Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
26 sonuçtan 11 ile 20 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni

Konu: otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?

  1. #11
    mataaimasho - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    mataaimasho çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.02.2008 Son online zamanı: 09.05.2020

    Mesajları
    119
    Konuları
    54
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    0
    Kalan
    605

    Standart Cevap: otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?

    emin5120 demişki tüm otellerde gıda mühendisi çalışıyor.
    Böyle bir cümle kurmuşsunuz emin bey ama ben tüm otellerde gıda mühendisi olmadığını söylüyorum kesinlikle burada tartışma ortamı yaratmak değil amacım ama bu böyle Gıda mühendislerine gerek duymuyorlar bir gıda mühendisine aşçıymış gibi davranan çoğu otel biliyorum ve gıda mühendisi bunun eğitimini almış çaba vermiş ve karşısına çekirdekten yetişme bir aşçı çıkıyor kendi bildiğini okuyor bunlar bu sektörde çok dönen şeyler ama size rastlamaması oldukça iyi o yüzden sizin bu söyleminizi doğru bulmuyorum.






  2. #12
    emin5120 çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.06.2007 Son online zamanı: 10.12.2009

    Mesajları
    10
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı mataaimasho Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Böyle bir cümle kurmuşsunuz emin bey ama ben tüm otellerde gıda mühendisi olmadığını söylüyorum kesinlikle burada tartışma ortamı yaratmak değil amacım ama bu böyle Gıda mühendislerine gerek duymuyorlar bir gıda mühendisine aşçıymış gibi davranan çoğu otel biliyorum ve gıda mühendisi bunun eğitimini almış çaba vermiş ve karşısına çekirdekten yetişme bir aşçı çıkıyor kendi bildiğini okuyor bunlar bu sektörde çok dönen şeyler ama size rastlamaması oldukça iyi o yüzden sizin bu söyleminizi doğru bulmuyorum.
    Evet bu söylediklerin oluyor ama bu gene mühendisin yönetimle olan iletişim bozukluğundan ve otorite kuramamasından , sağlam duramamasından kaynaklanıyor. Turizmde aşçıbaşılara gıda mühendisleri son 10 yıldır beraber çalışıyor ve mühendisle çalışan otel sayısı çok düşük. Malesef çoğu arkadaşımız yılların tecrübesi aşçıbaşılar karşısında eziliyor, yetersiz kalıyor. Aslında esas sorun bu.


  3. #13
    thedeparted çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.09.2008 Son online zamanı: 29.04.2010

    Mesajları
    10
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Gıda sektörünün her dalında hele de müdür patron sıfatındaki kişiler eğitimsiz cahil kişilerse malesef gıda mühendisi bulunmasını ya da gıda güvenliği konularını gereksiz görüyorlar ve yasal zorunluluk olduğu için ucuza diploma kiralıyorlar.


  4. #14
    berfin58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    berfin58 çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.10.2008 Son online zamanı: 25.08.2021

    Mesajları
    45
    Konuları
    15
    Eklentileri
    9
    Kredisi
    478
    Harcanan
    6
    Kalan
    472
    bencede bence sizin çekimserliğinizden ve kendinizi kabullendirmeyişinizden kaynaklanmıştır.zaten tüm departman çalışanları varlığınızdan rahatsız olmuştur ki unutmayın hiç bir iş yerinde kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorundadır ve bunu siz başarmalısınız ki işinize taş koymasınlar.bizim gıdacılar olarak ekmeğimizi elimizden alınmasına izin vermememiz gerekir.mutfak çalışanları serbestliğe alıştıkları için sorun çıkartıyorlar.yönetim sizin yanınızdaysa eğer tüm kapılar açık demektir.ayrıca gıdacı olarak çalışan arkadaşlar iki numune almak yada kontrol etmekle bitmiyor işler o sizin hakimiyetiniz ve işinizi bilmenizle alakalı görevinizi bilmezseniz yada kapsamını kısıtlı kalırsınız ki haccpte sistem çöker....tüm alana sahip çıkmanız gerekir.eğer gıdacı ile aşçıbaşı kanki olmadıysa işler oldukça disiplinli giderki ayrıca çok iii ve yardımcı olan aşçıbaşlarıda vardır bunuda burdan söylim....herşey sizin ve yöneticilerinizin planlamalarında biter...


