2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    goncuali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    goncuali çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.07.2007 Son online zamanı: 01.11.2021

    Mesajları
    777
    Konuları
    263
    Eklentileri
    65
    Kredisi
    3257
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    PAMUK YAĞLI ZEYTİN YAĞI YİYORUZ...

    Bu ilgililere bir ihbardır;

    Olabiliriz. Çünkü bakmakla görülmez. Tatmakla anlaşılmaz. Koklamakla fark edilmez. Bir zeytinyağına başka yağlar karıştırılıp karıştırılmadığı, ancak o yağın analiz edilmesi sonucu ortaya çıkar. Pamukyağı, zeytinyağına göre daha ucuz bir yağ olduğundan -ki prina yağı da zeytinyağına aynı nedenle karıştırılır- zeytinyağının daha ucuza mal edilmesine yarar. Bu yolla insanlar zeytinyağı yerine, bilmeden, pamukyağlı zeytinyağı yerler. Aslında buna zeytinyağı demek doğru değildir. Çünkü zeytinyağı %100 zeytinyağı olmak zorundadır. Yani, %100 saf ve katkısız olmak zorundadır. Böyle olması, gıda yönetmeliklerinde belirtilmiştir.


    Zeytinyağının, %100 zeytinyağı, yani %100 saf ve katkısız olması da yeterli bir özellik değildir. Depolamadan üretimine, dolumdan ambalajlanmaya kadar bütün aşamalar yasal ve kurallara uygun olmalıdır, uygun olmak zorundadır. Ancak o zaman zeytinyağı insan sağlığı için tam gerekli, tam yararlı bir besin maddesi olarak kabul edilebilir. Ruhsatsız ortamlarda, ehliyetsiz kişilerin, elverişsiz koşullarda ürettiği, şişelediği yağlara, zeytinden elde edilmiş olsalar da zeytinyağı demek doğru değildir. Ne bakanlık izni, ne üretim tarihi, ne üretim yeri, ne doğru dürüst bir markası olan yağların fiyatları da, ne olursa olsun bir değer ifade etmez! Bütün piyasalarda olduğu gibi, zeytinyağı piyasasında da, sürekli zarar etmeyi göze alanlar ve korsan üretim yapanlar dışında hiçbir üretici, zeytinyağını normal piyasa fiyatlarının çok altında satmaz, satamaz.

    Türkiye zeytinyağı pazarında, son yıllarda talebin daha da arttığı "korsan zeytinyağı" konusunda kamuoyunu uyarma gereğini bir firma duymuştur. Bu zeytinyağı üreten firma çeşitli yayın organlarına ilan vererek, görev ve sorumluluğunu bir kez daha yerine getiriyor olmanın huzuru ve mutluluğunu duymaktadır.

    Tarım ve Köyişleri bakanlığına bağlı kuruluşlar gerektiği gibi kontrollerini tam yapamadığı ortaya çıkmıştır. Piyasanın sağlıksız ve nasıl üretildiği belli olmayan ürünlerle dolu olduğu ve bu ürünlerin piyasada olduğu ve halkımız tarafından bilinçsizce tüketildiği de ortaya çıkmıştır.

    Bu sağlıksız ürünlerin yetkililer tarafından tespit edilerek piyasadan bir an önce toplatılması halkımızın sağlığı için son derecede önemlidir
    Umuyoruz ki yetkili merciler bu konuda duyarlı davranır.






  2. #2
    goncuali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    goncuali çevrimdışı Üyelik tarihi: 09.07.2007 Son online zamanı: 01.11.2021

    Mesajları
    777
    Konuları
    263
    Eklentileri
    65
    Kredisi
    3257
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    2 sene önce stjımı yaptığım sıralarda bu analizi yapıyorduk... 5 yağdan 3 ü pamukyağlı çıkmıştı. yöntemde çok basit. tüplere yağlar alınıyor. bir kimyasal (hatırlayamadığım) damlatıyorsunuz ve su banyosunda ısıtıyorsunuz. renk pembeye dönerse pamuk yağı vardır deniliyor. staj defterimi bulursam ayrıntılı bir şekilde yazarım buraya.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Yağli tohumlardan un eldesi
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan MKDDS01
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.04.2018, 14:52
  2. Türkiye’de yağli tohumlar üretimi
    Yemeklik Yağ Teknolojisi forum içinde, yazan filizayyildiz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.08.2009, 12:50
  3. pamuk yağı,pamuk çekirdeği temel işlem basamakları
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 23.12.2008, 21:21
  4. Bazı yemeklerin 1 porsiyonlarının ortalama enerji değerleri (yağli-şekerli)
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.02.2008, 16:04
  5. PAMUK YAĞI FAB. TEKNİK GEZİ RAPORU
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.08.2007, 02:06

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed