PEYNİRLİ SİMİT [/TD][/TR]


Malzemeler: [/TD][/TR]

  • 5 su bardağı un [/TD][/TR]
  • 1 yumurta [/TD][/TR]
  • 1 yemek kaşığı toz şeker [/TD][/TR]
  • 1 paket yaş maya [/TD][/TR]
  • 1 tatlı kaşığı tuz [/TD][/TR]
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ [/TD][/TR]
  • 1 su bardağı ılık süt [/TD][/TR]
  • 1/2 su bardağı ılık su [/TD][/TR]
  • 1 tatlı kaşığı mahlep [/TD][/TR]

İç Malzemesi :

  • 1,5 su bardağı peynir [/TD][/TR]
  • Maydanoz [/TD][/TR]


Üzeri için: [/TD][/TR]

  • 1/2 su bardağı pekmez [/TD][/TR]
  • 1/2 çay bardağı su (pekmez çok yoğunsa suyla açabilirsiniz.) [/TD][/TR]
  • Susam [/TD][/TR]


Yapılışı:

  • Ilık su ve süte yaş maya konulurak mayalanması beklenir.
  • Bir kabın içine 4 su bardağı un ,yumurta, tuz, şeker, sıvıyağ ve mayalı süt eklenerek yoğurulur.
  • Üzerine 1 su bardağı un daha ilave edilir. oldukça yumuşak bir hamur elde edilecek. 1-2 saat hamuru mayalanmaya bırakın.
  • Hamurun yapışmaması için; tegaha çok az un ve elinizi çok az unlayarak mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartın kesinlikle hamura un eklemeyin. Hamur elnize yapıştıkça sadece elinizi unlayın.
  • Hamurun içine maydanozlu peynir yada farklı bir içde koyabilirsiniz.Bu arada sucukla kaşarın karışımı da çok güzel oluyor.
  • Tepside 20 dakika daha mayalnmasını bekleyin.
  • Poğçaları önce pekmeze sonra susama bulayıp, fırında 200-220 derecede 25 dakika pişirin. Afiyetolsun...

SAKALLI SAÇAKLI KIRPIK POĞAÇA


Malzemeler:


  • 8 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 çay bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ +3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yaş pakmaya
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı susam

İç Malzemesi için :

  • Beyaz peynir
  • 1 paket Labne peyniri yada torba yoğurdu

Süslemek için:

  • Maydanoz
  • Kaşar peyniri
  • Pul biber






Yapılışı:


  • Ilık sütün içerisine yaş maya ve 1 adet kesme şeker konularak mayalanması beklenir.
  • Mayalanan sütün içerisine ılık su, pudra şekeri, tuz, sıvı yağ konularak iyice karıştırılır.1 Yumurta akı, 4 su bardağı unda ilave edilerek iyice yoğrulur.
  • Yoğrulan hamurun üzerine yaklaşık 1 çorba kaşığı yağ dökülerek elle sıvazlanır.Üzeri temiz bir bezle örtülerek 2-3 saat mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamur elle karıştırılır üzerine tekrar yavaş yavaş 4 su bardağı un eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde küçük parçalar kopartılır ve yuvarlak olarak şekillendirilir. 5 dakika daha mayalanması beklenir zaten şekillendirme sürecinde hamurlar mayalanıyor.
  • 2 adet yumurta sarısına 2 çorba kaşığı sıvı yağ eklenerek iyice karıştırılırve bezelerin üzerine sürülür.Son olarak da susam serpiştirilir.180 dercede 25-30 dakika pişirilir.
  • Fırından çıktıktan sonra soğuyunca poğaçalar ortalarından biraz bıçakla kesilir.İçlerine beyaz peynir ve labne peyniri karışımı tatlı kaşığıyla yerleştirilir.
  • İnce ince doğranmış maydanoza, pul bibere yada rendelenmiş kaşar peynirine poğaçalar batırılır .