  5. #15
    ahmethakan çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.07.2008 Son online zamanı: 10.06.2015

    Mesajları
    16
    Konuları
    14
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255
    arkadaşlar butik otel şeklindeki oteller için kaç yere bakabiliyorsun? Bilen var mı acaba.


  6. #16
    CEMUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    CEMUS çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.10.2008 Son online zamanı: 01.08.2017

    Mesajları
    14
    Konuları
    6
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    0
    Kalan
    255
    Bende 3 hafta önce basladım turizmde iş hayatima . Bu problemlerin hiç birisini bende yasamadm. gıda güvenliği ve oteln hijyeninden sormluyum. işimde daha yeni olduğum için bir takım problemler yaşiiyorm yani işi öğrenme aşamasnda olduğum için oda..


  7. #17
    allegra çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.01.2009 Son online zamanı: 15.12.2011

    Mesajları
    25
    Konuları
    2
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    evet arkadaşlar küçük oteller size bu tür işler yaptırmak isteyebilirler fakat sizin 4 yıl okumuş bir mühendis olduğunuz düşünmezler.Farklı olduğunu siz ispatlayacaksınız onlara.Bilgili olduğunuzu göstereceksiniz.Sizin uyardığınız bir noktada gol yerlerse sizin ne kadar önemli olduğunuzu anlıyorlar.Bende ISO 22000 sisteminin olduğu bir otelde görev yapıyorum,tamam herşey çok mükemmel diyemem ama yapacak çok iş var ve öyle sizi anşattığınız gibi ezmiyorlar.


  8. #18
    klemenjero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    klemenjero çevrimdışı Üyelik tarihi: 21.07.2009 Son online zamanı: 16.12.2017

    Mesajları
    51
    Konuları
    10
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    262
    Harcanan
    0
    Kalan
    262
    Turizm sektöründe işler biraz farklı yürüyor arkadaşlar. bildiğim kadarıyla resort oteller dışında diğer otellerin gıda müh. veya tekn. çalıştırma zorunluluğu yok. gıda müh. çalıştıranlarda 22000'e başvuranlar ya da sahibi olanlar. bilinçli oteller yani. aşçı gibi çalışmak diye birşey kabul edilemez. aşçı başı ile gıda müh. birlikte çalışmalıdır. birbirlerine destek olmalıdır. ayrıca gıda müh. otelde genel hijyenden de sorumludur. bunu da housekeeping ve stewarding ile birlikte çalışarak sağlarsın.
    otelcilik sektörün zor alanlarından birisidir. ama zevkilidir ve iyi bir deneyim sağlar.


  9. #19
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714
    Misafir İlişkileri de dahil hk vb departmanlar ancak ISO 9001 'i de yürüten Gıda Mühendislerinin sorumluluğundadır. Diğerleri Gıda Güvenliğinden sorumludur sadece


  10. #20
    gamzemehmet çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.08.2008 Son online zamanı: 10.04.2013

    Mesajları
    13
    Konuları
    9
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    0
    Kalan
    205
    aynı şekilde bende arkadaşa katılıyorum.yaklaşık 4 yıldır 5 yıldızlı otellerde görev yaptım.İlk baştaki arkadaşın dediği gibi bir durum ile hiç karşılaşmadım.Otel sektöründe gıda mühendisinin görevi sadece mutfak ile sınırlı kalmıyor.Restaurant,bar,satınalma departmanlarında da hijyeni ve güvenli gıdayı sağlamakla zorunlusunuz.Üstelik direk genel müdüre bağlı olarak çalışıyor.Tüm departmanları denetleme yetkisine sahip oluyorsunuz.Ayrıca kalite ile ilgili tüm konulardan da siz sorumlu olup yönetici yada müdür konumunda çalışıyorsunuz.O yüzden genelleme yapmamak gerekir.


Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. acil yardım lütfen otelde çalışan var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan gulden54
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 02.07.2019, 09:35
  2. İzmir'de çalışan gıda mühendisi arkadaşlar
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.09.2016, 11:59
  3. pastanede çalışan arkadaşlar yardım lütfen !
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.06.2015, 14:43
  4. Markette çalışan gıda mühendisi arkadaşlar var mı?
    Adım Adım Gıdacı Olmak forum içinde, yazan limonik
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 08.12.2010, 08:50
  5. Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan tuceee
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 14.05.2010, 16:47

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed