1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 3 gönderen gncaa

Konu: pastırma sunum

  1. #1
    gncaa çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.04.2012 Son online zamanı: 10.08.2016

    Mesajları
    2
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart pastırma sunum

    : Pastırma Üretim Teknolojisi
    : ppx
    : -

    Büyük baş hayvan (sığır ve manda) karkaslarının belirli bölgelerinden çıkarılan etlerin, tuzlanması, yıkanması, kurutulması ve çemenlenmesiyle elde edilen salamura et ürününe pastırma denir.

    Üretimde olgunlaşmış, orta yağlı, 3-7 yaş arası sağlıklı sığır ve manda etleri kullanılır. Ayrıca hindi ve balık etlerinden de pastırma yapılabilir. Başlıca pastırma üretim merkezleri; Kayseri, Sivas, Kars, Kastamonu, Ankara ve İstanbul’dur. Bu illerin tipik kara iklimine sahip olması, güneşli rutubetsiz günlerin fazla oluşu ve bu bölgenin sularında pastırmaya renk kazandıran nitrat ve nitritin bulunuşu, pastırma yapımı için en uygun koşulların oluşmasını sağlar.

    ....

    Pastırma için kullanılacak etlerin özellikleri

    Dana ve gövde haritası

    Pastırmanın üretim aşamaları

    Ambalajlama

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 929.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 41 Kez





    Konu 001 tarafından (20.05.2012 Saat 12:41 ) değiştirilmiştir.
    mrveee22, furkandemirgul ve ozgem2109 bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. pastırma
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan atilan45
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.02.2014, 12:54
  2. Pastırma
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan aynali0799
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.01.2013, 21:18
  3. pastırma prosesi
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan servetaslan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.11.2012, 15:12
  4. pastırma
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan burcummm
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.03.2012, 22:13
  5. pastırma
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan hakan87
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 18.03.2009, 17:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed