1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Maya Küf

  1. #1
    C5n
    C5n çevrimdışı
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    04 May 20

    Mesajları
    5
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    5
    Kalan
    100

    Standart Maya Küf

    : Maya - Küf
    : PDF
    : .......

    Maya - Küf sayısı açıkta pazarlanan, üretim teknolojisi gereği paketleme işleminden önce açık havaya maruz kalan, ürün pastörize olsa dahi ambalaj materyalinden bulaşma olabilen, yıkama ve soğutma/dondurma dışında teknolojik işlem görmeyen gıdalar için önemli bir kalite göstergesidir.

    Gıda mikrobiyolojisinde maya ve küf genel olarak beraberce ele alınır. Bunun başlıca iki nedeni mayaların ve küflerin fungi (=mycota) aleminin üyeleri olmaları ve selektif besiyerlerinde mayaların ve küflerin beraberce ancak koloni morfolojileri ile birbirlerinden rahatlıkla ayrılabilecek şekilde gelişmeleridir. Küfler miselyum oluşturan çok hücreli funguslar olarak tanımlanırken, mayalar tek hücreli ve genellikle miselyum oluşturmayan yapılar olarak tanımlanmaktadır. Küfler, eşeyli ve eşeysiz olmak üzere iki tip spor içermektedirler. Küflerin tanımlanması ve ayrımında genellikle eşeysiz sporlar ve bunlarla ilgili yapılardan faydalanılmaktadır. Genellikle küflerin çoğalmasında rol oynayan eşeyli sporlardan ise küflerin sınıflandırılmasında faydalanılmaktadır. Genellikle yuvarlak, silindirik, oval ya da limon şeklinde hücre morfolojisine sahip olan mayalar tek hücrelidir. Kendilerine özgü bir hücre morfolojisi olan mayaların saf kültürlerinde dahi, üreme koşullarına ve kültür yaşına bağlı olarak farklı şekil ve boyutlara sahip hücrelere rastlanabilmektedir. Bazı maya türleri ekmek, bira, şarap gibi gıdaların üretiminde büyük ekonomik öneme sahiptir. Bir takım küflerden de peynir yapımı ya da yüksek protein içeriğine sahip biyomas üretiminde faydalanılmaktadır. Ancak oldukça fazla sayıda maya ve küf türünün fermantasyon ve gıda sanayisinde istenmeyen kontaminatlar olduğu bilinmektedir.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 132,8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (20-10-2020 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. maya ve küf analizleri
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan elenceli
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 09-08-2018, 15:02
  2. maya üretimi
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan sUlE
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-08-2010, 14:02
  3. Yaş maya üretimi
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan gokhanacar81
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25-02-2010, 19:59
  4. maya biyoteknolojisi
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan enderux
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24-08-2009, 15:16
  5. maya küf sayımı
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan buyuksahin
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 03-01-2008, 16:15

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed