Sayfa 2/2 İlkİlk 12
14 sonuçtan 11 ile 14 arası
  1. #11
    #vildan# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    #vildan# çevrimdışı Üyelik tarihi: 07.10.2010 Son online zamanı: 05.12.2020

    Mesajları
    70
    Konuları
    23
    Eklentileri
    12
    Kredisi
    605
    Harcanan
    15
    Kalan
    590

    Standart Cevap: Otelde Gıda Mühendisliği

    işle ilgili de bir kaç şey söyleyeyim.

    ilk olarak gittiğinde depoları gez. skt kontrolü yap eminim sktsi geçmiş veya yaklaşmış ürün çıkacaktır. bunu önce aşçı başına bildir. ne yapabiliriz diye danış. hatta riski yoksa eğer ürünün ve tarihi yakın zamanlarda geçmişse kullanılabileceğini söyledim.(her ürün değil pişecek ve risk grubunda olmayan ürünler) bu önemsiz bir konu olsada senin ona değer verdiğini düşünür ve sana cephe almaz. biliyorsun otellerde kaprisli aşçılar çalışır

    sonra stewardları incele. steward şefi ile iyi geçin çünkü ona çok işin düşecek. asla bir steward veya aşçıya emir verme sorununu direkt aşçıbaşı veya steward şefi ile görüş. çünkü orada çalışan elemanlar senin elemanın değil yetki verilmeden sorumluluk alan birisin sen

    sonra depo sıcaklık formu, girdi kontrol formu, sıcak-soğuk sunulan yemeklerin kontrol çizelgeleri ile formlara başla. hergün dolaplarını gez ve ürünleri takip et. hatta eğer çok yoğun değilsen etiketlemeyi bizzat takip et ve bazende sen yap.

    sonra senin adını ve imzanı taşıyacak yeni bir hijyen planı oluştur. steward şefi ile irtibatta ol kullanmadığınız bir kimyasalı oraya yazma.

    orada işlemekte olan bir düzen var mesela temizlik düzeni. hemen senin istediğini yapmalarını bekleme. önce incele takip et. mesela davlumbazı ne sıklıkla ne ne ile yıkıyorlar takip et eğer seni rahatsız eden birşey varsa steward şefine bunu neden böyle yapıyorsunuz de öğrenmek için.onu dinle sonra şöyle yapsak daha iyi olmaz mı de fikrini söyle ve sebeplerini. onu senin yönteminin doğruluğuna ikna et ki sen arkanı döndüğünde kendi düzenine dönmesin bu tüm işler için böyle

    suyu unutma ben dir dağ otelindeyim ve suyu daima takip etmek zorundayım. bence sende kendi suyunun özelliklerini bil. doğabilec ek sıkıntılar varsa şimdiden tespit et hazırlıklı ol su depolarını gör temizliğine bak.

    bir program oluştur kendine ve swap testi uygula kayıt et. her türlü toplantıya katılmaya çalış. önceleri sadece dinleyici ol birşeyler seni rahatsız etsede o konuda hazırlanmadan araştırma yapmadan konuşma. seni sıkıştırdıklarında her şeyi biliyor ol ki seni susturamasınlar çatışma varsa çatış bundan kaçma (dilim bu konudan yandığı için hep buraya bağlıyorum)






  2. #12
    Tuba Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tuba Y çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.12.2011 Son online zamanı: 15.07.2012

    Mesajları
    8
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    =) Teşekkür ederim. =)
    Şu "10 gün" içerikli cümlen ile beni ne kadar rahatlattığını tahmin bile edemezsin. Bahsettiğin sistemi de hemen araştırmaya başlıyorum.

    Vallahi çok teşekkür ederim zaman ayırıp kısa kısa bilgilendirdiğin için. =)


  3. #13
    gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gülşah_8484 çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.05.2008 Son online zamanı: 31.01.2019

    Mesajları
    149
    Konuları
    22
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    birkaç tiyo da benden...
    daha önceki konularda da yazmıştım.. en önemli konu; yönetimi arkana almak. Genel Müdür arkanda olursa, yaptığın işleri desteklerse işin çok kolay olur. her otelin işleyişi farklıdır, ancak... "Söz Uçar Yazı Kalır!!!" bunu hiçbir zman unutma, yapılması gerekenleri mail ile aşçıbaşına ve steward'a gönder, bilgi kısmında mutlaka GM olsun. bunu yaptığın taktirde, ilerde doğabilecek sıkıntılar karşısında, "bunu görmediniz mi Tuba Hanım" dediklerinde, ben şu tarihte bununla ilgili bir mail attım, kontrol edebilirsniz de. ancaak, mail attım işim bitti deme sakın, takibini yap, yapılmıyorsa "Hatırlatma" maili at. şu şu tarihli mailde belirtilen eksikler tamamlanmamıştır, acil yapılmalıdır. gereği bilginize gibisinden.
    çalışanlarla mesafeni iyi koru, yanlış anlaşılma olmasın, ama seviye farkı olacaktır. fazla güleryüzünüz sonrasında size silah olarak dönebilir, aynı şekilde fazla despotluk da insani ilişkileri bozar. aradaki farkı anlayıp ona göre hareket edin.
    günlük olarak depo kontrolleri yapın, ürünlerin hepsi streçlenmiş mi, üretim tarih etiketleri basılmış mı. depo sıcaklığını ölçün, ters bir durumda Teknik Servise bilgi verin,hatta dediğim gibi mail ile bildirin. personel görüntüsü, iş kıyafetlerinin temizliği, eldiven-kolluk kullanımını kontrol edin. Günlük HACCP formları düzenli tutuluyor mu, her mutfakta sıcaklık ölçer prob var mı, dezenfektanlar kullanılıyor mu...
    ben bu işe başladığımda bu foruma üye değildim, dolayısıyla gerçekten birşey bilmeden başladın desem yeri, ancak zamanla oturacaktır. Otel sirkülasyonu yoğun olan bir çalışma alanıdır. buna hazırlıklı olun.
    aslında söylenecek daha milyonlarca şey var ama, siz işe başlayın, zaten yavaş yavaş oturacaktır hepsi...


  4. #14
    Tuba Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tuba Y çevrimdışı Üyelik tarihi: 20.12.2011 Son online zamanı: 15.07.2012

    Mesajları
    8
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Teşekkür ederim. Sizler böyle yazdıkça işe başlama tarihimin gelişini tedirginlikle beklemenin yerini işin ehliymiş gibi hemen işe başlayıp dediklerinizi yapmak istemek alıyor. =)


Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. yeni açılan otelde yeni gıda mühendisi olmak ...
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan Ayse5735
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 29.06.2019, 13:15
  2. otelde gıda mühendisinin görevleri???
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan ayşegül
    Yorum: 17
    Son Mesaj: 02.06.2019, 10:06
  3. Otelde gıda muhendisi olmak
    Kalite Sistemleri Üzerine Destek forum içinde, yazan walkyrie
    Yorum: 20
    Son Mesaj: 02.06.2019, 09:43
  4. otelde gıda mühendisinin görevleri
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan ksari
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 26.11.2012, 17:13
  5. Gıda Mühendisliği
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan seyhanr
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 06.12.2007, 02:10

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed