1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    melek bektaş çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.12.2012 Son online zamanı: 18.04.2013

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Mikotoksin, Kalıntı, Ambalaj, Mineral Madde Laboratuvar Analizleri (Ankara Lab. Staj)

    : Mikotoksin, Kalıntı, Ambalaj, Mineral Madde Laboratuvar Analizleri
    : Doc
    : Melek BEKTAŞ

    1. GİRİŞ……………………………………………………………………………………………………1
    2. KURUM TANITIMI…………………………………………………………………………………...2
    3. HAFTALIK ÇALIŞMA BİLGİLERİ…………………………………………………………………3
    4. KALINTI LABORATUVARINDA YAPILAN ANALİZLER………………………………………4
    4.1. Meyve Sebze Örneğinde Pestisit Analizi…………………………………………………………….4
    4.2. Yemde Pestisit Analizi………………………………………………………………………………..5
    4.3. Balda Pestisit ve Naftalin Analizleri…………………………………………………………………6
    4.3.1. Balda Naftalin Analizi……………………………………………………………………...………6
    4.3.2. Balda Pestisit Analizi……………………………………………………………………...………..7
    4.4. Hububat, Bakliyat ve Tahıllarda Pestisit Analizi….……………………………………...………..8
    5. AMBALAJ LABORATUVARINDA YAPILAN ANALİZLER…………………………………….9
    5.1. Plastik Esaslı Gıda Ambalaj Materyallerinde Toplam Migrasyon Analizi……………...………10
    5.1.1. PTFE Kaplı Cam Kumaşta Toplam Migrasyon Tayini………………………………………...11
    5.1.2. Yoğurt Kabında Yapılan Toplam Migrasyon Analizi…………………………………………..14
    5.1.3. Kapak Contalarında Yapılan Toplam Migrasyon Analizi………………………………..…….15
    5.2. Plastik Esaslı Gıda Ambalaj Materyallerinde Yapı Tayini………………………………………17
    5.2.1. Aseptik Torbada Yapılan Yapı Tayini…………………………………………………………...18
    6. MİKOTOKSİN LABORATUVARINDA YAPILAN ANALİZLER…………………...………….19
    6.1. Hububat ve Ürünlerinde Deoksinivalenol Analizi………………………………………………...20
    6.2. Hububat ve Ürünlerinde Zearalenon Analizi……….……………………………………………..22
    6.3. Elma Suyu veya Konsantresinde Patulin Analizi……………...………………………………….24
    6.4. Süt ve Süt Tozlarında Aflatoksin M1 Analizi …………………………….……………………….25
    6.5. Hububat Çeşitlerinde Okratoksin A Analizi……………………………………………………....27
    6.6.Fındık, Fıstık, İncir ve Ezmeleri, Kırmızı Biberlerde Aflatoksin (B1,B2,G1veG2) Analizi.......….29
    6.7. Yem, Yem Hammaddeleri, Yüksek Lifli Ürünlerde Aflatoksin Analizi……………...………….33
    7. MİNERAL LABORATUVARINDA YAPILAN ANALİZLER……………………………………35
    7.1. Çeşitli Gıda Ürünlerinde Mineral Analizi…………………………………………………………35
    7.2. Sularda Ağır Metal Analizi…………………………………………………………………………38
    7.3. Yağlarda Kurşun Analizi…………………………………………………………………..……….39
    7.4. Yem ve Yem Katkı Maddelerinde Mineral Analizi……………………………………………….41
    8. KAYNAKLAR………………………………………………………………………………………...43

    Bu raporda, okulumuzun zorunlu olarak istediği pratik çalışmada (staj) 20 gün boyunca laboratuvarlarda yapılan analizlerden bahsedilmiştir.

    T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Ankara İl Kontrol Laboratuvarı Müdürlüğü’nde 4 farklı laboratuvarda staj yapıldı. İlk hafta Kalıntı Laboratuvarında çalışıldı. Bu laboratuvarda gıda, su ve yem maddelerinde kalıntı analizleri yapılmaktadır. Çalışılan sürede buğday, meyve-sebze, bal ve yağ gibi numunelerde pestisit analizleri LC/MS ve GC/MS cihazlarında yapıldı. Ayrıca balda naftalin arandı.

    İkinci hafta Ambalaj Laboratuvarında devam edildi. Bu laboratuvarda temel olarak plastik esaslı gıda ambalaj materyallerinin farklı gıda maddeleri ile olan etkileşimini incelenmektedir. Bulunulan sürede çeşitli plastik esaslı gıda ambalaj materyallerinde toplam migrasyon analizi ile yapı tayini analizi yapıldı.

    Üçüncü hafta Mikotoksin Laboratuvarında çalışıldı. Bu laboratuvarda Aflatoksin (B1, B2, G1, G2, M1), Deoksinivalenol, Fumonisin, Okratoksin A, Patulin, Zearalenon analizleri HPLC kullanılarak yapılmaktadır. Staj yapılan sürede hububat ve ürünlerinde, süt ve süt ürünlerinde, alkollü içeceklerde ve çeşitli gıda maddelerinde bu analizler yapıldı.

    Son hafta Mineral Laboratuvarında staj yapıldı. Bu laboratuvarda çeşitli gıdalarda, yem ve yem katkı maddelerinde ve sulardaki metal içerikleri bazı işlemlerden sonra ICP-OES ile nicelik olarak belirlenmektedir. Staj yapılan sürede zeytinde kadminyum ve demir analizi, ette kurşun analizi, yağlarda kurşun, arsenik ve nikel analizi gibi analizler yapıldı.

    2012, 43 sayfa

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 176.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 43 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (20.12.2012 Saat 17:08 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıdalarda Kalıntı Analizleri
    Karışık forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.04.2014, 18:22
  2. bitkisel yağlarda mineral madde aranması
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan usenol
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.05.2008, 19:31
  3. Gıdalarda Mineral Madde Analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 05.12.2007, 12:29
  4. Mikotoksin Analizleri
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 27.09.2007, 15:50
  5. Kalıntı Analizleri
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 27.09.2007, 10:32

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed