1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen elifaltungok

Konu: Pastörize Sıvı Yumurta Üretiminde HACCP Uygulamaları

  1. #1
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    16 Apr 20

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    17
    Kalan
    138

    Post Pastörize Sıvı Yumurta Üretiminde HACCP Uygulamaları

    : Pastörize Sıvı Yumurta Üretiminde HACCP Uygulamaları
    : Docx
    : Elif Altungök

    İçindekiler
    HACCP UYGULAMASINDA AŞAMALAR
    1. TERİMLER VE AMAÇLARIN TANIMLANMASI
    2. TANIMLAR
    2.1. Ürün Tanımı
    2.2. Ürün Özellikleri
    2.3. Tüketim Şekli
    2.4. Tüketici Grubu
    2.5. Ambalaj
    2.6. Raf Ömrü, Depolama ve Dağıtım Koşulları
    2.7. Diğer Terimler ve Tarifler
    3. HACCP EKİBİNİN OLUŞTURULMASI
    4. GİRDİLERİN LİSTESİ
    5. PROSES AKIŞ ŞEMASI
    Pastörize Sıvı Yumurta Üretim Aşamaları
    5.1. Mal Kabul
    5.2. Yumurta Yıkama ve Kurutma
    5.3. Yumurta Kırma
    5.4. Santrifüjleme
    5.5. Filtrasyon - Homojenizasyon
    5.6. Soğutma
    5.7. Pastörizatör (Plate-Type Heat Exchanger)
    5.8. Dinlendirme
    5.9. Dolum ve Paketleme
    5.10. Dağıtım
    6. ÖN GEREKSİNİM PROGRAMLARI PLANI
    7. TEHLİKE DEĞERLENDİRMESİ
    8. KARAR AĞACI
    8.1. HAMMADDE İÇİN KRİTİK KONTROL NOKTALARININ TESPİTİNDE KULLANILAN KARAR AĞACI
    8.2. İŞLEM BASAMAKLARI İÇİN KRİTİK KONTROL NOKTALARININ TESPİTİNDE KULLANILAN KARAR AĞACI
    9.KRİTİK KONTROL NOKTALARININ BELİRLENMESİ
    10.KRİTİK LİMİTLER, İZLEME VE DÜZELTİCİ EYLEMLER
    11.KAYIT TUTMA VE DOĞRULAMA PROSEDÜRLERİ
    12. PERSONEL EĞİTİMİ VE GÖZLEM KAYITLARI


    HACCP UYGULAMASINDA AŞAMALAR
    1. TERİMLER VE AMAÇLARIN TANIMLANMASI
    AMAÇ:
    • Pastörize sıvı yumurta ürünü ve üretim hatlarına HACCP sistemi kurulması ve uygulanması istenmektedir.
    • Fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeler üzerinde durulacaktır.
    • HACCP sisteminin düzgün bir şekilde uygulanması için GMP (İyi Hijyen Uygulamaları) ‘nin etkin ve doğru bir şekilde yürütülmesi gerekmektedir.

    TERİMLER:
     Akış Şeması: Söz konusu olan gıda ürünü veya işletmesine ait tüm ardışık işlemlerin detaylı, şematik dökümüdür.
     Doğrulama: HACCP sisteminin doğru bir şekilde uygulandığını ve etkili olduğunu kanıtlayan, izlemede kullanılanların dışındaki diğer prosedürlerdir.
     Düzeltici Faaliyetler: Her bir kritik kontrol noktası için, izleme sonucu, bir kritik kontrol noktasının kritik sınırlardan saptığını gösterdiğinde uygulanacak özgün ve yazılı hale getirilmiş çözüm faaliyetleridir.
     HACCP Planı: Belirli bir ürünün veya gıda üretiminin kontrolünü sağlamak üzere tanımı yapılmış işlemlerin belge halinde dökümüdür.
     HACCP Takımı: Bir HACCP çalışmasında görev alan bireylerdir.
     Hedef Seviye: Bir kritik kontrol noktasında mevcut olan bir tehlikeyi ortadan kaldırdığını veya kontrol altına aldığını gösteren,önceden belirlenmiş olan işlem değeridir.
     İzleme: Bir kritik kontrol noktasında hedef ve tolerans değerleri izlemek veya ölçmek için geliştirilen sistemler,donanımlardır.
     Karar Ağacı: Tanımlanmış olan her bir tehlike için gıda işlem basamaklarının hangisinin kritik kontrol noktası oluşturduğunu saptamak üzere her bir işlem basamağında sorulan ardışık sorulardır.

    :
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      Dosya Boyutu : 221,0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 14 Kez

    Konu Sinan COSKUN tarafından (04-05-2020 Saat 23:54 ) değiştirilmiştir.
    Sinan COSKUN ve m.sait2 bunu beğendiler.

    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. et haccp
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan Gülerkop
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30-11-2016, 22:57
  2. haccp
    ÇÖP KUTUSU forum içinde, yazan necmeddin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-08-2011, 15:09
  3. HACCP Tehlike Analizi - HACCP Planı
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Şengül PARLAK
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 15-07-2011, 13:39
  4. haccp nedir -haccp uygulamaları
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan fatmaemineakan
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12-03-2009, 09:13
  5. haccp
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan pımpı
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03-05-2008, 00:00

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed