4 sonuçtan 1 ile 4 arası
  1. #1
    t_dikmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    t_dikmen çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.02.2007 Son online zamanı: 10.04.2018

    Mesajları
    204
    Konuları
    59
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    0
    Kalan
    555

    Standart Piliç Etlerinde Lipid Oksidasyonu Sonucu Oluºan Malonaldehit (MA)

    Piliç Etlerinde Lipid Oksidasyonu Sonucu Oluºan Malonaldehit (MA)
    Konsantrasyonları

    Özet: Lipid oksidasyonu, çiğ veya piºmiº et ürünlerinin buzdolabı ısısında ve dondurulmuº ºartlardaki bozulma derecesini, dolayısıyla etlerin kalitesini gösteren en önemli parametrelerden biridir ve tiyobarbitürik asit ölçümüyle (TBA) belirlenmektedir. Lipid oksidasyonu, yüksek oranda doymamış yağ asidi bulunan ve ısı uygulanan piliçlerde kolayca oluºabilmektedir. Bu çalışmada, Bursa ve civarında bulunan askeri birliklerin tavuk eti ihtiyacını karşılamak üzere satın alınan piliç etlerindeki TBA düzeylerinin [µg malonaldehit (MA)/g numune olarak) belirlenmesi ve tüketici sağlığı açısından oluşturabileceği risklerin irdelenmesi amaçlanmıştır. MA konsantrasyonları, 2001-2004 yılları arasında, toplam 55 piliç numunesinde spektrofotometrik bir yöntemle belirlendi; minimal 0.007, maksimal 0.850 ve ortalama 0.248 µgMA/g olarak tespit edildi. Araştırmanın sonuçlarına göre, analizi yapılan piliç etlerindeki MA düzeylerinin insan sağlığı açısından bir risk oluşturamayacağı kanısına varıldı.



    şifre = "www.forumfood.net" (sadace link "" lar yok)
          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 109.2 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 33 Kez






  2. #2
    sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibelkural çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.03.2007 Son online zamanı: 23.05.2013

    Mesajları
    1548
    Konuları
    161
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4092
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    bu konuda et ve ürünleri kısmına acılmalıydı.. konuları actıgımız yerlere lütfen biraz daha dikkat edelim konunun daha iyi görülebilmesi ve paylaşılabilmesi için bu önemli


  3. #3
    t_dikmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    t_dikmen çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.02.2007 Son online zamanı: 10.04.2018

    Mesajları
    204
    Konuları
    59
    Eklentileri
    11
    Kredisi
    555
    Harcanan
    0
    Kalan
    555
    evet sibel haklısın ya aceleyle yükledim o yüzdende düzeltemedim yazıları. konuları açtığım yerlere dikkat etmediğim doğru bugün. kusura bakma daha dikkatli olrum.


  4. #4
    sibelkural - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    sibelkural çevrimdışı Üyelik tarihi: 14.03.2007 Son online zamanı: 23.05.2013

    Mesajları
    1548
    Konuları
    161
    Eklentileri
    81
    Kredisi
    4092
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    anlayısın için ben teşekkür ederim


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Kanatli Etlerinde PSE ve DFD Problemi Araştırma Yazısı
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan diagnoz
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 28.01.2014, 15:20
  2. Lipit Oksidasyonu
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ümransidal
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 11.12.2011, 11:46
  3. Yorum: 0
    Son Mesaj: 20.05.2009, 11:34
  4. büyükbaş hayvan etlerinde yapılan analizler
    Et ve Et Ürünleri forum içinde, yazan albeyazlim
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 08.02.2009, 23:32
  5. Piliç Etlerinde Salmonella
    Tezler forum içinde, yazan emrecesur85
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 09.03.2008, 18:34

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed