9 sonuçtan 1 ile 9 arası
Ağaç Şeklinde Aç8Beğeni
  • 3 gönderen BLACKEAGLE-BJK
  • 1 gönderen elifyilmaz
  • 2 gönderen pisikolocikmen
  • 2 gönderen brucella

Konu: Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

  1. #1
    elifyilmaz çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.08.2013 Son online zamanı: 19.06.2021

    Mesajları
    14
    Konuları
    10
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    165
    Kalan
    40

    Standart Pastanede Çalışan Arkadaşlar Yardım Lütfen !

    herkese merhaba. bir pastanede gıda mühendisi olarak işe başladım. daha önce mühendis çalışmamış. hijyen dışında yapabileceğim şeyler nelerdir? sizler neler yapıyorsunuz?






  2. #2
    zulal akk çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.02.2015 Son online zamanı: 24.01.2016

    Mesajları
    24
    Konuları
    7
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Alıntı elifyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkese merhaba. bir pastanede gıda mühendisi olarak işe başladım. daha önce mühendis çalışmamış. hijyen dışında yapabileceğim şeyler nelerdir? sizler neler yapıyorsunuz?
    talimatlar oluşturabilirsin,formlar tutabilirsin(depo sıcaklık formu gibi)
    aklıma gelenler şimdilik bunlar :/


  3. #3
    BLACKEAGLE-BJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    BLACKEAGLE-BJK çevrimdışı Üyelik tarihi: 12.05.2014 Son online zamanı: 18.06.2021

    Mesajları
    253
    Konuları
    46
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    220
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Merhabalar;
    Bahsettiğinize göre kurulmuş olan bir kalite yönetim sistemide yoktur.. Bunu düşünmüyorlarsa bile bencede bi kaç form iyi olur.
    Kullandığınız bir soğuk depo varsa bunun temizlik,skt kontrol,sıcaklık kontrolünü tutacağınız bir form iyi olur.Yine üretim ve sunum alanlarının da temizlik kontrol kayıtları olmalı.Bunun dışında tebliğleri inceleyerek özellikle istenen noktalar var mı bence bi kontrol edin.üretim alanınızda,depolarınızda Ortam nemi ve sıcaklığını da kontrol altına almak iyi olur.Kalibre edilmiş bir nem-sıcaklık ölçer koyup forma kaydederseniz ,yüksek sıcaklık ve nemden kaynaklanabilecek sorunlar varsa bunları tespit etmiş ve önlemlerinizi almış olursunuz.Onun dışında haşere kontrolü tabiiki çok önemli.Bunun için de çalışılan bir firma yoksa araştırmaya başlamanızda fayda var birde üretilen tüm ürünler için kullanılan hammaddelere ait girdi kontrol kayıtlarınızın olması gerek.şimdilik aklıma gelen bunlar ama bunları bile faaliyete geçirmeniz bayaa vaktinizi alır benim pastane tecrübem yok elbette ama ben olsam böyle yapardım

    iyi çalışmalar dilerim...

    phryne, solway ve elifyilmaz bunu beğendiler.
    "Gökyüzü KARTALındır!"

  4. #4
    elifyilmaz çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.08.2013 Son online zamanı: 19.06.2021

    Mesajları
    14
    Konuları
    10
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    165
    Kalan
    40
    Alıntı zulal akk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    talimatlar oluşturabilirsin,formlar tutabilirsin(depo sıcaklık formu gibi)
    aklıma gelenler şimdilik bunlar :/
    söylediğiniz dökümanları oluşturuyorum. teşekkürler


  5. #5
    elifyilmaz çevrimdışı Üyelik tarihi: 16.08.2013 Son online zamanı: 19.06.2021

    Mesajları
    14
    Konuları
    10
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    165
    Kalan
    40
    Alıntı BLACKEAGLE-BJK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar;
    Bahsettiğinize göre kurulmuş olan bir kalite yönetim sistemide yoktur.. Bunu düşünmüyorlarsa bile bencede bi kaç form iyi olur.
    Kullandığınız bir soğuk depo varsa bunun temizlik,skt kontrol,sıcaklık kontrolünü tutacağınız bir form iyi olur.Yine üretim ve sunum alanlarının da temizlik kontrol kayıtları olmalı.Bunun dışında tebliğleri inceleyerek özellikle istenen noktalar var mı bence bi kontrol edin.üretim alanınızda,depolarınızda Ortam nemi ve sıcaklığını da kontrol altına almak iyi olur.Kalibre edilmiş bir nem-sıcaklık ölçer koyup forma kaydederseniz ,yüksek sıcaklık ve nemden kaynaklanabilecek sorunlar varsa bunları tespit etmiş ve önlemlerinizi almış olursunuz.Onun dışında haşere kontrolü tabiiki çok önemli.Bunun için de çalışılan bir firma yoksa araştırmaya başlamanızda fayda var birde üretilen tüm ürünler için kullanılan hammaddelere ait girdi kontrol kayıtlarınızın olması gerek.şimdilik aklıma gelen bunlar ama bunları bile faaliyete geçirmeniz bayaa vaktinizi alır benim pastane tecrübem yok elbette ama ben olsam böyle yapardım

    iyi çalışmalar dilerim...

    kalite yönetim sistemleri malesef yok. sistem kurmayı biliyorum, daha önce kurdum. açıkçası buraya da kurmayı teklif ettim. haşereler için ilaçlama yapıllıyor. zorunlu olan şeylerin bir çoğu var lakin sistemi yok. her şey sözle ifade ediliyor. yazılı hiç bişey yok. ürün reçetelerinden başlayıp maliyet kontrolü yapmayı düşünüyorum ama nasıl olur bilemiyorum.

    BLACKEAGLE-BJK bunu beğendi.

  6. #6
    solway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    solway çevrimdışı Üyelik tarihi: 15.12.2008 Son online zamanı: 26.09.2019

    Mesajları
    426
    Konuları
    37
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    276
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    allah'ın hamurunda iyi kar var zaten. azcık maliyetli alıversinler malzemeyi. ben olsam ürün geliştirmeye yönelik çalışırım.


  7. #7
    sevilay efsa çevrimdışı Üyelik tarihi: 13.01.2012 Son online zamanı: 24.08.2017

    Mesajları
    10
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105
    Alıntı elifyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkese merhaba. bir pastanede gıda mühendisi olarak işe başladım. daha önce mühendis çalışmamış. hijyen dışında yapabileceğim şeyler nelerdir? sizler neler yapıyorsunuz?
    pastörize krema kullanıyorsanız kremayla ilgili pişirme formu tutuabilirsiniz. çünkü krema pişirme kritik kontrol noktasıdır.
    Yarı mamul olarak hazırlanan krema ve sosların raf ömürleriyle ilgili bir tablo hazırlayabilirsiniz.
    ürün listesi oluşturup ürün resimlerinin de ekleyip ürün bilgi kartı oluşturabilirsin


  8. #8
    pisikolocikmen çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.10.2015 Son online zamanı: 20.11.2015

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    ürün reçetesi ve maliyet hesabı yapabilir
    depo sıcaklık formu hazırlayabilir
    daha önceki mikrobiyolojik,kimyasal analizleri dosyalayabilir
    ilaçlama kayıtlarını dosyalayabilirsin
    müşteri memnuniyet anketi hazırlayabilirsin
    genel temizlik ve depo temizlik için sorumlu belirleyebilir bunları temizlik formu haline getirebilirsin

    BLACKEAGLE-BJK ve Çiğdem Coşkun bunu beğendiler.

  9. #9
    brucella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    brucella çevrimdışı Üyelik tarihi: 05.09.2007 Son online zamanı: 07.05.2016

    Mesajları
    30
    Konuları
    8
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355
    Öncelik olarak ürün reçeteleri ve maliyet üzerine çalışırsan hem seni hem de patronu rahatlatacak veriler elde edebilirsin.Arkasından maliyet azaltıcı tedbirler üzerinde çalışarak kalite sisteminin gerekliliğini daha net ve patronun anladığı dilden (para) anlatabilirsin.Kolay gelsin...

    BLACKEAGLE-BJK ve maybelle bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. acil yardım lütfen otelde çalışan var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan gulden54
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 02.07.2019, 09:35
  2. pastanede çalışan arkadaşlar yardım lütfen !
    Un ve Unlu Mamüller forum içinde, yazan elifyilmaz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.06.2015, 14:43
  3. otelde çalışan gıdacı arkadaşlar var mı?
    Eğitim ve Mesleki Alanda Destek forum içinde, yazan SENBENBIZ
    Yorum: 25
    Son Mesaj: 19.06.2014, 09:32
  4. Süt Sektörü Konusunda Bilgili Arkadaşlar Yardım lütfen :)
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 20.02.2013, 17:57
  5. Arkadaşlar Beyazlatılmış Fındık Akım Şemasına İhtiyacm Var Yardım Lütfen
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan baris78
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 03.10.2012, 11:37

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed