2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen didebrar

Konu: Mikrobiyal Yolla Üretilen Gamlar ve Gıda Sanayinde Kullanımı

  1. #1
    didebrar çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.10.2008 Son online zamanı: 14.07.2011

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205

    Standart Mikrobiyal Yolla Üretilen Gamlar ve Gıda Sanayinde Kullanımı


    Gamlar kıvam arttırıcı ve/veya jellestirici etki vermek için suda dagılabilen veya çözünebilen polimerik karbonhidratlar olarak tanımlanmaktadır. Gamlar genelliklebitkisel kaynaklardan olmak üzere farklı kaynaklardan elde edilmektedir. Endüstriyel ve bilimsel uygulamalar için polisakkaritlerin mikrobiyal kaynaklardanelde edilmesi birçok faktörden dolayı daha uygun olmaktadır. Kontrollü sartlar altında, yenilebilir kaynaklar kullanılarak ve seçilmis türlerden elde edilebilmesi gibi faktörler bu biyomateryallere olan ilgiyi giderek yogunlastırmaktadır. Mikrobiyal polisakkaritler; glukoz, mannoz, fruktoz gibi basit sekerlerin düzenli tekrarlanan birimlerinden meydana gelmektedir. Bu gamlar, reolojik ve film olusturma özellikleri nedeniyle gıda sanayinde emülgatör, stabilizatör, jellestirici ve kalınlastırıcı ajan olarak kullanılmaktadır. Bu derlemede, mikrobiyal yolla elde edilen gamların yapısı, elde edildikleri mikroorganizmalar ve bunların gıda endüstrisinde kullanım olanakları incelenmistir.
    Anahtar kelimeler: Gamlar, Mikrobiyal polisakkaritler, Reoloji

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 57.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 18 Kez





    yusufcukur bunu beğendi.

  2. #2
    muratyilmaz_20 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    muratyilmaz_20 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.12.2008 Son online zamanı: 27.10.2015

    Mesajları
    60
    Konuları
    27
    Eklentileri
    22
    Kredisi
    1134
    Harcanan
    0
    Kalan
    1134
    emeğe sağlık...


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. mikrobiyal gamlar
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan suhakucukoz
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 04.11.2015, 10:26
  2. Gıda Katlkı Maddeleri: Gamlar
    Gıda Katkı Maddeleri ve Temizlik Maddeleri forum içinde, yazan kubratuluk
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.02.2013, 11:47
  3. gamlar ve et ürünlerinde kullanımı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan salimimamoglu
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 12.09.2008, 17:34
  4. ozonun beyaz et sanayinde kullanımı
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan :) GaMzE (:
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 06.09.2008, 14:00
  5. mikrodalga ve gıda sanayinde kullanımı
    Makine, Alet ve Ekipmanlar forum içinde, yazan mmustafaekin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.08.2008, 15:40

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed