1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ertugrul_165286 çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.07.2016 Son online zamanı: 06.07.2016

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Post Meyve Sebze Suyu Üretim Teknolojisi

    : Meyve Sebze Suyu Üretim Teknolojisi
    : Pdf
    : Dr.Engin Yaralı

    Meyve Sebze Tekonolojisi II

    Meyve ve Sebze Suyu Üretimi


    Meyve Suyu:
    Sağlıklı, olgun, taze ve temiz meyvelerden mekanik yolla elde edilen, elde edildiği meyvenin renk, tat ve koku gibi tipik özelliklerini gösteren, fermente olmamış ancak fermente olabilen ve fiziksel yolla dayanıklı duruma getirilen içeceklerdir. Meyve suyu doğrudan meyveden elde edilebileceği gibi, konsantresinin daha önce uzaklaştırılan miktarda ve meyve suyunun ana bileşimini ve kalite özelliklerini önemli ölçüde etkilemeyen, içilebilen özellikteki su ile seyreltilmesi ve konsantrasyon sırasında ayrılan uçucu aroma maddelerinin katılması ile de hazırlanır.

    Meyve Nektarı:
    Meyve suyu konsantresi, meyve suyu, meyve püresi konsantresi, meyve püresi veya bunların karışımına meyve oranı hammaddenin niteliğine göre %35-50 arasında değişen miktarlarda su, şeker ve asit katılması ile elde edilen fermente olmamış içecektir.

    Meyve Suyu Konsantresi:
    Meyve suyu konsantresi, meyve suyundaki doğal suyun belirli kısmının ayrılması ile elde edilen ve hacim azalması başlangıçtakine göre en az %50 olan üründür.

    Meyve Püresi (Pulpu): Sağlam, olgun, taze ve temiz meyvelerin kabuk, çekirdek ve yenilmeyen kısımlarının ayrılması ve yenilen kısımlarının mekanik yolla ufaltılması ile elde edilen ezmedir.

    Meyve Pulpu Konsantresi: Meyve pulpundaki doğal suyun belirli bir kısmının ayrılması ile elde edilen ve hacim azalması başlangıç değerine göre en az %50 oran üründür.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 6.49 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 35 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (21.07.2016 Saat 11:05 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Meyve sebze Üretim Teknolojisi - Bekir Cemeroglu
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan ikarusas
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 09.05.2012, 13:02
  2. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan spaceqor
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.04.2012, 15:09
  3. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan hatice kaya
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.12.2010, 19:52
  4. meyve suyu üretim teknolojisi
    Meyve, Sebze ve Türevleri forum içinde, yazan efgh12
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.03.2009, 00:53
  5. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 22.11.2007, 21:35

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed