1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen tugcezehir

Konu: Makarna Üretimi

  1. #1
    tugcezehir çevrimdışı Üyelik tarihi: 02.11.2014 Son online zamanı: 22.04.2016

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Makarna Üretimi

    : Makarna Üretimi
    : Ppt
    : Sezgin ÜNAL, Tuğçe ZEHİR

    Makarna

    Makarna, sert buğdaydan elde edilen irmiğin su ile karıştırılarak elde edilen hamurun sade, katkılı veya zenginleştirilerek biçimlendirilip kurutulmasıyla elde edilen bir hububat ürünüdür.

    Makarnanın mutlaka durum buğdayından irmik ve su karışımdan yapılması gerekmektedir. Durum buğdayının makarnalık kalitesini; tanenin fiziksel özellikleri, endosperm yapısı, protein miktarı, enzim aktivitesi ve pigment içeriği gibi birçok özelliği belirlemektedir. Sert durum buğdayı makarnanın üretiminde kullanılan irmik için en uygun buğday cinsidir. Yumuşak buğdaydan ekmek, tatlı ve pastaları üretmek için kullanılan un elde edilmektedir.

    Makarnanın Tarihçesi

    Makarnanın tarihçesi incelendiği zaman iki farklı yaklaşım göze çarpmaktadır.
    Bunlardan ilki, makarnanın ilk kez M.Ö. 1700–1100 yılları arasında Çinliler tarafından yapıldığı ve 1292 yılında ünlü gezgin Marco POLO tarafından keşfedilerek günümüzde makarnanın anavatanı olarak kabul edilen İtalya’ya getirildiğidir.
    Diğer görüş ise, İtalyanların makarnayı Araplardan aldığı yönündedir. Ortadoğu ile ticaret yapan İtalyanların, o zamanlar “el-rişta” günümüz mutfağında ise “erişte” olarak adlandırılan yiyeceği kendi ülkelerine götürdüğüdür.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 6.15 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 21 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (03.11.2014 Saat 08:56 ) değiştirilmiştir.
    Busra Timur bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Makarna Üretimi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan emreakca1
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.06.2020, 10:06
  2. makarna üretimi
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan sibelkural
    Yorum: 13
    Son Mesaj: 09.04.2015, 13:55
  3. Makarna Hammaddesi ve Üretimi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan Atalay
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 15.01.2014, 14:31
  4. Makarna Üretimi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan m.ertem
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 16.12.2011, 22:34
  5. Makarna Üretimi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan CEMUS
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.03.2009, 16:40

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed