1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Konu: Makarna Üretimi
-
02.11.2014, 15:53 #1
Üyelik tarihi: 02.11.2014 Son online zamanı: 22.04.2016
- Mesajları
- 2
- Konuları
- 2
- Eklentileri
- 2
- Kredisi
- 105
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 105
Makarna Üretimi
: Makarna Üretimi : Ppt : Sezgin ÜNAL, Tuğçe ZEHİR
Makarna
Makarna, sert buğdaydan elde edilen irmiğin su ile karıştırılarak elde edilen hamurun sade, katkılı veya zenginleştirilerek biçimlendirilip kurutulmasıyla elde edilen bir hububat ürünüdür.
Makarnanın mutlaka durum buğdayından irmik ve su karışımdan yapılması gerekmektedir. Durum buğdayının makarnalık kalitesini; tanenin fiziksel özellikleri, endosperm yapısı, protein miktarı, enzim aktivitesi ve pigment içeriği gibi birçok özelliği belirlemektedir. Sert durum buğdayı makarnanın üretiminde kullanılan irmik için en uygun buğday cinsidir. Yumuşak buğdaydan ekmek, tatlı ve pastaları üretmek için kullanılan un elde edilmektedir.
Makarnanın Tarihçesi
Makarnanın tarihçesi incelendiği zaman iki farklı yaklaşım göze çarpmaktadır.
Bunlardan ilki, makarnanın ilk kez M.Ö. 1700–1100 yılları arasında Çinliler tarafından yapıldığı ve 1292 yılında ünlü gezgin Marco POLO tarafından keşfedilerek günümüzde makarnanın anavatanı olarak kabul edilen İtalya’ya getirildiğidir.
Diğer görüş ise, İtalyanların makarnayı Araplardan aldığı yönündedir. Ortadoğu ile ticaret yapan İtalyanların, o zamanlar “el-rişta” günümüz mutfağında ise “erişte” olarak adlandırılan yiyeceği kendi ülkelerine götürdüğüdür.
Konu Çiğdem Coşkun tarafından (03.11.2014 Saat 08:56 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
Makarna Üretimi
Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan emreakca1Yorum: 0Son Mesaj: 06.06.2020, 10:06 -
makarna üretimi
Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan sibelkuralYorum: 13Son Mesaj: 09.04.2015, 13:55 -
Makarna Hammaddesi ve Üretimi
Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan AtalayYorum: 6Son Mesaj: 15.01.2014, 14:31 -
Makarna Üretimi
Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan m.ertemYorum: 3Son Mesaj: 16.12.2011, 22:34 -
Makarna Üretimi
Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan CEMUSYorum: 0Son Mesaj: 19.03.2009, 16:40
Yer imleri