1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    31 Oct 18
    Yaş
    24

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    99
    Kalan
    6

    Standart Ozmofilik Halofilik Deney Raporu

    : Ozmofilik Halofilik Deney Raporu
    : Doc
    : .......

    GİRİŞ
    Deneyin amacı; mikroorganizmaların ihtiyaçlarına uygun ortamlarda petrilerin hazırlanıp gıdalardan izole edilmesi
    Her gruptan istenilen gıda maddeleri yayma plak ve dökme plak yöntemleri kullanılarak uygun agarlı petri kaplarında gözlemler gerçekleştirilir.

    TEKNİK BİLGİ
    Halofilik bakteri/Halophilic: Tuz sever. Yüksek tuz (Sodyum klorür-NaCl) konsantrasyonunu seven. Gelişmesi için tuzlu ortama ihtiyaç duyan. Örneğin, deniz ürünleri kaynaklı gıda zehirlenmesine yol açabilen Vibrio parahaemolyticus, sindirim kanalında rahatsızlıklara neden olan tipik bir halofilik bakteridir.

    Ozmofilik/Osmophile: Yüksek şeker konsantrasyonunu seven. Özellikle mayalar ozmofil canlılar olup, bakterilerin gelişimi için müsait olmayan düşük su aktivitesindeki şekerli ortamlarda raatlıkla gelişebilirler. Bakteriler 0.9 aw (su aktivitesi) altında gelişemezken, ozmofilik mayalar 0.6 aw değerlerinde dahi gelişim gösterebilirler.
    Ör. Saccharomyces rouxii, şekerli gıdalarda (şekerli meyve suları ve meyve konsantreleri, şeker şurupları, bal ve reçellerde) bozulma oluşturan bir mayadır.

    Bakterilerin çoğu yüksek ozmatik basınca duyarlıdır. Bu nedenle bakterilere genellikle yüksek ozmatik basınca sahip gıdalarda ve kurutulmuş gıdalarda rastlanmamaktadır. Ancak buna rağmen bazı bakterilerin halofilik bazılarının ise kseorofilik özellik taşıdığı unutulmamalıdır. Küf ve mayalar ise yüksek ozmotik basıncı daha fazla tolere edebilen mikroorganizmalardır ve bunlara genel olarak reçel, salça, kurutulmuş meyve sebze etler v.b. ortamlarda özellikle yüzeylerinde rastlanmaktadır.


    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 401,0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 0 Kez

    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (11-12-2019 Saat 09:58 ) değiştirilmiştir.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Karbonhidrat Deney Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan niladanır
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19-01-2015, 07:50
  2. GC Deney Raporu
    Karışık forum içinde, yazan selcuksen2x
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 26-10-2014, 18:52
  3. Karbonhidrat Deney Raporu
    Kimyasal Analizler forum içinde, yazan selcuksen2x
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08-10-2014, 21:49
  4. Edirne Yağ Sanayi Staj Raporu, Beer-Lambert Deney Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan p_ozn
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-03-2012, 00:36
  5. gaz kromatografisi deney raporu
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan bitkiselhayat
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 17-12-2010, 22:26

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed