Pulptan elde edilennektarlar meyve pulpu veya meyve eti içerdiklerinden meyve suyu sayılmamaktadır.
Diğer meyve suyu ve nektarlar ayarlama sonundafiltre havası çıkarıldıktan sonra dondurulmaktadır
}Pulplara su, şeker veasit katkısı ile kıvam ve lezzet kazandırılarak içilebilir duruma getirilennektarın, tüketici aleyhine kullanılmaması için meyve oranının minimum düzeydeyer alması gerekmektedir.
Pulplara su, şeker veasit katkısı ile kıvam ve lezzet kazandırılarak içilebilir duruma getirilennektarın, tüketici aleyhine kullanılmaması için meyve oranının minimum düzeydeyer alması gerekmektedir.
Filtrasyon işlemi tamamlanmış konsantrasyon işlemi bittikten sonra pulpların evaporasyon işlemine REKONSTİTÜSYON ( GERİ SULANDIRMA) denir ve tekrar ince fitre işlemi geçer.
Meyve oranı sabit tutulmak koşuluyla, pulplar tüketici istekleri doğrultusunda geri sulandırılıp, asit ve şeker katkısı ile katı madde içeriği çok farklı ürünler tüketime sunulmaktadır.