1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    ftmgdm çevrimdışı Üyelik tarihi: 19.04.2018 Son online zamanı: 06.05.2020

    Mesajları
    2
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    25
    Kalan
    80

    Standart Patates cips ambalajlama

    : Patates cips ambalajlama
    : DOC
    : .......

    PATATES CİPSİNDE KULLANILAN AMBALAJLAMA YÖNTEMİ VE BU ÜRÜN İÇİN KULLANILAN AMBALAJIN ÖZELLİKLERİ
    1. GİRİŞ
    Her sene artan bir oranla en çok satılan yiyecekler arasına giren patates ve mısır cipsleri %2.0'si su, % 6.7 protein, %37.1 yağ, % 51.5 karbonhidrat ve % 3'ü çeşitli minerallerdir. Patatesler yıkanıp makinalarda dilimlendikten sonra 90 ~110°C'taki yağ içerisinde kızartılır. 3-5 dakika süren kızartma işleminden sonra fazla yağlar alınır ve tuz eklenir. Paketlemeden önce cipsler paket içerisinde olacak terlemeyi ve yumuşamayı önlemek için soğutulur. Şekil verme, doldurma ve yapıştırma yapan makinalarda kullanılmalıdır. Patates ve mısır cipslerinde ambalaj gıdayı ekşimeye, neme, tat ve koku transferine ya da değişimine izin vermemek için kullanılır.
    Cips en çok tüketilen ürünler arasında yer almaktadır. İngiliz Kalp Sağlığı Vakfı (BHF), Dünyada her yıl 36 milyar paket patates cipsi satıldığını kaydetmiştir. Patates cipsi kalp rahatsızlıkları, obezite ve kanser riskini artırır. İçerdiği trans yağ – Trans yağ asitleri doymuş yağ asitleri gibi LDL kolestrol miktarını artırırken HDl kolestrol miktarını düşürür ve kalp hastalıkları riskini yükseltir. Patates cipsinin yağda kızartılması sırasında ortaya çıkan “akrilamid” adlı maddenin kansere yol açtığına yönelik bilimsel tartışmalar sürüyor. Yüksek ısıda besinlerde çıkan vücuda zararlı kimyasal bir madde dir. Yüksek ısıda protein ile şeker kimyasal reaksiyona girip ‘akrilamid’i doğurur. Bu madde plastik sanayinde kullanılmaktadır. Sigarada kansere yol açtığı sanılan maddeler arasında akrilamid de bulunuyor. Yapılan araştırmalarda yüksek ısıya maruz kalan cips, kraker, bebe bisküvisi, kavrulmuş çerezlerde yüksek oranda kanserojen ‘akrilamid ‘ maddesi tespit edilmiştir. Bu nedenle cips ambalajlanmasında kullanılan yöntem ve malzeme çok önem taşımaktadır (Anonim, 2011).


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 122.8 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 13 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (19.12.2018 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. PATATES VE PATATES ÜRÜNLERİ, SIVI VE TOZ ÇORBALAR İLE SOSLARIN AMBALAJLANMASI
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 12.04.2014, 12:29
  2. Tarhanalı Cips
    Yaşam forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 19.06.2013, 13:36
  3. cips yapımı
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan akrep_gfb
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 13.02.2009, 19:11
  4. çips
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan aydın_bas
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.12.2008, 21:25
  5. Yorum: 2
    Son Mesaj: 14.07.2007, 09:53

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed