1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen cello86

Konu: Manisa Yöresi Pekmezlerin Kimyasal Kompozisyonu

  1. #1
    cello86 çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.10.2008 Son online zamanı: 02.11.2021

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    8
    Kalan
    47

    Standart Manisa Yöresi Pekmezlerin Kimyasal Kompozisyonu

    : Manisa Yöresi Pekmezlerin Kimyasal Kompozisyonu
    : Pdf
    : Selim BAŞÇAM, Faruk DAYI

    1. GİRİŞ…………………………………………………………………………….. 1
    2. LİTERATÜR ÖZETİ…………………………………………..……………….. 3
    2.1. ÜZÜM VE BİLEŞENLERİ………………………………………………... 3
    2.2. PEKMEZ TANIMI VE ÇEŞİTLERİ…………………………………….. 3
    2.3. ÜZÜM PEKMEZİ TEBLİĞİ ÖZETİ…………………………………….. 4
    2.4. PEKMEZ YAPIMI………………………………………………………… 5
    2.4.1. Sıvı Pekmez Yapımı…………………………………………………..... 6
    2.4.1.1. Tatlı Sıvı Pekmez Yapımı………………………………………... 6
    2.4.1.2. Ekşi Sıvı Pekmez Yapımı……………………………………….... 12
    2.4.2. Katı Pekmez Yapımı…………………………………………………..... 13
    2.5. ÜZÜM PEKMEZİNDEKİ TAKLİT ve TAĞŞİŞLER, BELİRLEME
    YÖNTEMLERİ, BULGULAR ve KARŞILAŞTIRMALAR ………………... 15
    2.5.1. Üzüm Pekmezi Üretimindeki Taklit Ve Tağşişler……………………... 16
    2.5.2. Üretiminde Tağşiş Yapılan Üzüm Pekmezlerine Ait Analitik Bulgular
    ve Üzüm Pekmezi ile Karşılaştırılması……………………………… 17
    2.5.3. Taklit ve Tağşişlerin Belirlenmesi…………………………………… ..... 20
    2.5.4. Organik Asit Analizleri ile Tağşişin Belirlenmesi……………………...... 20
    2.5.5. Amino Asitler Analizleri ile Tağşişin Belirlenmesi…………………. ..... 21
    2.6. PEKMEZ İLE İLGİLİ YAPILMIŞ ÇALIŞMALAR…………………...... 22
    3. MATERYAL VE YÖNTEM…………………………………………………... 24
    3.1. MATERYAL
    3.1.1. Araştırmada Kullanılan Örnekler……………………………………..... .. 24
    3.2. YÖNTEM
    3.2.1. Suda Çözünür Kuru Madde Tayini………………………………….....… 26
    ii i
    3.2.2. Asitlik Tayini………………………………………............................. 26
    3.2.3. pH Tayini…………………………………………………………….. 26
    3.2.4. HMF Tayini…………………………………………………………. 26
    3.2.5. İnvert Şeker ve Toplam Şeker Tayini……………………………….. 26
    4. BULGULAR VE TARTIŞMA………………………………………………... 27
    5. SONUÇ VE ÖNERİLER……………………………………………………... 36
    6. KAYNAKÇA………………………………………………………………….. 37

    Bu araştırmada, Manisa yöresinden toplanan ev yapımı 49 adet, diğer bölgelerden toplanan ev yapımı 8 adet, 18 adet markalı ve 7 adet organik markalı pekmezlerin bazı kimyasal özellikleri incelenmiştir.

    Araştırmaların bulgularına göre, ortalama SÇKM miktarları ev yapımı pekmezlerde %69.54±4.13; markalı pekmezlerde %71.57±0.98; markalı organik pekmezlerde ise %72.72±2.49 olarak saptanmıştır. pH değerleri ortalama olarak ev yapımı pekmezlerde 4.49±0.30; markalı pekmezlerde 4.63±0.18; markalı organik pekmezlerde ise 4.57±0.20 olarak saptanmıştır. HMF içerikleri ortalama olarak ev yapımı pekmezlerde 206.41±100.76 mg/kg; markalı pekmezlerde 191.55±67.61 mg/kg; markalı organik pekmezlerde ise 194.34±101.86 mg/kg olarak bulunuştur. Toplam şeker içerikleri ortalama olarak ev yapımı pekmezlerde % 49,38 – 7,83; markalı pekmezlerde %51,09 – 65,66; markalı organik pekmezlerde ise % 60,01 – 66,60 olarak aralığında değişmektedir.

    Yapılan kimyasal analizler Türk Gıda Kodeksi Pekmez tebliğine göre değerlendirilmiştir. Yapılan analizler kapsamında ev yapımı pekmezlerin pekmez tebliğine uygun olmadığı saptanmıştır.

    2010, 41 sayfa

    Anahtar Kelimeler: Pekmez, üzüm pekmezi, bazı kimyasal analizler.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 562.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 8 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (16.07.2012 Saat 11:41 ) değiştirilmiştir.
    cemil61 bunu beğendi.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Manisa Yöresi Pekmezlerin Kimyasal Kompozisyonu
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan barisavci
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.03.2015, 17:16
  2. farklı meyv üretilen pekmezlerin dep sür biyokimyasal özelliklerinde meyd gelen değ
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan mühür
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.01.2012, 11:53
  3. Ş.Urfa Yöresindeki Pekmezlerin Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan Ümit ÖZTEK
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.08.2011, 20:24
  4. Yorum: 2
    Son Mesaj: 05.12.2007, 14:25
  5. marmara'nın incisi ve en güzel tatil yöresi erdek
    Turizm forum içinde, yazan ogunsezmis
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 16.11.2007, 20:30

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed