Sayfa 1/3 123 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 10 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

Konu: otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?

  1. #1
    SENBENBIZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 05.09.2014

    Mesajları
    254
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?

    merhaba arkadaşlar bugun İstanbul Beşiktaştaki Four Seasons Otelin iş görüşmeleri vardı yiyecek içecek departmanının görüşmeside bugundu. Görüşmeye giden oldu mu çok merak ediyorum birde aramızda otellerde çalışan oldu mu hala devam edenler varsa neler yapıyorlar paylaşırlarsa çok sevinirim bu aralar turizm sezonu açılacağı için gıda müh, teknikeri ilanları artmaya başladı . Neler yaptığınızı paylaşırsanız zorlukları neler , artı yonleri varmı başvurmadan önce sizlerden bilgi almak isteyenler olabilir benım gibi

    şimdiden teşekkürler






  2. #2
    mataaimasho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mataaimasho çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.02.2008 Son online zamanı: 09.05.2020

    Mesajları
    119
    Konuları
    54
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605
    Ben staj sırasında çalışmıştım fakat gıda müh. ve teknikeri yoktu.Bir de genelde resort otellerde gıda müh ve teknikerleri bulunduğunu biliyorum.Şu ana kadar hep turizmde çalıştığım için gördüğüm kadarıyla anlatayım size

    Yemekleri kontrol ediyosun yapılmaları sırasında hijyenik bir ortam da çalışıp çalışmadıklarını kontrol ediyosun.Aşçılarla birlikte üretimi izliyorsun bide örneğin; bir et ürünü kaç derecede tesise geldi, kaç derecede saklandı, kaç derecede pişirildi ve kaç derecede misafirlere sunuldu, bunların takibi yapılıyor.Yemeklerden numuneler alınıyo herhangibi zehirlenme olabilir mi diye gıda labaratuarlarına gönderiliyor

    Genelde tesislerde çalışan ustalar gıda mühendilerine ve gıda teknikerlerine kapılarını açmaktan çekiniyorlar bunu biliyorum hatta numune ve tahlil içinde gelse sokmuyorlar.
    Ama şunun bilincindeyim otellerin gıda mühendisi ve gıda teknikeri bulundurması gerektiğini düşünüyorum.


  3. #3
    SENBENBIZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 05.09.2014

    Mesajları
    254
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111
    ya gerçekten mi sadece bunlarımı yapıyorlar ben hastanede çalışıyorum bunların kaç katı iş yapıyorum ben bu aralar çok ilan görüyourm geçenlerde çeşme sheraton ilan vermişti bu haftada 3 otel daha gördüm bir de hepsinde otel deneyımı olan yazıyor anladığım kadarıyla hepimizin her işyerinde yaptığımız şeyler zaten niye otel deneyımı arıyorlarsa artık..
    ayrıca ben otellerde çalışan aşçılar eldiven kolluk ve özellikle maske taktıklarına ınanmıyorum 100 otelden 10 tanesinde uygulanıyordur bu . özellikle maske kimse takmak istemiyor . bize geçenlerde bir aşçı geldi portör mua. yaptırıyordum itiraz etti bunlarlamı uğraşacağız işimiz gücümüz var dedi. ben de hayır olmak zorundasınız dedim daha önce hiç olmadın mı deidnmutlaka yapmışlardır deidm . Hayır hiç yapmadılar eski iş yerindeki şefim bana gözyumuyordu dedi

    bunun gibi maalesef bir çok işyeri sahibi ve eminim otellerde de aşçılar onlar için çıok önemli onlar sıkılmasın rahat çalışsınlar diye herşeyi gözardı ediyorlar gibime geliyor.


  4. #4
    SENBENBIZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 05.09.2014

    Mesajları
    254
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111
    arkadaşlar bu sabah four seasons otelin 3. görüşmesine gittim ve görüşmede öğrendimki benı aşçı yamağı olarak almayı düşünmüşler gıda mezunlarının mutfakta aşçıya yardım ettiğini söylediler ya deli oldum bu işi yapacak hiç bir gıda mezunu bulamazsınız dedim. Ancak aşçı olmak isteyen varsa yamak olarak başlamayı kabul eder dedİm . bana yeditepenın gıda tek. bölumu var yemek yapıyorlar dedi bende dedimki orası gastronomi okulu tabıkı yemek yapacaklar gıda tek. bölumu çok farklı bir bölum dedim . Bunları söyleyende Amerikada eğitim gördüğünÜ söyleyen yıyecek içecek müdürü
    Allahım mesleğim kimlerin eline kalmış ya


  5. #5
    glen çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.06.2007 Son online zamanı: 27.05.2009

    Mesajları
    373
    Konuları
    38
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    aynısı benimde geçen yıl bi otelde başıma gelmiştii.
    gerekirse patates bile soyarsın dedilerr. aşçı yardımcısı komi olarak işe başlarsın denmiştii. goda müh. ne gerek yok bizde demişlerdi bana
    yazıkk iştee durumumuzz budurrrr


  6. #6
    SENBENBIZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.02.2007 Son online zamanı: 05.09.2014

    Mesajları
    254
    Konuları
    36
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111
    bence gıda üretimi yapılan yerlerdeki kapsamı genişletseler böyle olmaz otellerde daha çok zehirlenme vakaları oluyor özellikle de yaızn bu nedenle sorumlu yoneticisi olmayan otele açma izni vermisinler dimi ama


  7. #7
    antakyalı çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.03.2007 Son online zamanı: 23.02.2013

    Mesajları
    1155
    Konuları
    101
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı glen Nickli Üyeden Alıntı
    aynısı benimde geçen yıl bi otelde başıma gelmiştii.
    gerekirse patates bile soyarsın dedilerr. aşçı yardımcısı komi olarak işe başlarsın denmiştii. goda müh. ne gerek yok bizde demişlerdi bana
    yazıkk iştee durumumuzz budurrrr
    he bide iyi bildiğin yemekleri yaptırıyorlar
    çay kahve getirtiyorlar
    kurufasülye pilav pişirtiriyorlar
    bunlar hikaye
    yaparsan yaptırırlar tabi
    ama tabi ben mühendsim kardeşim
    sen ne saçmalıyorsun dersen sana kimse bi şey yaptıramaz
    sizi biraz işe girmemeniz için korkutmuşlar galiba
    sonra otelde yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi yok etin sıcaklığı sunum sıocaklığı gibi işlersadece ufak bir ayrıntı
    bir otelde tabi oteline göre iso 22000 tüm gereklerini yaptırmak gıda mühendisinin
    işi
    bu iş te sadece aşçı arkadaşlarla muhatap olmuyorsun
    yönetimin icabında her kademesinden insanla çalışıyorsun


  8. #8
    mataaimasho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mataaimasho çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.02.2008 Son online zamanı: 09.05.2020

    Mesajları
    119
    Konuları
    54
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605
    Arkadaşlar dediğiniz gibi otel sektörünü iyi bilirim babamdan dolayı onların düşüncelerinide iyi bilirim ama ağızlarının payını vermişsiniz Gülden hanım onlar öyledir aman benim üstüme birisi gelmesin derler halbuki orada gıda mühendisi veya teknikerinin yaptığı önemli çalışma aklına gelmez sadece eğitim almış ama olayın bilincinde değildir koskoca sıfırlar işte.

    Yetkililer el atsa düzelme şansı var ama bunu yapacak birileri lazım işte bu sektör böyle.Az parayla çok iş yaptırmayı pek sever oteller ve mesleğinizi yapamıyorsunuz otelde tabiki hepsi öyle değil arada istisnalar da var tek tük.

    İyi Çalışmalar...


  9. #9
    sevimli_- çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.01.2008 Son online zamanı: 20.03.2012

    Mesajları
    28
    Konuları
    13
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    455
    Harcanan
    0
    Kalan
    455
    Bursada hangi oteliaradıysam gıda mühendisi napacak ki otelde dediler.Bir de onlara telefonda ıda mühendisi napar diye anlatmak zorunda kaldım.Kıyı bölgelerinde ve iso belgeli otellerde şansımız var sanıyorum.Ücret hakkında biliniz var mı?otellerde ne kadar alınabilir ortalama?


  10. #10
    emin5120 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.06.2007 Son online zamanı: 10.12.2009

    Mesajları
    10
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    yazılanlar çok komik geldi bana, 2 otelde çalıştım daha yemeğe yardım et diyen olmadı bana , bence işe yaramıyan gıda mühendisleri meslek itibarını bu şekilde zedeliyor. otellerde gıda mühendisleri çok yoğun çalışır. her riski kontrola altında tutmalısınızki sorun çıkmasın.

    Ayrıca gıda mühendisleri otellerde genel müdüre bağlı müdür düzeyinde çalışır. Yönetim toplantılarına katılır. görevi gıda güvenliğini sağlamak ve tüm otelin hijyeninden sorumlu olmaktır.

    Gıda mühendisinin turizme olan katkısı tartışılmaz.

    Ben zincir otelde görev yapıyorum ve tüm otellerde gıda mühendisi çalışıyor.


Sayfa 1/3 123 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. acil yardım lütfen otelde çalışan var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan gulden54
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 02.07.2019, 09:35
  2. İzmir'de çalışan gıda mühendisi arkadaşlar
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.09.2016, 11:59
  3. pastanede çalışan arkadaşlar yardım lütfen !
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.06.2015, 14:43
  4. Markette çalışan gıda mühendisi arkadaşlar var mı?
    Adım Adım Gıdacı Olmak forum içinde, yazan limonik
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 08.12.2010, 08:50
  5. Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan tuceee
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 14.05.2010, 16:47

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed