1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    WhiSPerS çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.10.2009 Son online zamanı: 12.06.2013

    Mesajları
    5
    Konuları
    4
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255

    Arrow Nohut ve Sarı Leblebinin Adsorpsiyon İzotermlerinin Belirlenmesi

    Özet
    Nohut, tek kavrulmuş leblebi ve çifte kavrulmuş leblebi örneklerinin denge nem içerikleri
    (Xe), 10, 20, 25, 30, 40 °C de ve %11-100 bağıl nem (RH) aralığında gravimetrik statik
    yöntem kullanılarak belirlenmiştir. Örneklerin adsorpsiyon izotermleri sigmoidal davranış
    göstermiştir. Tek kavrulmuş leblebi ile çifte kavrulmuş leblebinin adsorpsiyon izotermleri
    arasında fark olmadığı fakat nohudun adsorpsiyon kapasitesinin leblebi örneklerinden daha
    yüksek olduğu gözlenmiştir. Sıcaklık (T) artışıyla leblebilerin adsorpsiyon izotermleri
    değişmezken nohudunki azalmıştır. Elde edilen deneysel veriler direkt yöntemle doğrusal
    olmayan regrasyon analizi kullanılarak GAB (Guggenheim-Anderson-de Boer) modeline
    uyuglanmıştır. GAB modeli nohut ve leblebilerin adsorpsiyon davranışlarının
    tanımlanmasında iyi sonuç vermiştir. Tek tabaka nem içerikleri (Xm), nohut için %5.78, çifte
    kavrulmuş leblebi için %5.15 ve tek kavrulmuş leblebi içinse % 4.45 olarak bulunmuştur.
    Adsorpsiyon ısıları (Qs) Clausius-Clapeyron eşitliği kullanılarak hesaplanmıştır. Nohut ve
    leblebi örneklerinde denge nemi arttıkça sorpsiyon ısısı azalmıştır.






    Dosya türü : pdf

    Şifre : www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 169.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 13 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Adsorpsiyon Proseslerinin Temelleri
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan metalstorm
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.11.2017, 11:13
  2. Leblebinin Bir Çok Faydası Bulunuyor
    Sağlık forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 25.02.2014, 04:00
  3. Adsorpsiyon Yöntemi
    Tekstil Kimyası forum içinde, yazan ozkan36
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 29.11.2012, 22:03
  4. nohut'un faydaları
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan tornardo
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.04.2010, 15:17
  5. Haşlanmış nohut tozu
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan cerealsource
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.02.2008, 13:06

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed