Uzmanlar, üç boyutlu teknolojiyi mutfağa taşıdı ve artık yazıcılar aracılığıyla yemek yapılabilecek.

Araştırmacılar, gelecekte makinaların kendi yedek parçalarını üreteceklerini ve yazıcılarla, hayal edilen her nesnenin üretileceğini düşünüyor. Bu konudaki tek sıkıntılı alan mutfaktı, ancak bu da yakında değişeceğe benziyor.

Hod Lipson, ?Bizim mutfağımız şu anda teknolojinin son noktası. Yazılım artık her alana girdi. Ama mutfakta hala çok eski metotlarla yemek pişiriyoruz. Açık alev kullanıyoruz. Çok ilkel araçlar kullanıyoruz. Peki, bu teknoloji mutfağa girdiğinde ne olacak? Bence bir devrim olacak?? şeklinde konuşuyor.

Öğrenciler New York?taki Uluslararası Aşçılık Merkezi?nden bir grup şefle 2 günlük 3 boyutlu baskı maratonunda bir araya geldi.
Amaç basılabilir ve seçkin lezzetler ortaya çıkarmak.

Herve Malivert, sebze, tavuk ve balıklarla farklı lezzetler geliştirdiklerini ve bunları basabildiklerini söylüyor.

Peki, bu, restoranlar için uygun mu? Şefler bu konuda şüpheli zira bütün malzemelerin püre haline getirilmesi lazım.