1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    baobab çevrimdışı Üyelik tarihi: 23.01.2012 Son online zamanı: 02.06.2015

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Pastörize Sütte Yapılan Analizler

    : Pastörize Sütte Yapılan Analizler
    : Ppt
    : .......

    Asitlik Tayini
    Peroksidaz Testi
    Homojenizasyon Kontrolü
    Kirlilik Testi

    Türk Gıda Kodeksi Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş Süt Tebliği tanımına göre;

    Pastörize içme sütü: Çiğ sütün doğal ve biyolojik özelliklerine zarar vermeden pastörizasyon işlemi uygulanarak patojen mikroorganizmaların vejetatif formlarının tamamen, diğer mikroorganizmaların büyük bir kısmının yok edilmesi ile elde edilen ve pastörizasyondan hemen sonra, kısa sürede 6°C’yi geçmeyecek sıcaklığa soğutulan içme sütüdür.

    Asitlik Tayini

    Amaç ve Kapsam: Süt işletmelerinde uygulanan titrasyon asitliği,alkol testi,kaynatma testi gibi dayanıklılık deneyleri,genellikle sütte asitlik artışını belirlemek amacıyla yapılır.Asitlik düzeyi ile sütün hijyenik kalitesi arasında bir ilişki kurulur.Asitlik durumu,bazı süt mamullerinde kalite kriteri olarak ele alınırken,diğer bazı süt mamullerinin üretiminin yönlendirilmesinde yardımcı olur.
    Biz burada Soxhlet-Henkel Derecesi olarak kullandık.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 4.84 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 45 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. sütte yapılan analizler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan isa58
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 31.10.2014, 00:02
  2. Pastörize Sütte Haccp
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan mercanrengi
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 12.09.2013, 14:16
  3. pastorize sütte haccp
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan atgökışık
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.12.2011, 16:55
  4. Sütte Kimyasal Analizler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan oneraltinsoy
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 16.04.2011, 12:40
  5. pastörize ve UHt sütte antibiyotiklerin HPLC ile belirlenmesi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan laktoz_nur
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.03.2008, 19:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed