1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    adntrb çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.12.2011 Son online zamanı: 24.12.2011

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart mikrobiyolojik testler talimatı


    1.SORUMLU

    İşlenmiş fındıklarda mikrobiyolojik testler MLS tarafından yapılıp ilgili formlara işlenmektedir.

    2.AMAÇ

    Yapılan Ürünlerin Kalite planlarına ve müşteri spektlerine uygunluğu kontrolünün yapılması. Mikrobiyolojik analizlerin Gıda Güvenliği ve Ürün Güvenliği açısından değerlendirilmesi.

    3.UYGULAMA

    Toplam Canlı Mikroorganizma Sayısının Belirlenmesi;
    Toplam Canlı Mikroorganizma sayısı ürünün raf ömrü ve ortam koşullarının patojen bakteri gelişmesi için uygun olup olmadığının bir göstergesidir. Bu amaçla aerobik Mezofilik bakteri sayımı yapılır. Her ne kadar Mezofilik bakteri sayısı ile patojen bakteri sayısı arasındaki korelasyon kesin olarak belirlenmemişse de, sayının yüksek olması genellikle patojen bakteri mevcudiyetini düşündürmektedir. Gıda zehirlenmelerine neden olan gıdalarda Mezofilik bakteri sayısı nadiren 105/ g düzeyindedir.

    İndikatör Mikroorganizma Sayısının Belirlenmesi;
    İndikatör m ikroorganizmalardan koliform ve Enterobacteriaceae grubu bakteriler ürünlerin yetersiz hijyen koşullarında işlendiğini göstermektedir.( ICMSF 1978).Escherichia coli ve diğer fekal koliformlar doğrudan patejon bakteri indikatörleridir. Enterokoklar da indikatör bakteriler arasında yer almaktadır.Entrekoklar insan ve hayvan bağırsaklarında bulunan Enterococus faecium ve E.Faecalisten oluşmaktadır.
    ....


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 17.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 33 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. periyodik testler
    OHSAS 18001 forum içinde, yazan srknece
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.03.2011, 16:42
  2. (GMO) Tespitinde Kullanılan Analitik Testler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan mutlu_rmzn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.12.2010, 19:55
  3. konservelere uygulanan mikrobiyolojik testler ve bazı analiz yöntemleri
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan aylin35
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.09.2009, 08:13
  4. Mikrobiyolojik numune alma taşıma ve muhafaza talimatı-Örnektir
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan tubadaysal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.11.2007, 15:14
  5. Mikrobiyolojik Doğrulamada Kullanılan Bazı Testler
    Mikrobiyoloji ve Toksikoloji forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.09.2007, 19:29

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed