Kanserden korunmak ile organik gıdalar ve katkı maddeleri arasındaki bağlantıyı bilim adamları açıkladı.

Bilim adamları tüketicilerin doğru bildiği yanlışlar konusunda uyardı. Tüketiciler ağırlıklı olarak organik gıdaların ve antioksidanların kanserden koruduğuna, katkı maddelerinin ise kansere sebep olduğuna inanıyorlar. Uzmanlara göre, bu inanışların hiç birinin bilimsel bir dayanağı yok.

Çamlıca Kültür ve Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Berksan, "Tedavide ve Önlemde Kanser ve Beslenme" konulu konferansın açılış konuşmasında, "Sağlıklı beslenme konusunda yapılan açıklama ve yayımlanan raporlar ciddi çelişkiler taşıyor. 1960?lı yılların ortasında ABD kaynaklı olarak margarinin tereyağından daha faydalı olduğu görüşü dünya kamuoyuna benimsettirildi. O dönemde büyüklerimizi tereyağından vazgeçirerek zorla margarin yedirdik. Daha sonra ABD?nin sığır yetiştiriciliği nedeniyle koyun etinin zararlı, sığır ve tavuk etinin faydalı olduğu açıklandı. Oysa koyun, sığır, tavuk etlerinin kolesterol değerleri birbirine oldukça yakındır. Verilebilecek sayısız örnekten bir diğeri olarak, beyaz undan üretilen ekmekte kepek kullanımı yıllarca yasaklanmışken, özellikle tam buğday ekmeğinin insan sağlığına faydalı olduğu bugün kanıtlanmıştır. Buna rağmen bazı hocalarımızın ekmeği yasaklamalarını akla mantığa aykırı buluyoruz.?