Güneydoğu'nun bir çok bölgesinde muhammara ayrı ayrı biçimlerde hazırlanır. Hem atıştırmalık olarak hem oranla kahvaltılarda ikram edebileceğiniz muhammara nasıl yapılır?

Malzemeler


  • Yarım çay bardağı domates salçası
  • Yarım çay bardağı biber salçası
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı kimyon
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Nar Ekşisi



Hazırlanışı

Adım 1:
Önceden bir su bardağı kadar bayat ekmeklerden ekmek kırıntısı çekiyoruz robottan. Aynı robotun içine tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çekiyoruz.

Adım 2:
Elde ettiğimiz muhammarayı ağzı kapanan bir kapa koyup dolapta uzun süre saklayabiliriz.

Adım 3:
Servis edeceğimiz kadarlık kısmına bir dilim sert ezine peyniri ufak ufak parçalıyoruz.

Adım 4:
En üstüne nar ekşisi gezdirip servis edebiliriz.