4 sonuçtan 1 ile 4 arası

Konu: pastalar

  1. #1
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart pastalar

    PASTALAR

    FRİGO
    Malzemeler
    1 kg süt
    14 çorba kaşığı şeker
    6 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı kakao
    3 yumurta
    1 küçük Sana yağı
    Yapılışı
    Hepsi birden iyice karıştırılıp kaynatılacak. Yağı ateşten indikten sonra karışımın içine konup karıştırılarak eritilecek. Kalıplara dökülüp buzlukta durdurulacak. Donduktan sonra servis yapılır (dilim dilim keserek).

    Kamuran ÖZEL














    KARYAĞDI PASTASI
    Malzemeler
    2 adet yumurta
    1 paket sana yağ
    3 fincan şeker
    3 yemek kaşığı karbonat
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Yeterince un
    Yapılışı
    Eritilmiş Sana yağına yumurta, şeker, kakao, vanilya, karbonat tozu ve yeterince unla birlikte yumuşak bir hamur yapılır. Yağlanmış tepsiye yuvarlanıp (şekilli) koyup pişirilir. 1 bardak şeker 1 bardak suyla hazırlanmış şerbete bastırıp Hindistan cevizine batırılır.

    Oya KARA













    EKLER PASTA
    Malzemeler
    1 su bardağı su
    100 gr. margarin
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 tutam tuz
    1 su bardağı un
    4 adet yumurta
    Krema İçin
    2 yumurta
    Yarım su bardağı toz şeker
    1 çay bardağı un
    1,5 su bardağı süt
    Yarım bardak vanilya
    Yapılışı
    Su ve margarini bir arada ocağa koyun. Üzerine toz şeker ve tuz ilave edin. Kaynamaya başlayınca unu yavaşça içine ekleyin. Top, top olmaması için unu eklerken aynı zamanda karıştırmayı ihmal etmeyin. 7-8 dakika pişirip ateşten alın. Bir müddet ılık olması için bekleyin. Sonra 4 adet yumurtayı teker, teker kırıp hamura karıştırın. Hamur ne çok sert ne çok yumuşak olmalıdır. Hamuru krema torbasına doldurup, düz yuvarlak bir uç takın, hafif yağlanmış tepsiye yarım parmak uzunluğunda şeritler sıkın. 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Bu arada krema için gerekli tüm malzemeyi bir, bir tencereye aktarın sürekli karıştırarak krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Hamurları ikiye kesip aralarına hazırladığınız kremadan doldurun. Çikolatayı bir çorba kaşığı margarinle birlikte eritip ekler pastaların üzerine sürün. Antep fıstığını döverek isterseniz üzerine süsleyip servis yapabilirsiniz.
    Sema ÖZTÜRK
    MİLENYUM PASTASI
    Malzemeler
    1 su bardağı krema
    150 gr. krem şanti
    2 adet muz
    1 su bardağı Ponça ceviz
    15 adet kuru incir
    Kek İçin
    4 yemek kaşığı kent pudra şekeri
    1 su bardağı un
    6 adet yumurta
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    Krema İçin
    1 paket şekerli vanilya
    1 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    1 çay bardağı toz şeker
    1 yemek kaşığı yumuşak margarin

    Yapılışı
    Kekin yapılışı
    Yumurtaları şeker ile çırpın, un ve sıvı yağ ilave edin. Yuvarlak kek kalıbına döküp 160 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.
    Kremanın yapılışı
    Süt, şeker, un, yumurta ve şekerli vanilyanın orta ateşle karıştırarak pişirin, 150 gr. kabartılmış krem şantiyi 3 yemek kaşığı cevizi ezerek katın,
    Pastanın yapılışı
    3 eşit parçaya böldüğünüz keke hazırladığınız kremayı her kata eşit sürün. Kremanın aralarına muz parçalarını yayın daha sonra pastayı krem şanti ile kapatın. Pastanızı dilediğiniz şekilde mevsim meyveleriyle süsleyerek servise sunabilirsiniz.

    Mahinur ERDOĞDU

    PRENSES TATLISI
    Malzemeler
    1 su bardağı toz şeker
    2 çay bardağı un
    4 su bardağı süt
    1 çorba kaşığı margarin
    1 paket vanilya
    Sosu İçin
    4 çorba kaşığı kakao
    4 çorba kaşığı pudra şekeri
    Yarım paket margarin
    1 adet yumurta
    Yarım su bardağı hindistan cevizi
    Yapılışı
    Tencerede un ve toz şekeri karıştırın. Sütü ilave edin. Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana dek pişirip soğutun. 1 çorba kaşığı margarin ekleyin. Vanilyayla birlikte çırpın. Sosu için yumurta, pudra şekeri ve kakaoyu karıştırın.Yarım paket margarini tavada eritip, sosa ekleyin. Köpük Köpük olana dek çırpın. Kaselere ilk önce hazırladığınız kakaoyu kremayı dökün. Üzerine kakaolu sosu yayın. Hindistan ceviziyle süsleyin.

    Pınar ULUSOY

    PAVLOVA
    Malzemeler
    5 yumurta akı
    225 gr. toz şeker ( 1su bardağı + 2 parmak şeker)
    2 tatlı kaşığı üzüm sirkesi
    3 tatlı kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    Çilek veya muz
    1 paket şanti
    Şantiyi hazırlamak için 1 bardak süt
    Yapılışı
    Ön Bilgileri: Yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdır. Malzemeyi hazırlamak için fırın en düşük ısıda ısıtılmalıdır. Yumurta aklarını köpük haline gelene kadar çırpınız. Azar azar toz şeker ilave ediniz. Şeker eriyinceye kadar çırpınız. Şeker ve yumurta akı işlemi yaklaşık 25 dk. sürer. Katı bir köpük elde ediniz. Bu şekilde iken sirke, nişasta, vanilya koyunuz. 5 dk. daha çırpınız. Tepsiye alüminyum folyo seriniz. Folyo üzerine elde ettiğiniz katı köpüğü yaymadan yukarı doğru adeta tepe şekli vererek koyunuz. Daha sonra 150 cc. orta gözde 40 dk. kadar pişiriniz. Fırın soğuyana kadar açmayınız pastayı alınız. Tabağa koyunuz. Üst kısmı çökmüş bir görüntü olabilir. Bu kısma çilek veya muz yerleştiriniz. Üzerine 1 bardak sütle hazırladığınız şanti ile kaplayınız.
    Filiz SARIGÜL


    PROFİTEROL
    Malzemeler
    Yarım Paket Margarin
    1 su bardağı su
    1 çimke tuz
    1 kesme şeker
    4 yumurta
    1 su bardağı un
    Sosu İçin
    100 gr. margarin
    2,5 kahve fincanı un
    3 kahve fincanı
    1 kg. süt
    1 yemek kaşığı kakao
    1 yemek kaşığı vanilya

    Yapılışı
    Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir. Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir. Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.

    Kremanın yapılışı
    Margarin eritilir. İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır. Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.
    Profiterolün yapılışı
    Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur. Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır. Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.

    Fatma DENİZ
    Nuran KABAKÇI

    AMONYAKLI PASTA
    Malzemeler
    1 fincan sana yağı
    1 fincan süt
    1 fincan şeker
    2 yumurta
    Karbonat
    Bir çorba kaşığı amonyak sodası
    Alabildiğince un
    Krema İçin
    1 kg. süt
    2 kaşık un
    2 kaşık nişasta
    2 yumurta sarısı
    1,5 bardak şeker
    Vanilya
    ¾ paket sana yağı
    Yapılışı
    Malzemeler karıştırılıp hamur yapılır. Hamur 8 eşit parçaya bölünür. Teker teker yarım santim kalınlığında açılır. Orta derecede ısıtılmış fırında tek tek üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Krema malzemeleri karıştırılıp pişirilerek hazırlanır. Her kata krema sürülerek 8 veya 4 katlı pasta hazırlanır. (4 katlı yapılırsa kalan 4 tanesi daha sonra yapılmak üzere saklanır.) Arzuya göre üzeri süslenip, buzdolabında bekletilip servis yapılır.

    Neriman YILDIZ
    Meryem IŞIK

    SOSLU PASTA
    Malzemeler
    4 adet yumurta
    2 bardak toz şeker
    1,5 su bardağı süt
    1 bardak pirinç unu
    1 bardak un
    3 çorba kaşığı kakao
    1 paket margarin
    1 paket kabartma tozu
    Krema İçin
    2 adet yumurta akı
    Yarım su bardağı toz şeker
    Yapılışı
    Yumurtaları çırpma kabına alalım. Şekeri ilave edelim.Yumurtaları şeker ile birlikte köpük köpük olup beyazlaşana dek çırpalım. Margarini eritip ılıtarak ekleyelim. Tekrar karıştıralım. Elenmiş unu pirinç ununu kabartma tozu ve kakaoya ilave edip cam tepsiyi yağlayıp hafifçe un ve şeker serpiştirelim. Hamuru kalıba boşaltalım, 180 derece fırında pişirelim. Bir bardak soğuk süte 2 kaşık şekeri karıştır. Soğuk sütü pişen pastanın üzerine gezdirelim. Yumurta aklarını mikserle kor gibi olana dek çırpalım şekeri az su ile ağdalaşana dek pişirelim. İyice soğutup yumurta aklarına ilave edelim. Kremayı pastanın üzerine boşaltıp kremanın pastanın üzerinde aldığı şekli bozmadan buzdolabında bekletelim. Dilim çeyrek servis yapalım.

    Fadime EYÜP

    İNCİRLİ PASTA
    Malzemeler
    3 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    3 kaşık yoğurt
    2 kaşık kakao
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 paket kabartma tozu
    Alabildiğince un
    10 tane incir
    Krema İçin
    3 kaşık un
    1 kaşık nişasta
    4 kaşık şeker
    4 su bardağı süt
    1 kaşık sana yağ
    1 paket vanilya
    Üzerine fındık
    Yapılışı
    İlk önce incirleri ılık suda bekletin. Daha sonra incirleri küçük parçalar halinde doğrayın. Keke ilave ederken üzerine un dökün. Böylece incirler kekin her tarafına yayılır. Bütün malzemeleri çırpıp yağlanmış kalıba bu karışımı dökün. Önceden ısıtılmış fırında keki pişirin.

    Zeynep ÇELİK

    ALMAN PASTASI
    Malzemeler
    3 su bardağı un
    1 su bardağı erimiş margarin
    4 yumurta
    2 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı şeker
    1 paket vanilya
    1 yemek kaşığı pudra şekeri (üstü için)
    Krema İçin
    2 yemek kaşığı un
    1,5 çay bardağı şeker
    1,5 su bardağı süt
    1 paket vanilya
    Limon kabuğu rendesi
    50 gr. margarin

    Yapılışı
    Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın. Üzerine yoğurt, margarin kabartma tozu, şekerli vanilin ve un ilave ederek çırpmaya devam edin. 26 cm. çapındaki yuvarlak yağlanmış kek kabına dökün. Önceden 1750C ye ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. Başka bir yerde un, şeker, süt, şekerli vanilin, limon kabuğu rendesini karıştırıp pişirerek muhallebi kıvamında hazırlayın. Ocaktan aldıktan sonra margarin koyup karıştırarak eritin. Pastayı ortadan ikiye kesip arasına iyice soğumuş kremayı yayın. Üstüne pudra şekeri serpin.
    Birsen GÖLADA
    Serpil ALAK
    Yasemin YARDIM
    Gamze KOŞARAN

    HAVUÇLU PASTA
    Malzemeler
    4 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    Yarım su bardağı ceviz içi
    1,5 su bardağı rendelenmiş havuç
    2 çay kaşığı tarçın
    2 su bardağı un
    Kabartma tozu
    Krema İçin
    1 kilo süt
    2 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı nişasta
    1 yumurta
    6 çorba kaşığı şeker
    Yarım paket Sana yağ
    Yapılışı
    Malzemenin hepsini karıştırıp, tepsiyi sana yağ ile yağlanıp un serpilir. Karıştırdığımız malzemeyi içine döküp 150 derecede ısınmış fırında pişirilir.
    Kremanın Yapılışı : Bütün malzeme karıştırılıp ocakta çocuk maması şeklinde karıştırılarak pişirilir. Pişirmiş olduğumuz pastanın üzerine dökülür. Ve soğuduktan sonra servis yapılır.
    Nevin SERT

    ELMALI PASTA
    Malzemeler
    5-6 adet elma
    Yarım bardak şeker-tarçın
    Muhallebi İçin
    3 su bardağı süt
    2 yemek kaşığı un
    4 yumurta sarısı (akını ayır)
    1 yemek kaşığı margarin
    Tuz
    Yapılışı
    Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin, içine yarım su bardağı şeker katıp pişirin, soğuyunca 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edip kare borcam tepsiye yayalım. Muhallebisini hazırlayıp elmaların üzerine koyalım. En üstüne 4 yumurta akı, biraz tuz kar haline gelene dek mikserle çırpıp bu karışımı da muhallebinin üzerine dökelim. 200 derecede pişirip servis yapalım.
    Rüveyda ERDAL


    LOR PASTASI
    Malzemeler
    750 gr. tatlı lor
    2 su bardağı pudra şekeri
    1 yumurta
    1 paket vanilya
    200 gr. yumuşak vanilya
    1 su bardağı ılık süt
    45 adet sade kare bisküvi
    Yapılışı
    750 gr. loru bir çatal yardımıyla iyice ezin, üzerine 2 su bardağı pudra şekerini dökün, bir müddet dinlendikten sonra mikserle iyice çırpın. Macun kıvamına gelince 1 yumurta, 1 paket vanilya ve 200 gr. yumuşak margarini ilave edip iyice çırpın. Bisküvileri eni üç boyu beş tane olarak folyo üzerine dizin. Bu işlemi bisküvileri ılık süte batırarak yapın. Arasına hazırladığınız harcı sürün. Bu işlemi üç kez tekrar edin. Folyoyu kullanarak piramit şeklini verin. Daha sonra buzlukta bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

    Mübeyyen TÜRKMEN

    KÜLAHLI PASTA
    Malzemeler
    175 gr. margarin
    2 yumurta sarısı
    2 fincan su
    2 fincan pudra şekeri
    1 paket kabartma tozu
    Yeterince un
    Kreması İçin
    Yarım kg. süt
    1 küçük margarin yarısı (Krema pişmeye yakın konulur.)
    1 yemek kaşığı un
    1 paket vanilya
    1 su bardağı şeker
    3 çorba kaşığı kakao
    Yapılışı
    Margarin eritmeden malzemenin hepsi karışacak. Alabildiği kadar un koyup yumuşak hamur yapılacak. Hamur ince olarak açılacak şeritler halinde ince ince kesilecek hamur şeritler önceden yapılmış olan külahlara sarılıp pişirilecek. Piştikten sonra külahların hamurların içinden çıkarılarak yapılan krema pastanın içine doldurulacak ağzına fındık ezilip konulacak. Üzerine vanilyalı pudra şekeri serpilecek buzdolabında muhafaza edilecek.

    Gönül İNCER

    KAKAOLU KEK PASTA
    Malzemeler
    4 yumurta
    3 kaşığı kakao
    1 paket margarin
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 su bardağı süt
    2 su bardağı şeker
    2/5 su bardağı un
    Puding İçin
    1 lt. süt
    ½ paket margarin
    3 yemek kaşığı kakao
    ½ su bardağı şeker
    4 yemek kaşığı nişasta veya pirinç unu
    Yapılışı
    Yumurta şekerle çırpılır. Margarin ocak üzerinde hafifçe eritilir. Süt ilave edilip unu karıştırılır. (Unun içine vanilya, kabartma tozu, kakao karıştırılır.) Sonra bu karışım malzemenin üzerine dökülür iyice çırpılır. Tepsi yağlanıp fırına sürülür. Pişirme süresi 30-35 dakikadır. Pastamız pişirilince fırından alınır. Bir kenarda soğuması beklenir. Soğuduktan sonra üzeri bir bardak ılık süt ile ıslatılır. Bu arada bir yandan da pastamızın bir kenarda kreması (puding) hazırlanır.
    Pudingin Yapılışı : Bu malzemeler bir tencerede iyice karıştırılıp ocak üzerinde kısık ateşte pişirilir. Hafif soğuduktan sonra kekin üzerine dökülür.
    Ayşenur ÇELİKKAYA


    KUBBELİ PASTA
    Malzemeler
    4 adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 paket kakao
    Yarım paket kakao
    Kreması İçin
    1 paket kako

    Yapılışı
    4 Yumurta ile şekeri çırp unu, kakao, kabartma tozu ekle. Orta boy kek kalıbına dök. 200 C derecede yarım saat pişir. Fırından çıktıktan sonra keki ikiye böl kalın kısmı çukur kaba yerleştir. 1 kg. süte unu, yağı, şekeri, vanilyayı karıştırarak pişir muhallebi gibi olunca ateşten indir. Çukur kaba yerleştirdiğiniz kekin içine dök, öbür kekin azını kapat kenarlarını kes. 1 gün buzdolabında beklet, ertesi gün, çikolatalı sosu yap kalıptan keki çıkarıp üzerine dök. Pasta hazır.

    Makbule ILGAZ
    Serpil ÖZDEMİR


    JÖLELİ PASTA
    Malzemeler
    3 limon suyu
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı ile eritilecek
    1 poşet krem şanti
    Yapılışı
    Krem şanti 1 bardak su ile karıştırılacak. 1 bardak limon jölesi 2 bardak sıcak su ile eritilecek. Sonra malzeme karıştırılıp dolaba konularak dondurulur.

    Didar METE



    CEVİZLİ PORTAKALLI RULO PASTA
    Malzemeler
    4 yumurta
    ½ su bardağı şeker
    1 su bardağı kırılmış ceviz
    1 çay kaşığı tuz
    Bir miktar pudra şekeri
    1 su bardağı tepeleme un
    ½ kabartma tozu
    Kreması İçin
    1 paket krem şanti
    1 su bardağı soğuk süt
    1 su bardağı toz şeker
    Portakal kabuğu rendesi
    2 yemek kaşığı portakal suyu
    Yapılışı
    Ön hazırlık olarak, krem şanti soğuk süt ile çırpılır, ayrı bir kapta, şeker portakal kabuğu rendesi ve suyu karıştırılır daha sonra krem şanti ile karıştırılıp buzdolabında bekletilir. 4 yumurta sarıları bir kapta yarım su bardağı şeker ile iyice çırpılır. Beyazları da ayrı bir kapta 1 çay kaşığı tuz ile çırpılır. Daha sonra bunlar birbirine karıştırılıp, ceviz, un, kabartma tozu eklenip karıştırılır ve yağlı kağıt konup yağlanmış tepsiye dökülüp, önceden ıslatılmış fırında orta rafta 15 dakika pişirilir (150-160 °C). Hafif pembeleşince fırından çıkartılan kek yağlı kağıtla birlikte rulo yapılır ve buzdolabındaki krem şanti çıkartılıp rulo açılıp krema üstüne sürülüp tekrar rulo yapılır. Üzerine pudra şekeri serpilen pasta buzdolabına konulup soğuduktan sonra dilimlenerek servis yapılır.

    Emine ARSLAN
    Pınar ÖZDEMİR
    Arife AKTER
    Hülya GÜNGÖR


    BİLMECE YAŞ PASTA
    Malzemeler
    Beyaz Kek
    3 yumurta
    6 yemek kaşığı un
    6 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Kakaolu Kek
    3 yumurta
    6 yemek kaşığı un
    6 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    Yarım paket kakao
    Yapılışı
    Kekler piştikten sonra iç içe girebilecek tabakla üç boy yuvarlak halkalar halinde kesilecek. Üç tane yuvarlak simit şeklinde halka olacak. (Şekildeki gibi) Sonra kekleri bir kakaolu bir beyaz olmak üzere halkaları yerleştirilerek krema sürülecek. 2 nci kata kakaolunun üzerine beyaz, beyaz halkanın üzerine kakaolu gelecek şekilde dizilecek ve krema ile süslenecek.

    Huriye AKDENİZ
    BUZLUK PASTASI
    Malzemeler
    4 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı un
    1 çorba kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 çorba kaşığı sıvıyağ
    Kreması İçin
    750 gr. süt
    4 çorba kaşığı un
    4 çorba kaşığı Hindistan cevizi
    50 gr margarin
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    Sos İçin
    1 tatlı kaşığı yağ
    1 çay bardağı süt
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı kakao
    1 kaşık buğday nişastası
    Yapılışı
    Yumurta ve şeker çırpılır. Un, kakao, kabartma tozu konup çıkartılır. En son yağ konur, yuvarlak bir kalıpta pişirilir. Sıcakken çıkarılıp ortadan kesilir, yarısı derin yuvarlak kaba yerleştirilir. Hazırlanan krema ortasına konulup üzerine kekin diğer yarısı kapatılır. Buzlukta bekledikten sonra (3-4 saat) servis yapmadan önce ters çevrilip hazırlanan sos dökülür.

    Hatice ŞERAN

    ŞEFTALİ PASTA
    Malzemeler
    2 kaşık yoğurt
    3 bardak un
    200 gr. margarin
    Karbonat
    Limon kabuğu rendesi
    Kreması İçin
    3,5 kaşık şeker
    1 adet yumurta
    2 kaşık un
    1 kaşık kakao
    1 su bardağı süt
    50 gr. margarin
    Yapılışı
    Hamur için gerekli malzemeler kullanılarak hamur elde edilir. Hamur 0,5 cm kalınlığında merdane ile açılır çay bardağı ile kesilen hamurlar ikiye bölünmüş ceviz kabuklarının üzerine yapıştırılıp 150 derece fırında açık renkte pişirilir. Krema için bir tencerede süt, şeker, un, yumurta ve kakao iyice karıştırılarak pişirilir, pişen krema biraz soğuyunca içerisine yapı koyup bir iki defa karıştırılır. Hazırlanan krema yarım daire şeklinde kurabiyelerin içine doldurularak krema dondurduğumuz kurabiyelerin ortasına birer tane badem içi konur iki yarım daire şeklindeki kurabiyeler birbirine yapıştırılır. Şeker boyasına bir miktar su karıştırılır. Hazırlanan kurabiyelerin her tarafı şeker boyasında ıslatılıp dinlendirilir. Daha sonra şekere bulanıp servis yapılır. Süslemek İçin : Kırmızı şeker boyası (1 kaşık), 10 adet kabuğu soyulmuş badem içi. Kalıp İçin : 10 adet ikiye bölünmüş ceviz kabuğu
    Ayşe TAPUR


    TAHİNLİ YAŞ PASTA
    Malzemeler
    Hamuru İçin
    3 yumurta
    3 kahve fincanı şeker
    3 kahve fincanı un
    Yarım paket kakao
    1 paket kabartma tozu
    Üstü İçin Krema
    1 paket krem şanti
    4 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 su bardağı süt
    1 yemek kaşığı tahin
    Yarım paket kakao mikserle çırpılacak.
    Yapılışı
    Bütün malzemeler çırpılıp fırında pişirilecek.
    Arası İçin Krema : 1 su bardağı şeker 2,5 su bardağı süt, yarım su bardağı un, yarım paket margarin pişecek.

    Çiğidem GÖRAY









    TARTLAR VE KEKLER

    ÇİKOLATALI TART
    Malzemeler
    1 su bardağı un
    1 yumurta sarısı
    5 yemek kaşığı tereyağı
    6,5 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 tutam tuz
    Krema İçin
    100 gr. acı çikolata
    100 gr. ezilmiş kestane
    1,5 kaşık tereyağı
    100 gr. badem, ceviz ve fındık karışımı
    2 çorba kaşığı bal
    Yapılışı
    Hamuru hazırlamak için unu geniş bir tepsiye eleyin. Ortasına ufak parçalara bölünmüş tereyağı, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bir saat dinlendirin. Fırını orta derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu merdane ile incelterek kalıba yerleştirin. Üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru fasülye ilave edin. Fırında 10-12 dakika kadar pişirip ızgara üzerinde soğutun. Çikolatayı tereyağı ile benmari usulü eritin. Kestane, bol ve çekilmiş kuru yemişleri ilave edin. Ilıyan kremayı tartın üzerine yayın. Kuru yemişler, çikolata rendesi ve kestane ile süsleyin.

    Kevser KILINÇ


    TİRAMİSU
    Malzemeler
    1,5 paket eti finger
    2 adet yumurta
    1 fincan toz şeker
    1 su bardağı granül kahve
    300 gr. kremşanti
    Kakao
    Yapılışı
    Yumurta ve şekeri mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpın. Bir su bardağı sıcak suda kahveyi eritin. Koyulaşan yumurtalı karışıma peyniri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Krem şantiyi katıp 15 dk. Karıştırın. Karışımı 1 saat buzdolabında dinlendirin. Eti finger bisküvilerin yarısını kahveye tek tek batırıp derin ve yayvan bir kaba tek sıra halinde dizin. Hazırladığınız karışımın (kremayı) yarısını bisküvilerin üzerine dökün. Kalan bisküvileri de aynı şekilde kahveye tek tek batırıp ıslatarak kremanın üzerine dizin. En üste kalan kremayı dökün ve düzgünce yayın. İki saat buzdolabında bekletilen ve dolaptan çıktıktan sonra kakao serpip, servis yapın.

    Dilek MEŞE


    ÇİKOLATALI TART
    Malzemeler
    1 su bardağı un
    1 yumurta sarısı
    5 yemek kaşığı tereyağı
    6,5 yemek kaşığı pudra şekeri
    1 tutam tuz
    Krema İçin
    100 gr. acı çikolata
    100 gr. ezilmiş kestane
    1,5 kaşık tereyağı
    100 gr. badem, ceviz ve fındık karışımı
    2 çorba kaşığı bal
    Yapılışı
    Hamuru hazırlamak için unu geniş bir tepsiye eleyin. Ortasına ufak parçalara bölünmüş tereyağı, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı ekleyip yavaş yavaş yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamuru bir saat dinlendirin. Fırını orta derecede ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp tart hamurunu merdane ile incelterek kalıba yerleştirin. Üzerine alüminyum folyo serip 2 avuç kuru fasülye ilave edin. Fırında 10-12 dakika kadar pişirip ızgara üzerinde soğutun. Çikolatayı tereyağı ile benmari usulü eritin. Kestane, bol ve çekilmiş kuru yemişleri ilave edin. Ilıyan kremayı tartın üzerine yayın. Kuru yemişler, çikolata rendesi ve kestane ile süsleyin.

    Kevser KILINÇ


    KAKAOLU KEK
    Malzemeler
    4 adet yumurta
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı süt
    2 su bardağı un
    1 küçük paket margarin
    1 paket kabartma tozu
    4 çorba kaşığı kakao
    Yapılışı
    Margarini küçük bir kaba alıp eritelim. Yumurtaları şekerle birlikte krema kıvamını alana kadar çırpalım. Şeker iyice eridikten sonra sütü, yağı ve hamur kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim. Karışım, iyice sıvı halini aldığında içine kakaoyu ekleyelim. Kakaonun topraklanmaması için bu karışımdan bir su bardağı ayıralım. Kalanın içine unu katarak tekrar çırpalım. Daha sonra yağlanmış bir kek kalıbına boşaltalım. Orta ısılı fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Kekin pişip pişmediğini anlamak için ortasına bir bıçak batıralım Bıçak temiz çıkıyorsa kekimiz pişmiş demektir. Kekimizi hemen servis tabağına alalım ve henüz sıcakken ayırdığımız bir bardak sosu kekin üzerine döküp emmesi için bir süre bekletelim. Kek, sosu çektiğinde servis yapalım. Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyin. Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırın.

    Fatma ALTIPARMAK
    Türkan ÇERİK


    BROWNIE
    Malzemeler
    2 su bardağı şeker
    4 yumurta
    1 vanilya
    1 kabartma tozu
    1 paket erimiş margarin
    1 su bardağı süt
    1 paket kakao
    2,5 bardak un
    Yapılışı
    Şeker, yumurta, vanilya, kabartma tozu, margarin, süt ve kakaoyu katıp karıştır. Bu malzemeden un katmadan önce 1 su bardağı ayır. Geriye kalan kısma 2,5 bardak un katarak çırp. Margarin ve unu gezdirilmiş kalıba dök ve pişir. Fırından çıkarıp sıcakken ayırdığın 1 bardak harcı üzerine gezdir. Dilimlere ayır. Üzerine hindistan cevizi serp.

    Sevgi ÜNGÖR


    ŞEFTALİLİ TART
    Malzemeler
    200 gr. margarin
    1 fincan sıvı yağ
    2 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    Yarım paket kabartma tozu
    3,5 bardak un
    1 yemek kaşığı bal
    1 yemek kaşığı nişasta
    4 adet şeftali
    Yapılışı
    2 yumurtadan birinin sarısı ayrılır. 1,5 bardağın şekeri bir bardağı ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Daha sonra un yedire yedire katılır. Çok yumuşak bir hamur elde edilir. Elde edilen hamurdan bir parça ayrılır. Kalan hamur tepsiye yayılır. Etrafı yükseltilip ortası bastırılır. Havuz şeklini alan hamur hava alması için bir yemek kaşığı nişasta tepsiye delinir. Daha sonra şeftalinin akan suyunu çekmesi için bir yemek kaşığı nişasta tepsiye yayılan hamurun üzerine serpiştirilir. Portakal dilimleri şeklinde kesilen şeftaliler hamurun üzerine tamamı ile kapatılacak şekilde sıra sıra dizilir. Daha önce ayrılan yarım bardak şeker şeftalilerin üzerine serpiştirilir. Ayırdığımız hamur ince şeritler halinde hazırlanır. Şeftalilerin üzerine iki parmak aralıklarla dizilir. Kare kare kafes şeklini alan pastanın üzerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Çıktıktan sonra parlaması için üzerine bal sürülür.

    Sibel ALTUN


    ELMALI TART
    Malzemeler
    Yarım paket margarin
    1 çar bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 yumurta
    Aldığı kadar un
    Elma Harcı İçin
    3 elma
    1 su bardağı ceviz
    2 yemek kaşığı tarçın
    Yapılışı
    Yumuşatılmış yarım margarine bir yemek kaşığı pudra şekeri katılır ve yoğrulur. Sonra bir yumurta, bir bardak sıvı yağ, bir bardak yoğurt, kabartma tozu ve aldığı kadar un katılıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Daha sonra kalıp yağlanır. Hamur iki parçaya ayrılıp kalıba düzgün bir şekilde bir parçası yayılır. Hazırladığımız elma harcı soğuduktan sonra hamurun üzerine yayılır. Diğer hamur parçasını uzun şeritler halinde elmaların üzerine dizilir. İkinci uzun şeritleri de diğer şeritlerin üzerine hafifçe bastırıp, ısıtılmış fırına atılır. Pembeleşince çıkartılır. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir. Elma Harcının Yapılışı : 3 elma soyulur, rendelenir. Daha sonra yağsız tencerede suyu çekilinceye kadar pişirilir. Ceviz ve tarçın eklenerek soğumaya bırakılır.

    Nilüfer ALBAYRAK
    Mukadder GÜNHAN


    ALMAN KEKİ
    Malzemeler
    1 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı yoğurt
    2 yumurta
    3,5 çay bardağı un
    2 çay kaşığı kabartma tozu
    1 çay bardağı erimiş margarin
    Arası İçin
    ½ kg. süt
    1 yumurta sarısı
    1,5 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı toz şeker
    Yapılışı
    Bütün malzemeler mikser ile karıştırılıp, yağlanmış unlanmış kelepçeli kalıpta pişirilir. Arası için tüm malzemeleri karıştır, pişir, sonra içine ½ çay bardağı pudra şekeri bir paket vanilya iki yemek kaşığı margarin konularak mikserde çırpılır. Keki kalıbından çıkar ikiye kes arasına kremayı sür, üstüne süzgeç yardımıyla pudra şekeri serp.

    İffet ÖZSEN
    Aliye KOÇ
    Serpil AVCIKURT


    SÜTLÜ KEK
    Malzemeler

    3 yumurta
    1,5 bardak toz şeker
    1 su bardağı süt
    Yarım paket erimiş margarin
    Yarım su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 vanilya
    3,5 su bardağı un
    Yapılışı
    Bütün malzemeleri sırasıyla katıp çırp. Yağlanmış ve un serpilmiş kalıba dök. Üzerine hafif dövülmüş ceviz serp ve pişir.

    Ayşegül ESKİCE
    Canan GÜLMEZ


    PORTAKALLI HAVUÇLU KEK
    Malzemeler
    3 yumurta
    1,5 su bardağı şeker
    3 orta boy havuç rendesi
    1 portakal rendesi veya suyu
    1 kahve fincanı sıvı yağ
    2,5 su bardağı un
    1 kabartma tozu
    Yapılışı
    Bütün malzemeyi karıştırıp en son kabartma tozunu koyup iyice çırpıyoruz. Bu malzemeyi kek kalıbına döküp 175-180 derecede 50 dakika kadar pişiriyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
    Nazire ÖZKAN
    Arzu TUNA
    Ebru OCAK
    Sibel AYGAN
    Ayten AKGÜMÜŞ
    Çiğdem GÖRAY


    MAFİŞ
    Malzemeler
    2 yumurta
    Küçük su bardağı süt
    Un, bir tutam tuz
    5 su bardağı su
    Yapılışı
    Yumurta yoğurt ve un yoğrulur. Kısa bir süre dinlendirilir. Daha sonra olmamak kaydıyla açılır. Açılan yufkalar, 3 cm genişliğinde bölünür. Bölünen uzun şeritler, dikdörtgen olacak şekilde kesilip, ortadan sıkılır, papyon görünümüne benzer kızgın yağda kızartılıp hemen şerbete atılır. Şerbeti içinceye kadar beklenir. Daha sonra servis yapılır. Ceviz Hindistan ile süslenir.

    Arzu PAŞİN

    PORTAKALLI ŞURUPLU KEK
    Malzemeler
    3 adet yumurta
    3 çorba kaşığı şeker
    Yarım çay bardağı portakal suyu
    7 çorba kaşığı un
    1 paket kabartma tozu
    Yarım paketten az eritilmiş margarin
    Şurubu İçin
    2 çay bardağı portakal suyu
    3 çorba kaşığı toz şeker
    1 portakal kabuğu rendesi
    Yapılışı
    Yumurta ile şekeri çırp, yarım çay bardağı portakal suyunu un ve kabartma tozunu margarini ilave edelim. Daha önceden yağladığımız kek kalıbına dökerek fırına sürelim. Bu arada 2 çay bardağı portakal suyunu, 1 portakal rendesi ve 3 çorba kaşığı toz şekeri bir kaba alarak biraz kaynatalım. Şurup hazır olunca ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Kek üzerine dök.

    Çiğdem GÖRAY


    MUZLU KEK
    Malzemeler
    125 gr. Erimiş soğumuş margarin
    2 adet yumurta
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 adet muzlu yoğurt
    1 paket muzlu puding (toz halde)
    Yapılışı
    Bütün bu malzemelerden kek hamuru hazırla, Kalıba dökmeden bir tane muzu küçük doğrayıp hamura ilave et. 175 derecede, 20-25 dakika pişir. Kek pişerken piyale vanilyalı veya kakaolu sosu hazırlarız.Sosun içine küçük bir paket beyaz çikolata atıp erit kek sıcakken sosu her yerine yayılır ve kekimiz servise hazır hale gelir.
    Pakize CEYHAN


    ÇAYLI KEK
    Malzemeler
    2 su bardağı toz şeker
    1 paket kakao
    2 yemek kaşığı tarçın
    3 yumurta
    1 bardak soğuk demli çay (su bardağı)
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    3,5 bardak un
    Yapılışı
    Bütün malzemeleri sırasıyla koyup çırp margarin ve un gezdirilmiş kalıba dök ve pişir.
    Sevcan GÜLSÜN
    Arzu AĞACA
    Gülfiye İLGÖR


    UNSUZ KEK
    Malzemeler
    2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
    1,5 su bardağı pudra şekeri
    3 yumurta
    1 su bardağı fındık kırığı yada ceviz
    2 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    2 kaşık kakao
    Kreması İçin
    1,5 su bardağı su
    6 yemek kaşığı şeker
    3 yemek kaşığı kakao
    1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olacak)
    Yapılışı
    Haşlanmış kuru fasulyeyi robottan yada blenderden geçirerek ezilmesini sağlayın. Buna pudra şekerini ve yumurtayı ilave ederek çırpın. Çırpılan karışıma diğer malzemeleri ilave ederek karıştırın. Kalıbınızı yağlayarak 1700 C fırında pişirin. Pişen keki soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Sıcak olarak kremasını üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
    NOT : Haşlanmış kuru fasulye yerine haşlanmış kestane ile de yapabilirsiniz.

    Esin ÇATALKAYA
    Nalan ÇEŞMECİ



    ELMALI ÇİKOLATA SOSLU KEK
    Malzemeler

    4 yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    3 adet elma
    Biraz tarçın
    Aldığı kadar un
    Sosu İçin
    1 kaşık nişasta
    1 kaşık pirinç unu
    1 su bardağı şeker
    2 su bardağı süt
    1 paket kakao (pişirilecek)
    Yapılışı
    (Sıvı yağdan yarım kahve fincanı ayırın). Normal kek hamuru yapılır. Ayrı bir yerde yarım kahve fincanı yağa bir miktar tarçın eklenir. Soğutulmuş ve dilimlenmiş elmalar bu karışıma bulanarak yağlanmış kek kalıbına dizilir. Üzerine hazırlanan kek hamuru dökülerek 1700 C fırında pişirilir. (bu arada pişirilen krema ılık halde olacak) Kek soğuduktan sonra elmalar üste gelecek şekilde kalıptan çıkarılır. Soğuk kekin üzerine ılık krema sürülür.
    Refika GÜRÜ
    VİŞNELİ TART
    Malzemeler
    2 paket eti yulaflı
    2 yemek kaşığı galeta unu
    30 gr. toz şeker
    1 paket dondurulmuş vişne
    50 gr. vişne marmelatı
    Kalıpları yağlamak için margarin
    Yapılışı
    Bisküvileri mikserde incecik kıyın. Bir fincan su ilave edin ve iyice karıştırın. Oluşturduğunuz hamuru buzdolabında bekletin toz şeker ve galeta unu karıştırın.Tart kalıplarını yağlayın ve dolaptaki hamuru eşit parçalara bölerek kalıplara yerleştirin. Hamurun üzerine hazırladığınız şekerli karışımı birer yemek kaşığı dökün. 1900 ısıtılmış fırında 20 dk. Pişirin fırından çıkartıp soğutun. Dondurulmuş vişneleri iyice eritin ve süzülmesini sağlayın soğuttuğunuz tartların içine fırça ile vişne marmelatından sürün meyveleri yerleştirin ve marmelattan vişnelerin üzerine de sürüp servis yapın.

    Aynur DOĞRU















  2. #2
    Figen YÜCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Figen YÜCE çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2007 Son online zamanı: 19.04.2021

    Mesajları
    1837
    Konuları
    292
    Eklentileri
    58
    Kredisi
    3076
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Gülselim sayfanın sonunu bulasıya kadar canım çıktı yahuuu ellerine sağlık.
    Frigo, mafiş, pavlova hööönnkkk


  3. #3
    Uğur MARANGOZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uğur MARANGOZ çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.03.2007 Son online zamanı: 03.05.2021

    Mesajları
    1087
    Konuları
    377
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4176
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    gülsele tekrar merhaba. uzun süredir yemek,tatlı tarifi yapmıyordun.
    ama hep aynı sadece tarif,bide yapsanda yesek fenamı olur


  4. #4
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    uğurcum beklerim Antalya'ya geldiğinde zaten misafirim olacan yani kardeşim ablalık bu olsa gerek çok hoş yaa


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Dondurma, Baklava ve Yaş Pastalar ürün Tanımları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan cengizyıldırım
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.08.2011, 10:20
  2. yaş pastalar(özel istek tarifler)
    Tatlılar forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 16.11.2007, 20:48
  3. pastalar ve pizzalar
    Hamur İşi forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.11.2007, 10:54
  4. pastalar...
    Hamur İşi forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 12
    Son Mesaj: 17.08.2007, 07:48
  5. Pastalar
    Tatlılar forum içinde, yazan suren
    Yorum: 3
    Son Mesaj: 16.03.2007, 23:12

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed