1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    statik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    statik çevrimdışı Üyelik tarihi: 18.02.2008 Son online zamanı: 25.11.2011

    Mesajları
    47
    Konuları
    5
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    111
    Harcanan
    0
    Kalan
    111

    Standart peynir fabrikası yaz staj raporu

    geçen yaz staj yaptığım fabrikdaki staj raporumu paylaşıyorum sizlerle inşallah işinize yarar.

    Staja ilk olarak süt alım biriminde başladım. Süt alım; işletmeye tankerler ve bidonlarla gelen sütlerin, numunelerinin alındığı laboratuarda analizleri yapılıp kabul edilen sütlerin işletme tanklarına alındığı oradan da işletme ünitelerine verildiği bölümdür. Bu bölümde öncelikle uyulması gereken hijyen kurallarını ve bu alanın temizliğinin nasıl yapıldığını öğrendim. Daha sonra işletmeye gelen bir süt kamyonundan nasıl numune alınması gerektiğini, numunenin nasıl alınacağını, numuneyi alırken nelere dikkat etmem gerektiği hakkında bilgi aldım. Gelen süt kamyonundan numune alacak olan çalışanın yaptıklarını gözlemledim. Ve daha sonra gelen sütün numunesini aldım. İşletmeye gelen süt tanklarından numune şöyle alınır;
    • Tanker veya bidondaki süt uygun bir karıştırıcı ile süt homojen özellikte oluncaya kadar karıştırılır.
    • Süt karıştırılırken aynı anda bir termometre yardımıyla sütün sıcaklığı ölçülür.
    • Bu işlem sıcaklık belli bir değerde sabit kalana kadar devam eder.
    • Termometre sütten hiç çıkarılmadan değeri okunur ve kaydedilir.
    • Tam olarak karışmış tanktan uygun bir bardağa süt numunesi alınır.
    • Bardakla alınan süt, sütü getiren firmanın ismi ve sıcaklığı ile birlikte laboratuara verilir.

    Süt alım bölümünde aynı zamanda; sütün geliş saati, numune alış, numune bitiş, süt alış ve süt bitiş saatleri de süt alım defterine kaydedilir. Sütün numune alınmadan önce tankta karıştırılma nedeni sütün sıcaklığının tankın her tarafında aynı olmasını sağlamaktır. Aksi takdirde, iyi karışmamış tanktan yanlış bir sıcaklık değeri alınır ve buda sütün işletmeye kabul edilip edilmeyeceğini değiştirir.




    Dosya Türü : doc
    Şifre:www.forumfood.net
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 148.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 100 Kez






Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. şarap fabrikası staj raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan yawrukus
    Yorum: 7
    Son Mesaj: 31.10.2019, 16:00
  2. Staj raporu (Ekmek fabrikası)
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan banudemirel
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 02.08.2019, 14:58
  3. Eti Gıda Kek Fabrikası Staj Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan kamikera
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 20.02.2016, 23:14
  4. Çukobirlik Yağ Fabrikası Staj Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan aravan
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 09.09.2015, 10:42
  5. Un Fabrikası Staj Raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan mmustafaekin
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 27.10.2012, 00:32

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed