1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    fatosakbulut çevrimdışı Üyelik tarihi: 11.04.2009 Son online zamanı: 01.08.2019

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    2
    Kalan
    253

    Standart Megep(meslekî eğitim ve öğretim sisteminin güçlendirilmesi projesi)gıda hijyeni

    T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN
    GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)
    GIDA TEKNOLOJİSİ - GIDA HİJYENİ - ANKARA, 2006

    İÇİNDEKİLER
    AÇIKLAMALAR
    GİRİŞ

    ÖĞRENME FAALİYETİ–1
    1. işleme öncesi faaliyetlerde gıda hijyeni
    1.1. Gıda Hijyeninin Önemi
    1.1.1. Gıda Zehirlenmeleri
    1.1.2. Gıda Mevzuatı ve İlgili Kuruluşlar
    1.2. Ham Madde ve Katkı Maddelerinin İşletmeye Kabulü
    1.2.1. Ham Maddenin Tanımı ve Sınıflandırılması
    1.2.2.Ham Maddenin Sağlandığı Alanlarla İlgili Kurallar
    1.2.3. Ham Madde, Yardımcı Madde ve Katkı Maddeleri İle İlgili Kurallar
    1.2.4. Ham madde ve katkı maddesi seçimi
    1.3. Üretim Öncesi Temizlik
    1.3.1. Genel Temizlik İşlemleri
    1.3.2. Ağır Yağ ve Kirlerin Temizliği
    1.4. Kemirgenler, Böcekler, Diğer Kanatlı ve Haşereler İle Mücadele
    1.4.1.Sinek ve Benzeri Haşerelerin Kontrolü.
    1.4.2.Kemirgen ve Sürüngenlerin Kontrolü
    1.4.3. Kuşlarla Mücadele
    1.4.4. Haşere ve Kemirgen Kontrolü İçin Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
    UYGULAMA FAALİYETİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    ÖĞRENME FAALİYETİ - 2
    2. GIDALARI İŞLEME basamaklarında gıda hijyeni
    2.1. Gıda Endüstrisinin Önemi ve Amacı
    2.2. Gıda İşleme Basamakları ve Hijyen /Sanitasyon İlişkisi
    2.3. Gıda İşleme Basamaklarında Hijyeni Sağlama Yolları
    2.4. Gıda İşlemede Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
    2.5. Gıda Üreten Tesislerin Taşıması Gereken Genel Özellikler
    2.6. Ekipman Özellikleri
    UYGULAMA FAALİYETİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    ÖĞRENME FAALİYETİ–3
    3. AMBALAJLAMA VE ETİKETLEME İLE İLGİLİ SANİTASYON KURALLARI
    3.1.Gıda Endüstrisinde Ambalaj ve Ambalajlama
    3.1.1. Gıda Ambalajında Malzemelerden Beklenen Özellikler
    3.1.2. Ambalajların Sınıflandırılması
    3.1.3. Ambalajlama İle İlgili Kurallar
    3.1.4. Ambalajlamada Bulaşılara Karşı Alınan Önlemler
    3.2.Etiketleme
    3.2.1.Etiket Çeşitleri
    3.2.2.Etiketleme İle İlgili Kurallar
    UYGULAMA FAALİYETİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
    ÖĞRENME FAALİYETİ–4
    4. İŞLEME SONRASI FAALİYETLERDE GIDA HİJYENİ
    4.1. Depolama
    4.1.1.Depolamanın Gıda Hijyeninde Önemi
    4.1.2. Depo Çeşitleri
    4.1.3. Depolama Kuralları
    4.1.4. Depo İşlemleri (Kayıtlar).
    4.2. Taşıma ve Dağıtım Kuralları
    4.3. Satış Kuralları
    4.3.1. İşyeri Genel Özellikleri
    4.3.2. Gıda ile Temasta Bulunan Eşya, Alet ve Ekipman Özellikleri
    4.3.3. Personel
    4.3.4. Satış, muhafaza ve depolama
    4.3.5. Atıklar
    UYGULAMA FAALİYETİ
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    DEĞERLENDİRME ÖLÇÜTLERİ
    ÖĞRENME FAALİYETİ–5
    5. GIDA ÜRETİM ALANLARININ KONTROLÜ (HACCP)
    5.1. Giriş
    5.2. Gıdalardaki Riskler
    5.2.1.Fiziksel Riskler
    5.2.2.Kimyasal Riskler
    5.2.3.Biyolojik Riskler
    5.2.4.Mikrobiyolojik Riskler
    5.3. Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP)
    5.3.1. HACCP’ ın (Hazard Analysis of Critical Points-Tehlike Analizi ve Kritik
    Kontrol Noktaları) Gelişimi
    5.3.2. Yararları ve İlgili Tanımlar
    5.3.3. HACCP İlkeleri
    5.3.4. HACCP Uygulamaları
    5.3.5.HACCP Sisteminin Belgelendirilmesi
    5.3.6. HACCP Uygulamasına Bir Örnek
    UYGULAMA FAALİYETİ...
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME.
    MODÜL DEĞERLENDİRME
    ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
    CEVAP ANAHTARLARI
    ÖNERİLEN KAYNAKLAR
    KAYNAKÇA


    Dosya Türü: pdf
    Şifre: www.forumfood.net

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 908.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 36 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Artık bir mesleki eğitim
    Türkiye forum içinde, yazan Çiğdem Coşkun
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.11.2018, 17:53
  2. pazarlama ve perekande-Mesleki gündem-MEGEP
    Perakende Sektörü forum içinde, yazan ahmet_yilmaz334
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.11.2011, 14:10
  3. Yorum: 2
    Son Mesaj: 04.10.2011, 13:18
  4. Temel Gıda Hijyeni eğitim notları
    Hijyen ve Sanitasyon forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 03.05.2008, 08:21
  5. Ülkemizde ve dünyada eğitim-öğretim sorunları
    Dünyada Eğitim forum içinde, yazan fooden
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 08.03.2007, 20:05

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed