1 sonuçtan 1 ile 1 arası
-
07.07.2011, 09:28 #1
Üyelik tarihi: 28.02.2008 Son online zamanı:
- Mesajları
- 31
- Konuları
- 29
- Eklentileri
- 11
- Kredisi
- 555
- Harcanan
- 41
- Kalan
- 514
meyve sebze dezenfeksiyon talimatı
1. AMAÇ
Meyve ve sebze hazırlık bölümünde, hazırlık işlemine başlamadan önce ürünlerin üzerindeki potansiyel tehlikelerin uzaklaştırılması.
2. KULLANILAN FORM
3. SORUMLULUK
Chef De Partie, Kısım Elemanları
4. UYGULAMA
• Çiğ olarak tüketime sunulacak tüm sebze ve meyveler dezenfeksiyon işlemine tabi tutulmalıdır.
• Dezenfeksiyon öncesi işlemler:
Dezenfeksiyon işlemi için kullanılan makine, dezenfekte edilen malzemelerin işlenmesinde kullanılacak bıçaklar, tablalar, rendeler, sebze doğrama makinesi ve parçaları, mutlaka kullanımdan önce ilgili temizlik/dezenfeksiyon talimatına uygun olarak dezenfekte edilmelidir.
Yıkama öncesinde, göbek, marul gibi sebzelerin çürük yaprakları ayrılıp, doğranmalıdır. Domatesler ve salatalıklar yapraklı baş kısımları kesilmelidir. Roka, maydanoz ve dereotları ipleri çözülüp, çürük ve sarı yaprakları ayıklanmalıdır. Havuçların kabukları soyulmalıdır.
• Dezenfeksiyon:
Aşağıda belirtildiği şekilde üç basamakta dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirilir.
1. Basamak: Malzemeler tozu, toprağı ayrılana dek, yıkama makinesinde yıkanır. Durulanır.
2. Basamak:
Dozaj makinesinden gerekli dezenfektan ve su sebzelerin üzerine akıtılır.
Makine 10 dakika çalıştırılır
3. Basamak:
dezenfektanlı su boşaltılır.
Temiz su ile en az iki kez durulanır.
• Dezenfeksiyon Sonrası İşlemler:
Dezenfekte edilen meyve ve sebzeler vakit geçirilmeden kullanılacakları bölüme taşınırlar.
Advertising
Advertising
Benzer Konular
-
meyve-sebze klorlama talimatı
ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Gülsel ŞENYorum: 2Son Mesaj: 12.11.2013, 08:33 -
Sebze Dezenfeksiyon formu/Kuru Gıda depo kontrol
ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan sibellYorum: 0Son Mesaj: 25.07.2011, 13:21 -
yemeklerin hızlı soğutulması ve sebze dezenfeksiyon izleme formları
Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan mahmuthacettepeYorum: 1Son Mesaj: 09.10.2010, 13:15 -
Temizlik Dezenfeksiyon Talimatı
ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan cherry79Yorum: 0Son Mesaj: 10.11.2008, 15:41 -
Meyve Sebze Yıkama Talimatı
Hazır Yemekcilik - Catering forum içinde, yazan akdenizgezginiYorum: 0Son Mesaj: 20.09.2008, 13:43
Yer imleri