1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    acarpasa111 çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.10.2009 Son online zamanı: 02.06.2012

    Mesajları
    17
    Konuları
    16
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Meyve konservelerinde kalite kontrol

    MEYVE KONSERVELERİ
    Kalite , tüketicinin üründe değer verdiği ve aradığı özelliklerin bir arada bulunmasıdır. Diğer bir tanımla besin kalitesi tüketicinin tercihinde rol oynayan , ölçülüp değerlendirilebilen ve bir besini diğerinden ayırt etmeye yarayan özelliklerin birleşimidir. Meyvelerin konserve edilmesindeki asıl amaç ; bozulma olgusunun önlenmesi olmakla birlikte besin değeri , renk , aroma ve fiziksel yapısına ait duyusal niteliklerin , kısaca kalitesinin en az düzeyde etkilenmesini sağlamaktır.
    Meyve konservelerinde en çok kullanılan meyveler ; armut , çilek , elma , erik , incir , kayısı , şeftali , vişne , turunçgil meyvelerinden greyfurt , mandarin ve karışık meyvelerdir.


    MEYVE KONSERVELERİNDE KALİTE KONTROL

    PEROKSİDAZ TESTİ

    Meyve ve sebzelerin işlemesi sırasında uygulanan kesme , kabuk soyma , dilimleme vb , gibi işlemlerde doku mekanik olarak zedelenmektedir. Bu zedelenmeler sonucunda da ürünün rengi pembeden mavimsi siyaha kadar değişebilmektedir. Enzimatik esmelerleşme adı verilen bu renk değişim reaksiyonlarında ürünün fenolik maddeler ve polifenol oksidaz (PPO) enzimleri rol oynamaktadır.
    Bu esmerleşme reaksiyonlarında rol alan enzimlerin aktiviteleri herhangi bir şekilde engellenerek ürünün esmeleşmesi önlenebilmektedir. Enzim aktivitesini ve dolayısı ile esmerleşmesi önlenebilmektedir. Enzim aktivitesi ve dolayısı ile esmerleşmeyi etkileyen faktörler sıcaklık, pH , inhibatörler (tuz, vb) ve ürünün olgunluk derecesidir.




    Dosya türü : doc

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 15.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 14 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.12.2017, 20:11
  2. Kalite Kontrol Denetimi
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan esrabskrt
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.12.2010, 16:45
  3. meyve ve sebze konservelerinde bozulmalar
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan aylin35
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.09.2009, 08:16
  4. Kalite Kontrol-Kusur
    Kalite Kontrol ve Depolama forum içinde, yazan Figen YÜCE
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.10.2008, 23:20
  5. Yorum: 10
    Son Mesaj: 01.07.2007, 11:49

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed