1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ece karakus çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.05.2014 Son online zamanı: 15.11.2020

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    6
    Kalan
    49

    Standart Misirda mikotoksijenik küfler ve etkileri

    : MISIRDA MİKOTOKSİJENİK KÜFLER VE ETKİLERİ
    : Docx
    : ECE ŞEYMA KARAKUŞ

    İçindekiler

    1.Giriş 3
    2.Türkiye’de Mısır Bitkisinin Önemi
    3.Mikotoksinler Ve Özellikleri
    4.Mısırda Oluşabilecek Mikotoksin Türleri
    4.1.Mısırda Aflatoksin Sorunu
    4.1.1.Türkiye’de Aflatoksin Limitleri;
    4.1.2.TMO’nin Aflatoksinli Mısır Konusunda Karşılaştığı Sorunlar
    4.1.3. Mısırda Aflatoksin Oluşumunu En Düşük Seviyede Tutabilmek İçin Alınacak Tedbirler
    4.2.Mısırda Fusarium Mikotoksinleri Sorunları
    4.2.1.Trikotesenler
    4.2.1.1. Deoksinivalenol (DON)
    4.2.1.2. Diacetoxyscirpenol (DAS)
    4.2.1.3. Nivalenol (NIV)
    4.2.1.4. T-2 Toksin
    4.2.2. Fumonisin Ve Moniliformin
    4.2.2.1. Fumonisinlerin İnsan ve Hayvan Sağlığı Açısından Önemi
    4.2.2.2. Fumonisinler İle İlgili Dünyada ve Ülkemizde Yasal Düzenlemeler
    4.2.3. Fusarin C
    4.2.4. Zearalenon
    Zearalenon’un Ürediği Ve Geliştiği Besinler
    4.2.4.2.Zearalenon’un Gıdaları İşleme Yöntemlerine Göre Kayıp Oranları
    4.2.4.3. Zearalenon’un Toksik Etkileri
    5.Sonuç
    6.Kaynakça


    1.Giriş


    Tarım ürünlerinin çeşitliliği bakımından zengin, aynı zamanda bu ürünlerle işlenmiş gıdaların üretiminin, ihracatının ve ithalatının yoğun ve önemli olduğu ülkemizde bu ürünlerin yetiştirilmesi, işlenmesi, depolanması ve taşınması aşamalarında çeşitli kimyasal ve biyolojik kontaminasyonlar olabilmektedir.

    Küfler bu biyolojik kontaminasyonda ilk sırayı almaktadırlar. Küfler sıklıkla, yağlı tohumlar, baklagiller, hububat gibi çeşitli tarımsal ürünlerin mikroflorasında yer almakta veya hasat, işleme ve depolama aşamalarında bu tür ürünlere bulaşabilmektedirler (Elden ve Tağı, 2001).
    Küflerle kontaminasyon iki açıdan önemlidir. Yakın zamana kadar tarımsal ürünlerdeki küflerin varlığı yalnızca bozulmalar, ürünün besin değerindeki kayıplar, danelerin çimlenme kabiliyetindeki düşüşler nedeniyle ve özet olarak ekonomik açıdan önemli görülmüştür. (Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları, 2000). Üzerinde fungusların geliştiği tahılların ve yağlı tohum küspelerinin hayvan yemi olarak değerlendirilmesi sakıncalı bulunmamıştır. Küflerin verdiği ekonomik zararlar, tarım ürünlerindeki kayıplar dikkate alındığında gerçekten azımsanamayacak düzeydedir. Ancak gıda ve yemlerde gelişen fungusların gelişme sürecini tamamladıktan sonra miselleri içerisinde oluşturdukları ve birçok durumda üzerinde bulundukları ürüne (substrata) salgıladıkları toksik metabolitler, insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğinden, küflenme ekonomik boyutun ötesinde önem taşımaktadır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 373.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 1 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (29.10.2020 Saat 11:00 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Gıda Gündemi

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Maya ve küfler
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan ceydaakyol14
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.01.2013, 04:25
  2. Gıdalardaki Küfler
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan haykan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 26.12.2008, 22:18
  3. küfler
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan aysentika
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 09.02.2008, 15:28
  4. Küfler (Resimli)
    Genel Mikrobiyoloji forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 51
    Son Mesaj: 26.09.2007, 07:11
  5. Günlük Hayatta Küfler
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan engineer
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.09.2007, 09:56

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed