1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Vussy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Vussy çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.11.2016 Son online zamanı: 03.09.2018

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    12
    Kalan
    193

    Standart Nanofiltrasyon sistemi ile peynir altı suyunun demineralizasyonu ve laktoz izolesi

    : Nanofiltrasyon sistemi ile peynir altı suyunun demineralizasyonu ve laktoz izolesi
    : Docx
    : Anonim

    Gıda ve süt sanayinde ayırma proseslerinden, membran tekniklerinden biri olan nanofiltrasyon tekniği sütten bakteri ve sporların uzaklaştırılmasında, peyniraltı suyundan yağın ve iyonik tuzların ayrıştırılmasında,süt proteinlerinin fraksiyonlandırılmasında etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Bu yazıda membran tekniklerinden biri olan nanofiltrasyon hakkında bilgiler verilecek, ayrıca nanofiltrasyonun peynir altı suyu üretiminde kullanımı irdelenecektir.


    GİRİŞ

    Gıda endüstrisinde yeni yöntemlerin araştırılması ve uygulamaya konulması, özellikle de sıvı gıdalardan çeşitli maddelerin ayrılmasında kullanılan yöntemler endüstride çok fazla uygulama alanı bulmaktadır. Bu yöntemlerden biri de membran teknolojisidir.

    Membran ayırma tekniknikleri; mikrofiltrasyon,ultrafiltrasyon,hiperfiltrasyon, nanofiltrasyon ve ters osmoz,elektrodializ olarak yöntemleri olarak ayrılırlar. Mikrofiltrasyon bakteri içeriğinin azaltılmasında,ultrafiltrasyon sıvıdan protein moleküllerinin ayrılmasında, ters osmoz suyun uzaklaştırılmasıyla çözeltilerin konsantre edilmesinde ve elektrodializ sıvıların demineralizasyonu için kullanılmaktadır. Nanofiltrasyon ise ters osmoz ve ultrafiltrasyon arasında kalan bir ayırma tekniğidir. Nanofiltre membranları laktozu tutarken tuzları permeata geçirir[1]
    Peynir, yoğurt ve diğer süt ürünlerinin yapımında filtrasyon teknikleri (ters osmoz, nanofiltrasyon, ultrafiltrasyon, mikrofiltrasyon gibi başarılı bir şekilde kullanılmaktadır. Bu teknolojiler, özel sütlü içeceklerde,ısıl işlemle oluşan kalite problemleri oluşturmayarak raf ömrünü artıran yardımcı teknolojilerdir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.24 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 3 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (06.01.2017 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan kgturk
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 19.05.2014, 02:08
  2. peynir altı suyu
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan food_engi_neer
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 13.10.2013, 16:24
  3. Peynir suyunun değerlendirilmesi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan güvenligıda
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.07.2009, 14:48
  4. Yorum: 2
    Son Mesaj: 24.03.2008, 00:00
  5. Peynir altı suyu ve peynir altı suyu tozu nedir?
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 17.09.2007, 19:22

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed