temel pizza tarifi

Temel Pizza Tarifi (2 Tepsi)

Malzemeler:
4 Su Bardağı Un
1 Küp Yaş Maya
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı Tuz
Bir Miktar Un



HAZIRLANIŞI :
Mayayı ufalayın. Büyük bir kasede un ve mayayı karıştırın. Yarım su bardağı kadar ılık su, yağ ve tuz ilave edin. Karışımı pütürsüz ve ellere yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Dilerseniz yoğurma işlemi için mikser de kullanabilirsiniz. Hamurun üzerini bir bezle örterek ılık bir ortamda 1 saat kadar dinlendirin.
İki fırın tepsisini yağlayıp üzerine un serpin. Fırını 225 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Hamuru tepsilere yayın.
Hamurları dilediğiniz iç malzeme ile donatıp fırına verin. 25 dakika kadar pişirin.






sucuklu pizza

Sucuklu Pizza

Malzemeler:
1 kangal sucuk
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
3 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 fincan zeytinyağı



HAZIRLANIŞI :
Mayayı ılık bir bardak suda ezin. lçine bir tatlı kaşığı şeker ilave edin. 3 bardak unu eleyerek ortasını açın. İçerisine tuz, bir fincan zeytinyağı ve sulandırdığınız mayayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ılık bir yerde iyice kabarana kadar bekletin.
Mayalanma işi bitince yumurtadan bıyük parçalar koparıp, merdane yardımı ile yarım santim kalınlığında açın. Üzerine zeytinyağı sürün. Açtığınız hamur üzerine halka halka doğranmış sucukları dizin.
Ufak doğradığınız domatesi, biberi serpiştirin. Kaşar peyniri de rendeleyerek üzerlerine ekleyin. Yağlanmış tepsiye koyup yarım saat kadar dinlendirin. Sonra fırında pişirip sıcak olarak servise sunun.









peynirli kiş

Peynirli Kiş (4 Kişilik)

Malzemeler:
300 gr Un
150 gr Margarin
1 Adet Yumurta
Tuz
Üzerine
6-7 Adet Taze Soğan
1/2 Demet Dereotu
1/2 Su Bardağı Yeşil Zeytin
1/2 Su Bardağı Siyah Zeytin
150 gr Fıstıklı Salam
1 Kutu Labne Peyniri



HAZIRLANIŞI :
Kiş hamuru için bir kapta unu ve tuzu karıştırın. Margarini küp küp keserek, unun üzerine ekleyin. Yumurtayı ilave edin. Hamuru hızlı hızlı yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek, buzdolabında yarım saat bekletin.
Kişin üzerine koyacağınız malzeme için soğanları ve dereotunu ince ince kıyın. Yeşil ve siyah zeytinleri ince ince kesin. Fıstıklı salamı küp küp doğrayın. Geniş bir kapta doğranmış zeytinleri, taze soğanı, dereotunu, salamı ve labne peynirini karıştırın.
Hamuru kalıptan biraz daha büyük açın. Kalıbın içine yerleştirin. Fazla kenarlarını bıçakla kesin. Hamurun üzerinde çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış fırında kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğutun. Peynirli harcı üzerine yayın. Dilimleyerek servis yapın.






mantarlı pizza

Mantarlı Pizza (4 Kişilik)

Malzemeler:
4 Kişilik Pizza Hamuru
100 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
1/2 Kg Mantar
1 Adet Limon
Yeteri Kadar Tuz, Karabiber
Zeytinyağı



HAZIRLANIŞI :
Mantarlar güzelce yıkandıktan sonra dilimler halinde doğranarak kararmamaları için limonlu suya konur. Pizza hamuru elle 0.5 cm kalınlığında açılıp, yağlanmış bir tepsiye yayılır. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir şekilde yerleştirilir.
Peynir, tuz ve karabiberi serpilir. Gezdirerek zeytinyağı dökülür ve önceden 180 derece kızdırılmış fırına sürülür. Yaklaşık 30-35 dakika fırında pişirilir. Pizzanın üstü ve kenarları nar gibi kızarınca fırından çıkarılır ve bekletmeden sewrvis yapılır.





karışık pizza

Karışık Pizza (1 Tepsi)

Malzemeler:
HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifdeki malzemelerle ve uygulama şekline göre hazırlayın.
PEYNİRLİ MALZEME
200 gr Küp Doğranmış Domates
Tuz, Karabiber
3 Domates
2 Çorba Kaşığı Kekik
80 gr Siyah Çekirdek
Fesleğen
300 gr Kaşar Peyniri
KARİDESLİ MALZEME
1 Limon
200 gr Karides
300 gr Kabak
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Yumurta
1-2 çorba Kaşığı Sirke, Tuz, Karabiber
1 Enginar (hazır ürün, konserve)
6 Kahve Fincanı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
100 gr Süt Kreması



HAZIRLANIŞI :
Peynirli malzeme için domateslerin çekirdeklerini ayıkladıktan sonra ince dilimler halinde doğrayın. Peynirinin üçte birini küp küp halinde doğrayın. Kalanı rendeleyin. Rendelenmiş peynirin yarısını, küp küp doğradığınız peynir ile karıştırın. Karidesli malzeme için limonun kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Suyun yarısını karideslerin üzerine dökün.
Kabağı ince dilimler halinde doğrayın. Yağı kızdırıp kabakları kızartın. Sirkeyi ekleyin,
Enginarı ikiye veya dörde bölün. Süt kremasını yumurtayla çırpın. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hamurun yarısına süt kremalı karışımın üçte birini sürün. Karides, kabak ve enginarı üzerine yerleştirin. Kalan süt kremalı karışımı üzerine dökün. Doğranmış domatesi hamurun kalan yarısına yayın. Peynirli karışımı, dilimlediğiniz domatesleri ve zeytinleri ekleyin. Baharatları serpip peyniri ilave edin.
Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın. Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.





büyük pizza

Büyük Pizza (4 Kişilik)

Malzemeler:
2 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Kuru Maya
30 gr Margarin
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1/2 Su Bardağı Domates Sosu
2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
1 Adet Domates
1 Su Bardağı Suyu Süzülmüş Mısır
1 Su Bardağı İnce Kıyılmış Jambon veya Salam



HAZIRLANIŞI :
Fırını 220 dereceye ayarlayın. Büyük bir fırın tepsisini hazırlayın. Unu ve tuzu eleyin. Margarini küp küp kesip ilave edin. Bu arada mayayı, şekerli ılık suyun içinde eritip, bir süre kabarmasını bekledikten sonra karışıma ilave edin.
Yoğurarak yağı hamura yedirin. Sütü ilave edin. Gerekirse yine süt ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Tepsinin üzerinde 34 cm çapında yuvarlak oluşturacak şekilde açın. Hamurun üzerini zeytinyağıyla yağlayın. Daha sonra domates sosu sürün. Üzerine de domates dilimlerini yerleştirin. Mısır ve jambon parçalarını serpiştererek 20-25 dakika kadar pişirin. Üçgen dilimlere ayırıp, servis yapın.



pastalar





pandispanya

malzemeler
albamiks kolay pandispanya harcı 1000g
su 540g

yapılışı


Tüm malzemeler mikserde 7 dakika çırpılır. Daha önceden hazırlanan altı kağıt ile kaplanmış çemberlere dökülür, 180 °C’de 45 dakika pişirilir.

Kakaolu pandispanya yapmak için malzemelere 60 g kakao eklenir.

Albamiks Kolay Pandispanya krema içeren tüm pasta çeşitlerinin yapımında kullanılan temel malzemedir. Pandispanya dışında, revani, yağ ilavesi ile kek yapımında ve bazı tart çeşitlerinde dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.




krokantlı kek

Malzeme:
Alba 1000 g
Pudra Şekeri 950 g
Yumurta 1000 g
Un 1250 g
Kabartma Tozu 40 g
Krokant taneli 600 g
Krokant toz 200 g
Vanilya



Yapılışı:

1- Alba ile pudra şekeri karıştırılır. Yumurtalar azar azar yedirilir. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilip orta hızda 4-5 dakika çırpılır.

2- Kek hamuru hazır olunca küçük bir bir kaba bir miktar (600-700g) ayrılır, içine toz krokant ilave edilir.

3- Yağlanmış uzun yarım oval kalıplara önce 1. hamur ortası boş olacak şekilde doldurulur, kalan boş kısma da krokant toz ile karıştırılmış kek hamuru doldurulur. En üst kısma da uzunlamasına bütün krokantlar dizilir ve 180 °C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir.

Krokant Yapımı
1000 g fındık fırında sıcak bekletilir. 500 g toz şeker ateşte yanmayacak şekilde eritilip kızarmış şeker durumuna gelince fındıklar içine boşaltılıp karıştırılır. Yağlanmış mermer tezgahın üzerine boşaltılır, istenirse uzun rulo halinde kek üstüne bütün olarak da konulabilir.




havuçlu kek

Malzeme:
Albamiks Kolay Pandispanya 1500 g
Su 150-200 g
Rendelenmiş Havuç 700 g
Fındık (bıçakla kıyılmış) 200 g
Ceviz (bıçakla kıyılmış) 100 g
Alba 500 g
Tarçın 30 g


Yapılışı:

1- Albamiks Kolay Pandispanya, tarçın, havuç rendesi ve su mikserde hızlı devirde çırpılır, kabartılır.

2- Yumuşatılan Alba ilave edilip 1 dakika daha çırpılır. İçersine fındık ve ceviz ilave edilip karıştırılır.

3- Önceden yağlanmış kalıplara doldurulur ve üzerine file fındık serpilir. 180-190 °C’lik fırında pişirilir.






muzlu kek

Malzeme:
Albamiks
Kolay Pandispanya 1000 g
Su 400 g
Alba 400 g
Muz 350 g
Limon 1/2 adet


Yapılışı:

1- Albamiks Kolay Pandispanya, ve su mikserde 4-5 dakika çırpılır, kabartılır.

2- Kabarma işlemi olurken, diğer bir kapta kabukları soyulmuş muzlar bıçakla dilimlenerek, limon suyu ile karıştırılır, hazır olarak bekletilir.

3- Eritilmiş Alba ve muz miksere boşaltılıp 1 dakika daha çırpılır. Yağlanmış kalıplara boşaltılıp 180 °C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir



kolay brownie

Malzeme:
Albamiks Kolay Pandispanya 1000 g
Su 500-550 g
Kuvertür bitter 400 g
Alba 400 g
Ceviz (bıçakla az kıyılmış) 400 g
Vanilya


Yapılışı:

1- Alba ile kuvertür benmaride eritilir. Albamiks Kolay Pandispanya ve su mikserde 3 dakika çırpılır, benmaride eritilen karışım kabın içine ilave edilip 1 dakika daha çırpılır.

2- Ceviz ilave edilip kepçe yardımı ile karıştırılır. Dikdörtgen baklava tepsisi yağlanıp unlandıktan sonra karışım tepsiye boşaltılır.

3- 180 °C’lik fırında 25-30 dakika pişirilir. Piştikten sonra soğutularak üzerine Ganaş Krem veya glasür dökülüp istenirse yarım cevizlerle süslenebilir.

Glasür
1000 g Stella veya Biskin yağı benmaride eritilir. 1000 g pralin ve 1500 g kuvertür ilave edilerek karıştırılır.

Not: Kuvertür gramajları değişebilir.







teflon tava pizzası

Teflon Tava Pizzası (8 Kişilik)

Malzemeler:
2 Yufka
1 Çay Bardağı Süt
1 Yumurta
1 Orta Boy Sosis
100 gr Sucuk
100 gr Kaşar Peyniri Rendesi
1 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Kekik
1 Diş Sarmısak
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ



HAZIRLANIŞI :
Süt ve yumurtayı çırpın. Yağladığınız teflon tavaya, kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak yerleştirin. Yufkanın aralarına sütlü karışımı yayın.
Diğer yufkanın yarısını da aynı şekilde tavaya yerleştirin.
Sucuk ve sosisi ince ince dilimleyip yufkaların üzerine ekleyin.
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin ve ezilmiş sarmısakla birlikte sosis ve sucukların üzerine dökün. Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Kalan yufkayı da sütlü karışımla birlikte tavaya yerleştirin. Tavanın dışına taşan yufkaları bohça şeklinde pizzanın üzerine kapatın.
Tavanın üzerini bir kapakla kapatıp hafif ateşli ocakta altı kızarıncaya kadar pişirin. Kapak yardımıyle ters yüz ederek diğer tarafını da pişirin. Sıcak olarak servis yapın.






peynirli ve sosisli dilim

Peynirli ve Sosisli Dilim (8 Kişilik)

Malzemeler:
4 Dilim Kepekli Ekmak
2 Adet Sosis veya Sucuk
2 Adet Soğan
1 Adet Kabak
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu
2 Tatlı Kaşığı İnce Kıyılmış Maydanoz
2 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Dil Peyniri
Tereyağı



HAZIRLANIŞI :
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Üzerlerine tereyağı sürün. Tereyağları üste gelecek şekilde orta boy fırın kabına aralık bırakmadan dizin.
Sosisleri veya sucukları dilimleyin. Kabağı ve soğanı bir kaba rendeleyin. Sosis veya sucuğa, unu ve maydanozu ilave edip karıştırın. Yumurtaları ve peyniri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Karışımı ekmeğin üzerine yayın. 180 dereceli fırında 8 dakika pişirip servis yapın.






meyveli pizza

Meyveli Pizza (8 Mini Pizza)

Malzemeler:
HAMUR İÇİN
Bir Miktar Yağ
3 Yumurta
50 gr Acıbadem Bisküvisi
1 Kahve Fincanı Margarin
1,5 Kahve Fincanı Tozşeker
Bir Tutam Tuz
Portakal Kabuğu Rendesi
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
2,5 Kahve Fincanı Un
İÇ MALZEME
250 gr Çilek veya Böğürtlen
1 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
1-2 Çorba Kaşığı Çilek Likörü
300 gr Şeftali
250 gr Üzüm
50 gr Beyaz Çikolata
1 Paket Vanilya
2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Çam Fıstığı
300 gr Krem Şanti



HAZIRLANIŞI :
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın.
Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın. Yumurta sarısı, margarin, şeker ve tuz çırpın. Portakal kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Yumurta aklarını ve ufalanmış bisküviyi unlu karışıma ekleyin. Hamuru tartölet kalıplarına paylaştırın. Fırına verip 12 dakika pişirin.
Tartöletleri bozulmamalarına dikkat ederek kalıplardan çıkarın.
Bu arada çileği, pudraşekeri ve çilek likörü ile püre haline getirin. Şeftaliyi dilimleyin. Üzümleri yıkayıp saplarını ayıklayın. Çikolatayı rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Hamurların üzerine çilekli püreyi sürün. Kenarlarından boşluk bırakın. Şeftali ve üzümleri karışımın üzerine yerleştirin. Rendelenmiş çikolatayı ve çam fıstığını serpin. Vanilyayı krem şantiye ilave edip karıştırın. Meyveli pizzayı krem şanti eşliğinde servis yapın.





kolay pizza

Kolay Pizza (4 Kişilik)

Malzemeler:
12 Dilim Kepek Ekmeği
200 gr Yağsız Dana Kıyma
200 gr Mantar
2 Sivribiber
1 Soğan
1 İri Domates
3-4 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
12 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
Tuz, Karabiber, Kekik



HAZIRLANIŞI :
Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun.
Mantarları dilimleyip tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra kıymayı ilave edip karıştırarak kavrmaya devam edin.
Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber, kekik, tuz serpin. Domates suyunu çekinceye kadar pişirin.
Kepek ekmeklerini fırın tepsisine dizin.Hazırladığınız kıymalı karışımı ekmeklerin üzerine paylaştırın. Herbir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpip orta ısılı fırında peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.








ikili pizza

İkili Pizza (1 Tepsi)

Malzemeler:
HAMUR MALZEMESİ
Temel tarifteki malzemelerle ve uygulama şekline göre
hazırlayın.
KIYMALI MALZEME
1 Patlıcan
1 Kırmızı Dolmalık Biber
3 Diş Sarmısak
1 Arpacık Soğan
250 gr Kıyma
Tuz, Karabiber, Kırmızı Toz Biber
6 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
HAWAİ USULU
1/2 Ananas
3 Kereviz
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Tuz, Karabiber
150 gr Haşlanmış Tavuk Göğsü
7 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
400 gr Küp Doğranmış Domates



HAZIRLANIŞI :
Kıymalı malzeme Için patlacanı küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda bekletin.
Biberin çekirdeklerini ayıklayıp ince dilimler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup kıyın. Arpacık soğanını halkalar halinde doğrayın.
Patlıcanın suyunu süzün. 1 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı kavurun. Kıymayı ekleyip iyice kavurun. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberle tatlandırın. Kalan yağı kızdırıp patlacanı kızartın.
Hawai usulü malzeme için ananası soyup ikiye bölün. Ananası sekize bölün. Kerevizi dilimleyin. Yağı kızdırıp kerevizi kavurun. Haşlanmış tavuk göğsünü ikiye bölün.
Küp doğranmış domatesi hamurun üzerine yayın. Kıymalı karışımı hamurun yarısına yayın. Patlıcan ve biberi ekleyip rendelenmiş peyniri serpin. Hamurun ikinci yarısına kaşar peynirinin yarısını serpip tavuk göğsü, kereviz ve ananası yerleştirin. Kalan kaşar peynirini üzerine serpin.
Fırını 225 dereceye ayarlayıp ısıtın. Pizzayı fırının alt bölmesinde 25 dakika pişirin.









çilolatalı ıslak kek

Çikolatalı ıslak kek
KAÇ KİŞİLİK: 8
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk
PİŞME SÜRESİ: 35 dk
Malzemeler:


100 gr margarin

1 su bardağı esmer şeker

3 yumurta

5 kahve fincanı un

2 çay kaşığı kabartma tozu

1.5 çay bardağı süt

1 tatlı kaşığı tarçın

140 gr hurma

85 gr rendelenmiş bitter çikolata

50 gr ceviz içi
Sosu için:
175 gr margarin

1 su bardağı su
2 çorba kaşığı esmer şeker

Hazırlanışı:
* Margarini oda ısısında yumuşatın. Büyük bir kapta şeker, 3 yumurta, margarin, un, kabartma tozu, süt ve tarçını karıştırıp 5 dakika çırpın. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Çikolata, hurma ve ceviz içini ekleyip karıştırın.

* Yuvarlak kek kalıbının içine fırçayla sıvıyağ sürün. Hazırladığınız hamuru ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Keki servis tabağına ters çevirip alın.

* Sos malzemelerini bir kaba alıp karıştırarak 10 dakika benmari usulü pişirin. Kekin üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip servis yapın.




bademli tart

Malzeme:
Eritilmiş Alba 120 g
Ceviz 120 g
Badem 120 g
Fındık 60 g
Yumurta 400 g
Şeker 600 g
Süt 30 g
Vanilya


Yapılışı:

Tart Hamuru İçin
Bkz. Temel tarifler


Sos
Ceviz, badem ve fındığın bir kısmı süsleme için ayrılır. Geri kalanlar, fırın tepsisine konularak, fırında 8-10 dakika renk alıncaya kadar pişirilir. Daha sonra pişen badem, ceviz ve fındık bıçak yardımıyla kıyılır. Başka bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır. Bu karışıma vanilya ve eritilmiş Alba eklenir ve tekrar çırpılır. Hazırlanan karışıma süt, kırılmış badem, ceviz ve fındık ilave edilerek karıştırılır

Tartın Tamamlanması
1- Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır.

2- Tartın içi hazırlanan sos ile doldurulur ve 15 dakika 180 °C'de ön pişirmeye tabi tutulur.

3- Tart hamuru ile tartın üst yüzeyine saç örgüsü deseni süslemesi yapılır ve üst yüzeye konulan cevizler ile garni tamamlanır.

4- Kenar süslemesi yapıldıktan sonra tart tekrar fırına verilir ve 35-40 dakika 180 °C'lik fırında pişirilir. Piştikten sonra tartın üzerine pudra şekeri serpilir, malzemesi olarak kullanılabilir.




kayısılı tart

Malzeme:
Alba 250 g
Un 250 g
Limon 1 adet
Toz fındık 350 g
Tarçın 540 g
Yumurta sarısı 40 g
Pudra şekeri 200 g
Kayısı marmeladı 800 g


Yapılışı:

1- Fındıklı tart hamuru için limon rendelenir ve tamamının suyu sıkılır. Limon suyu ve rendesi diğer malzemelerle birlikte karıştırılır, hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulur.


2- merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir ve hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır.

3- Tart hamurunun içi kayısı marmelatı ile doldurulur.

4- Artan hamuru tırtıllı kesici yardımıyla gösterilen şekilde kesilir.

5- Kesilen tırtıllı hamur şeritleri ile tartın üzerine şekiller verilir.

6- 180 °C’lik fırında 35-40 dakika pişirilir.

7- Tart piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpilir.




soslu fırın tart

Malzeme:
Krem Şanti (bkz. Temel Tarifler) 100 g
Yumurta 200 g
Toz şeker 400 g
Portakal 1/2 adet
Kayısı marmeladı (tartın üzerine sürmek için)


Yapılışı:

Tart Hamuru İçin
Bkz. Temel tarifler

1- Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır.


2- İsteğe göre ekşi elma, mürdüm eriği, iyi süzülmüş ananas ve çeşitli kompostoları kullanarak, tart hamurunun içi doldurulur.

3- Tart sosu için bir kabın içine toz şeker konur, üzerine yumurtalar ilave edilerek orta ateşte karıştırılarak 50-55°C’ye kadar ısıtılır.

4- Bu karışıma daha sonra krem şanti ve portakal suyu ilave edilerek karıştırılır.

5- Hazırlanan sos tartın üzerine dökülür ve 180°C’lik fırında 40-45 dakika pişirilir. Fırından çıkartılan tartın üzerine kayısı marmeladı sürülür.




cevizli tart

Malzeme:
Cevizli Hamur İçin
Un 500 g
Yumuşatılmış Alba 300 g
Toz ceviz 120 g
Pudra şekeri 270 g
Tuz 4 g
Tarçın 10 g
İç Malzeme İçin
Limon 2 adet
Not: İstenirse iyi süzülmüş şeftali kompostosu da kullanılabilir.


Yapılışı:

Cevizli Hamur
Unun ortası açılır, una toz ceviz ve pudra şekeri eklenerek karıştırılır. Daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulur.

İç Malzeme
Limon suyu sıkılır. Kabukları soyulmuş şeftaliler kaynamaya başlamış suyun içinde 10 saniye bekletilir, daha sonra içi soğuk su ile dolu olan başka bir kaba alınır. Bıçak yardımı ile şeftaliler ikiye bölünür, çekirdekleri çıkartılır. Şeftaliler tekrar ikiye bölünerek, limon suyunun içinde bekletilir.
Tartın Tamamlanması
1- Hamur merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir, hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır.

2- Limon suyunda bekletilmiş şeftali parçaları gösterilen şekilde tart kalıbına dizilir.

3- Saklanan hamur tekrar merdaneyle açılır, hamurun ortasına kalıp yardımıyla delik açılır.

4- Hamur şeftalinin tümünü kaplayacak şekilde yerleştirilir, fazlası alınır.

5- Hamurun üzerine toz şeker serpilir, tartın kenarlarına çatal yardımıyla şekil verilerek 180 °C’lik fırında 35-40 dakika pişirilir.





vişneli puding tart

Malzeme:
Vişne 500 g
Vişne suyu 750 g
Toz şeker 100 g
Nişasta 80


Yapılışı:

Tart Hamuru İçin
Bkz. Temel tarifler

1- Tart hamuru merdaneyle açılıp, kalıba yerleştirilir, Hamurun fazlası alınır.


2- Vişne suyu bir kapta şeker ile kaynatılır, daha sonra su ile yumuşatılmış nişasta kaynayan vişne suyuna ilave edilip karıştırılır, bir süre daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

3- Sos soğuduktan sonra vişne taneleri ilave edilerek karıştırılır.

4- Tart hamurun içi hazırlanan sos ile doldurulur.

5- Artan tart hamuru ile çeşitli şekiller gösterilen biçimde yapılarak süslenir. 190°C'lik fırında 40-45 dakika pişirilir




engadin

Malzeme:
Toz şeker 250 g
Ceviz 200 g
Badem ezmesi 180 g
Krem Şanti (bkz. Temel Tarifler) 125 g
Süt 70 g


Yapılışı:

Tart Hamuru İçin
Bkz. Temel tarifler


İç Malzemesi
Şeker, bir kabın içinde renk alıncaya kadar karamela yapılır.
Karamelanın içine önce süt ve daha sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır, kaynatılır ve düz tepsiye veya mermere dökülerek soğumaya bırakılır.

Tartın tamamlanması
1- Buzdolabında bekletilen tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, kalıptan taşan hamurlar alınır.

2- Tart hamurunun içine önceden pişirilip, soğutulmuş iç malzeme yerleştirilir ve yayılır.

3- Tart kalıbına doldurulan iç malzeme, plaka şeklinde açılmış sable hamuru ile kapatılır.

4- Tartın üzerine gösterilen şekiller verilir. 180 0C’lik fırında 35-40 dakika pişirilir.

5- Fırından çıkan tartlar soğuduktan sonra üzerine çikolatalı fondan sıkılır ve yarım ceviz konulur.




çilekli tart

Malzeme:
Kakaolu Tart Hamuru İçin
Alba 180 g
Un 300 g
Kakao tozu 60 g
Yumurta sarısı 120 g
Pudra şekeri 120 g
Tuz 4 g
Vanilya az miktarda
Çilekli Krema İçin
Albamiks Çilekli Mousse 340 g
Süt 1000 g
Çilek (süsleme için)


Yapılışı:


Kakaolu Tart Hamuru
Tüm malzemeler karıştırılarak, istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulan hamur merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir. Hamurun fazlası alınır, ortasına kabarmaması için çatal yardımıyla delikler açılır ve 180 °C’lik fırında 20-25 dakika pişirilir.

Çilekli Krema İçin
Albamiks Çilekli Mousse, soğuk süt ile mikserde çırpılır.

Tartın Tamamlanması
1- Pişirilmiş tart hamurunun içine hazırlanan Albamiks Çilekli Mousse tümüyle doldurulur.

2- Tartın üzerine çileklerle süsleme yapılır.




elmalı tart

Malzeme:
Elma 1000 g
Şeker 100 g
Un 30 g
Tarçın 2 g
Toz hindistan cevizi 2 g
Limon 1 adet


Yapılışı:


Tart Hamuru İçin
Bkz. Temel tarifler

İç malzeme
Kabuğu soyulmuş elmaların çekirdekleri çıkartılır, daha sonra ince dilimler halinde kesilir. Limon sıkılarak elde edilen limon suyuna elmalar ilave edilir. Bu karışıma şeker, un, tarçın ve toz hindistan cevizi eklenerek karıştırılır.

Tartın Tamamlanması
1- Tart hamuru merdaneyle açılır, kalıba yerleştirilir, hamurun fazlası alınır.

2- İçine hazırlanan elma karışımı doldurulur.

3- Artan hamur merdaneyle açılarak, elmaları kaplayacak şekilde yerleştirilir.

4- Hamurun ortası gösterilen şekilde kare halinde kesilir.

5- Hamurun kenarlarına gösterilen şekilde süslemeler yapılır, üzerine pudra şekeri serpilerek 180 °C’lik fırında 35-40 dakika pişirilir.




baklava

Malzeme:
Un (ekstra baklavalık) 1000 g
Yumurta 150 g
Tuz 10-15 g
Biskin Baklava Özel 900 g
Çekilmiş fıstık 400 g
Kaymak İçin
Süt 1 litre
İrmik 100 g
Şurup İçin
Şeker 2000 g
Limon 1/2 adet
Su 1.5 litre
Not: Cevizli Baklava, fıstık yerine ceviz kullanılarak yapılır.
Kuru baklava hazırlanırken içine kaymak konulmaz. Şurubu verildikten sonra serin bir ortamda kurutulup içindeki şekerin kristalleşmesi ile elde edilir. Kuru baklava uzun süre muhafaza edilebilir.


Yapılışı:

Kaymak
Kaynamış sütün içine irmik konularak karıştırılır. Beş dakika kaynadıktan sonra ocaktan indirilip soğumaya bırakılır.

Şurup
Bir tencere içine şeker ve su konulur. Kaynama ısısına geldiği zaman içersine 10 damla limon damlatılır. Kaynadığı süre zarfında tencere kenarı şekerleme yapmasın diye bir fırçayla silinir. 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.

Baklavanın Tamamlanması
1- Un, yumurtalar ve tuz az miktarda su ile karıştırılarak sert bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur. Hamur, avuç içi büyüklüğünde yumaklar haline getirilir.

2- Hazırlanan yumaklar nişasta ve merdane yardımıyla mümkün
olduğu kadar ince açılır. Açılan hamurlar eritilmiş Biskin Baklava Özel ile yağlanmış tepsiye serilir. Her katın arası yağlanmak suretiyle beş kat tamamlanır.

3- Beş kat olan yağlanmış hamurun üzerine hazırlamış olduğumuz kaymak serilir. Kaymağın üzerine bolca, çekilmiş Antep fıstığı serpilir.

4- Tekrar açtığımız hamurlardan her katı yağlamak şartıyla beş kat daha konulur. Hamurların açılma işlemi tamamlandıktan sonra tepsiden taşan hamurlar kesilir.

5- Baklava istenilen şekilde dilimlenip, eritilmiş Biskin Baklavalık yağ ilave edilir. 5-10 dakika dinlendirilip 220-230°C’lik fırında 35-40 dakika pişirilir.

6- Pişirdiğiniz baklavada tepsi içinde fazla yağ kalmışsa yağı süzünüz ve kaynattığınız şurubu dökünüz. Üzerine çekilmiş fıstık serpiniz.