Sayfa 1/2 12 SonSon
15 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714

    Standart Otellerde Çalışan Gıda Mühendisi Arkadaşlar:)

    Merhaba, otelde çalışan arkadaşlar gıda mühendisi olarak otelde gününüzü nasıl geçiriyorsunuz? Benim ilk otel deneyimim, benim yaptıklarımdan farklı olarak neler yapılıyor öğrenmek istedim.
    Ayrıca swap test kiti alabileceğim firmalar hakkında fikri olan varsa yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..






  2. #2
    ewin3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ewin3 çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.08.2008 Son online zamanı:

    Mesajları
    704
    Konuları
    226
    Eklentileri
    44
    Kredisi
    2284
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Otel deneyimim yok ama senin için bir araştırma yaptım inş. derdine çare olur
    http://www.protekanalitik.com/tr/def...X4D8F9C3V4C5T1

    bu linkte swap testiyle kitiyle ilgili bilgi var. Firma satış yapan firma telefonuna ulaşarak bilgi alabilirsin.. Kolay gelsin.

    R F

  3. #3
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714
    teşekkür ederim ewin3


  4. #4
    hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hi_axy07 çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.09.2008 Son online zamanı: 31.05.2021

    Mesajları
    495
    Konuları
    91
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1096
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Benim Kullandığım swap test kiti MERCK firmasının.
    aşağıdaki linkten bakabilirsin.
    http://www.4shared.com/document/PJ9o...est_strip.html

    Çalışmakta olduğum Microbiyolojik gıda lab. zaten merck ürünlerini kullanıyor. Tedariğinide bunlar üzerinden sağlıyorum.
    Onlar daha ucuza alıyor. ve bana faturalıyor.

    Otelde yapılan işlere gelice:
    bi ata sözümüz var:
    "HEr yiğidin bir Yoğurt yiyişi var. Kimi üzerine damlatarak yer"
    ok?


  5. #5
    gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gülşah_8484 çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.05.2008 Son online zamanı: 31.01.2019

    Mesajları
    149
    Konuları
    22
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Merhaba,
    benim kullandığım swap kiti ewin3'ün yazdığından, hem çok pratik, hem de anında sonuç veriyor (10dk da yani..)
    her otelde yapılan işler genel olarak aynı olsa da işlemler bazen farklı yürütülür, kimi otelde mesela malzeme kabulde gıda mühendisi bulunmaz, kimisinde de her türlü gıda maddesinde mutlaka gıda mühendisi onay vermek zorundadır, bizde bu şekilde mesela..
    günlük kontroller, haftalık depo kontrolleri, analize numune yollamak, büfelerden numune almak, soğuk zincir kırılmasının engellenmesini sağlmak, çalışanların eğitilmesi ve daha birçok iş yapılıyor otellerde. bu saydıklarım yapılanların az bir kısmı..
    aklına takılan belirgin şeyleri yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz..
    umarım faydası olmuştur..


  6. #6
    hi_axy07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hi_axy07 çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.09.2008 Son online zamanı: 31.05.2021

    Mesajları
    495
    Konuları
    91
    Eklentileri
    21
    Kredisi
    1096
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Forumfood. org den direkt upload yapamamanın dezavantajını yukarıdaki linki eklerken yaşadım.
    bende başka upload sitesini kullanmak zorunda kaldım.
    Sinan bey bence bu gibi durumlar içinde bi altarnatif olmalı


  7. #7
    ewin3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ewin3 çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.08.2008 Son online zamanı:

    Mesajları
    704
    Konuları
    226
    Eklentileri
    44
    Kredisi
    2284
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Alıntı tuceee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim ewin3
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

    R F

  8. #8
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714
    Öncelikle ilgilenen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim..
    hi axy_07 ewet haklısınız bencede her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır bende bunun için fikirlerinizi almak istedim. Es geçtiğim yada fazla detaylandırdığım konular varmıdır varsa nelerdir bunları ancak bu sektörde tecrübeli olan birilerinden öğrenebilirdim.Bunun için yorumlarınıza açtım.
    Gülşah size çok teşekkür ederim konuyu detaylandırarak açıkladığınız için.
    Burada depo şefimiz sağolsun riskli gıdalarda daha doğrusu topu atmak istediği durumlarda beni çağırıyor ama pekde etkisi olmuyor mesela sabah pastörize yumurta geldi 5derecede olması gereken ürün +15 de geldii ama firma güvenilir olduğu için geri göndermeye gerrek yokmuş.. ayrıca depoda giren ürünü etiketletemioyrum dolayısıyla ilk giren ilk çıkar stok rotasyonunu da sağolsun şef sağlıomuş(!)..bunun dışında hijyenle ilgili günlük rutin kontrollerimi yapıyorum, numunelerimi alıyorum hergün mutlaka aradepolarımı kontrol ediyorum SKT geçmiş ürün varmıdır depo düzeni uygunmudur temizmidir diye. çalışan eğitimlerimi daha veremedim henüz 2.haftam.
    örneğin bu eğitimleri ne sıklıkta veriyorsunuz? Ayrıca Günlük kontrollerde özellikle nelere dikkat ediyorsunuz? bu gibi konuları detaylandırabilirseniz çookkk mutlu olurum herkese iyi çalışmalar..


  9. #9
    gülşah_8484 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    gülşah_8484 çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.05.2008 Son online zamanı: 31.01.2019

    Mesajları
    149
    Konuları
    22
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    273
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    rica ederim, birbirimize destek için buradayız..
    depo şefini dinlemeni tavsiye etmem, stok rotasyonunu kafasına göre yapması mümkün değil, etiketleme yaptığımız halde bizde bile şaşırmalar olabiliyor bazen.mutlaka etiketlendirme yaptır bunu atlama. ayrıca ürünlerin uygun olmadığını düşünüyorsan hiç bekleme depo şefinin ağzına bakma ürünü reddet. bunu genel müdürnle paylaş, mesela satın almaya reddi bildiren mailine cc ile genel müdürünü ekleyebilirsn. olabilecek herhangi bir ürün probleminde/misafir hastalığında hesap sorulacak kişi depo şefi değil gıda mühendisidir unutma. ağırlığını koy.
    çalışanların eğitimleri henüz işleri yoğunlaşmamışken sezon başında olabilir, şu an benim için mümkün değil mesela, çok yoğunlar çünkü.
    depolarda stok rotasyonu, ürünlerin kaç günlük olduğu, açılış tarihlerinin basılıp basılmadığı gibi konulara dikkat edebilirsn.


  10. #10
    tuceee çevrimdışı Üyelik tarihi: 22.09.2008 Son online zamanı: 11.03.2016

    Mesajları
    119
    Konuları
    38
    Eklentileri
    14
    Kredisi
    714
    Harcanan
    0
    Kalan
    714
    haklısın bu konuyu genel md ile grşmeyi düşünüyorum ztn..önemli bi konu biz içerideki adama istediğimiz kdr etiket bastıralım baştan giren girio. snr koş peşinden koşabilirsen. 1 hafta içinde 2kere skt si geçmiş ürün yakaladım.ben işi resmiyete dökmedim sıkıntı orada sözlü ikaz ettim hep. bakalım iş resmiyete binince rengi ne şekilde değişecek.
    ben birşey daha sorucam şimdi mesela şoklu ürünleri -16/-18 derecede kabul etmemiz gerekiyor ya kabul sınırımız bu mudur yoksa gelen etin vs.nin durumuna göre esneklik gösteriyormusunuz? mesela +8derecede tereyğı gelse red mi edersiniz kabulmü?


Sayfa 1/2 12 SonSon

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. İzmir'de çalışan gıda mühendisi arkadaşlar
    Diğer Sorunlar Üzerine Destek forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.09.2016, 11:59
  2. pastanede çalışan arkadaşlar yardım lütfen !
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.06.2015, 14:43
  3. otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan SENBENBIZ
    Yorum: 25
    Son Mesaj: 19.06.2014, 09:32
  4. Gıda Mühendisi ve/veya Gıda Teknikeri Arkadaşlar Aranmaktadır.
    Akdeniz Bölgesi forum içinde, yazan alprdvc
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.04.2012, 20:10
  5. Markette çalışan gıda mühendisi arkadaşlar var mı?
    Adım Adım Gıdacı Olmak forum içinde, yazan limonik
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 08.12.2010, 08:50

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed