1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    chilekimm çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.12.2009 Son online zamanı: 08.11.2018

    Mesajları
    5
    Konuları
    5
    Eklentileri
    5
    Kredisi
    255
    Harcanan
    13
    Kalan
    242

    Standart Peyniraltı Suyunun Fonksiyonel Özellikleri Ve Peyniraltı Suyu Kullanılarak Üretilen..

    : Peyniraltı Suyunun Fonksiyonel Özellikleri Ve Peyniraltı Suyu Kullanılarak Üretilen Yeni Nesil Süt Ürünleri
    : Pdf
    : Oktay Yerlikaya, Özer Kınık, Necati Akbulut

    Peyniraltı suyu peynir üretiminde elde edilen bir üründür. Peyniraltı suyunun bileşimi ve özellikleri, kullanılan sütün kalitesi ve üretilen peynirin çeşidine bağlı olmaktadır. Peyniraltı suyu bazlı içecekler doğal tatlı veya asit peyniraltı suyundan, proteinlerinden arındırılmış peyniraltı suyundan, doğal peyniraltı suyu su ile seyreltilerek, peyniraltı suyu tozu veya peyniraltı suyu fermantasyonu yöntemleriyle üretilebilmektedir. Son yıllarda, peyniraltı suyunun probiyotik bakteriler ile fermentasyonu ile elde edilen ürünlere özel bir ilgi doğmuştur. Bu ürünlerde en önemli basamak yüksek besin değeri ve uygun duyusal özellikleri olan fonksiyonel içeceğin üretimi için uygun starter kültürün seçilmesidir. Peyniraltı suyu içecekleri çocuktan en yaşlısına kadar pek çok tüketici için uygundur. Bu içecekler yüksek besin değeri ve tedavi edici özellikler göstermektedir. Bu derleme makalede, peyniraltı suyunun fonksiyonel özellikleri ile peyniraltı suyu kullanılarak üretilen süt içeceklerden bahsedilmiştir

    Anahtar kelimeler: Sütçülük yan ürünleri, peyniraltı suyu, alkollü ve alkolsüz içecekler, fonksiyonel katkılar


    FUNCTIONAL PROPERTIES OF WHEY AND NEW GENERATION DAIRY PRODUCTS MANUFACTURED WITH WHEY

    Abstract
    Whey is a by-product of cheese-making. Composition and characteristics of whey depend on the type of the cheese and the quality of the milk used. Whey based drinks can be produced from native sweet or acid whey, deproteinised whey or native whey which is diluted with water, whey powder or by whey fermentation. In recent years, special attention is being paid to development of whey beverages production by whey fermentation with probiotic bacteria where the most important step is the selection of suitable starter culture in order to produce functional beverage with high nutrient value and acceptable sensory characteristics. Whey beverages are suitable for wide range of consumers - from children to the oldest ones. They have very high nutrient value and good therapeutic characteristics. In this review article, functional properties of whey and milk drinks produced using whey are discussed.

    Keywords: Dairy by products, whey, alcoholic and soft drinks, functional supplement

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 154.0 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 31 Kez





    Konu Sorumlu Yönetici tarafından (12.04.2013 Saat 18:43 ) değiştirilmiştir.
    sahdarms ve yusufcukur bunu beğendiler.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Peyniraltı Suyunun Kurutulması (Sunum)
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan ByFurki
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 28.12.2010, 18:58
  2. Peyniraltı Suyu ve Fonksiyonel Özellikleri
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan eliifff
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.12.2010, 22:31
  3. peyniraltı suyunun faydaları
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan sibel77
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 06.12.2009, 10:36
  4. Yorum: 0
    Son Mesaj: 16.02.2009, 13:57
  5. Yorum: 2
    Son Mesaj: 12.12.2007, 07:40

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed