1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen meyvekurdu35

Konu: Mutfak planlamasi ve kullanilan araç-gereçlerin incelenmesi

  1. #1
    meyvekurdu35 çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.01.2011 Son online zamanı: 14.06.2015

    Mesajları
    14
    Konuları
    10
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    305
    Harcanan
    0
    Kalan
    305

    Standart Mutfak planlamasi ve kullanilan araç-gereçlerin incelenmesi

    MERSİN ve ADANA İLLERİNDE TOPLU YEMEK ÜRETİMİ YAPAN BAZI İŞLETMELERDE MUTFAK PLANLAMASININ VE KULLANILAN ARAÇ-GEREÇLERİN STANDARTLARA GÖRE UYGUNLUK DURUMUNUN İNCELENMESİ


    ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
    FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ


    KAYNAKÇA : Sibel ÇALIŞKAN YÜKSEK LİSANS TEZİ


    Mersin ve Adana illerinde toplu yemek üretimi yapan 8 işletmede mutfak planlaması ve mutfaklarda kullanılan araç-gereçlerin standartlara göre uygunluk
    durumu incelenmiştir. Araştırma sonucuna göre, işletmelerin hepsinin mutfak alanının yetersiz olduğu belirlenmiştir. Genel olarak işletmelerde bulunması gereken
    ünitelerin işletmelerin %67’sinde yeterli, %33’ünde ise yetersiz; fiziksel koşulların ise işletmelerin %66’sında standartlara uygun, geri kalanın ise uygun olmadığı
    saptanmıştır. Araç-gereçlerin kapasiteye göre miktar yönünden değerlendirildiğinde tüm işletmelerin %66’sında yetersiz; elektrikle çalışan araç-gereçlerin kapasite
    yönünden genel olarak değerlendirilmesinde tüm işletmelerin %79’unda yetersiz olduğu; materyallerinin tüm işletmelerin %44’ünde uygun olmadığı bulunmuştur.
    Araç-gereçlerin temizliğinde ancak %14 oranında özel ürün kullanıldığı; rutin bakım yapılması gerekenlerin %25’ine rutin bakım yapıldığı; %11’inde kullanım talimatı ve
    %59’unda ise emniyet kilidi bulunduğu belirlenmiştir. Araç-gereçler yapı ve görünüm yönünden incelendiğinde işletmelerin %55’inde uygun olduğu belirlenmiştir.
    Anahtar Kelimeler: Toplu Beslenme, Yemek Fabrikası, Araç-Gereç, Hijyen.
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 881.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 78 Kez





    yasemin_88, sss ve enkaz bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Ürün incelenmesi-topkek
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan brucella
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27.12.2012, 07:36
  2. Yorum: 0
    Son Mesaj: 17.08.2011, 14:42
  3. Gıdaların reolojik olarak incelenmesi
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan ercanytmz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.10.2009, 01:09
  4. Balın duyusal özelliklerinin incelenmesi
    Şeker ve Şekerli Gıdalar forum içinde, yazan bxurczn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.03.2009, 19:11
  5. Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.03.2009, 13:04

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed