi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 13
    Son Mesaj: 09.04.2015, 13:55
  3. Makarna Üretimi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan tugcezehir
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.11.2014, 15:53
  4. Makarna Hammaddesi ve Üretimi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan Atalay
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 15.01.2014, 14:31
  5. Makarna Üretimi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan m.ertem
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 16.12.2011, 22:34

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed