2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen kgturk

Konu: Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi

  1. #1
    kgturk çevrimdışı Üyelik tarihi: 01.05.2014 Son online zamanı: 18.06.2016

    Mesajları
    1
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    0
    Kalan
    55

    Standart Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi

    : Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi
    : Pdf
    : .......

    Peynir Altı Suyunun Beslenmemizdeki Önemi ve Kullanım Olanakları
    Ahmet Hulusi DİNÇOĞLU, Mustafa ARDIÇ
    1Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Şanlıurfa

    Özet: Peynir altı suyu genel olarak peynir üretiminden elde edilen süt teknolojisinin önemli yan ürünlerinden biridir. Bileşimi ve özellikleri, kullanılan sütün kalitesi ve üretilen peynirin çeşidine göre değişmektedir. Peynir altı suyu, sütün kuru maddesinin yaklaşık yarısını (%6.96) içerir. Özellikle, peynir altı suyunun içermiş olduğu serum proteinleri besleyici değerlerinin yani
    yapısal fonksiyonlarının yanı sıra insan sağlığını olumlu yönde etkileyen biyolojik fonksiyonlara da sahiptirler. Peynir altı suyunun birçok kullanım alanı vardır. Son yıllarda, peynir altı suyunun probiyotik bakteriler ile fermantasyonu sonucu elde edilen ürünlere özel bir ilgi doğmuştur. Süt teknolojisine kazandırılacak yeni uygulamalarla peynir altı suyundan elde edilecek ürünlerin çeşitliliği artırılıp halk sağlığına özellikle çocukların gelişimine önemli düzeyde katkı sağlanacaktır.

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 1.41 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 24 Kez





    Konu Özge OYBAK tarafından (01.05.2014 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur ve feridebudakk bunu beğendiler.

  2. #2
    kerimerbay38 çevrimdışı Üyelik tarihi: 04.05.2013 Son online zamanı: 02.06.2014

    Mesajları
    24
    Konuları
    3
    Eklentileri
    3
    Kredisi
    155
    Harcanan
    0
    Kalan
    155
    Başarılarınızın devamını dilerim güzel konu.


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Nanofiltrasyon sistemi ile peynir altı suyunun demineralizasyonu ve laktoz izolesi
    Üretimde Kullanılan Prosesler forum içinde, yazan Vussy
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 04.01.2017, 19:27
  2. Peynir suyunun değerlendirilmesi
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan güvenligıda
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.07.2009, 14:48
  3. Etin beslenmemizdeki önemi ve rigor mortis
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan toker85
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 18.07.2008, 08:35
  4. Yorum: 2
    Son Mesaj: 24.03.2008, 00:00
  5. Peynir altı suyu ve peynir altı suyu tozu nedir?
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Gülsel ŞEN
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 17.09.2007, 19:22

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed