Sayfa 2/2 İlkİlk 12
13 sonuçtan 11 ile 13 arası
  1. #11
    feza çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.03.2010 Son online zamanı: 13.02.2016

    Mesajları
    20
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Pirinç Patlağı

    Yusuf bey;

    Neme karşı dayanıklılıgı artırmak için thyrlose diye bir şeker kullandık. Denemelerinden memnunum. Hammaddeye Mikserde eklendiginden ürünün dayanımını artırıyor. Şekerle birlikte kullanılması daha güzel oluyor. (%70 şeker % 30 thyrlose)Ayrıca Pullan diye bir katkı daha var. Buda cipsin üzerine suda eritilerek pulvarize ediliyor. Suyla kullanıldıgından tekrar fırınlanması gerekecektir. Pullan yüzeyde film tabakası oluşturyor. Ancak çok pahalı. İki hammadde de toz halinde satılıyor. Hammaddelere ulaşamazsanız yardımcı olurum. Pirinç patlakları süngerimsi yapıda olduklarından neme karşı hassastırlar biliyorsunuz. Genel itibarıyle hammadede kullanılacak şeker türevleri neme karşı dayanıklılıgı artırır. Ama depolama şartları çok önemli.






  2. #12
    yusufcukur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    yusufcukur çevrimdışı Üyelik tarihi: 26.08.2008 Son online zamanı: 07.09.2021

    Mesajları
    112
    Konuları
    12
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    919
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.Bu iki ürün de deneme fırsatım oldu.Çok başarılı her ikisi de.Şu an benim de alternatif çalışmaları var.İnşallah sonuçlandığında sizlerle paylaşırım.Hayırlı İşler dilerim.


  3. #13
    beyazzambak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    beyazzambak çevrimdışı Üyelik tarihi: 29.07.2008 Son online zamanı: 30.12.2019

    Mesajları
    55
    Konuları
    26
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    314
    Harcanan
    8
    Kalan
    306
    thyrlose olarak ifade dilen şeker türev trehaloz ise eğer..Gıda üretiminde kullanacaksanız üretim izni alımında sorun yaşayabilirsiniz..Çünkü trehaloz AB'de Novel Food olarak değerlendirilyor...Bu yüzden sizden ilave bilgi ve belge isteyebilirler... 258/97/EC sayılı direktifi incelerseniz trehalzoun kullanıldığı gıdanın etiketlemesi ile ilgili gereklilikleri bulabilirsiniz..
    İyi çalışmalar....


Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Pirinç patlağı masum değil!
    Beslenme forum içinde, yazan OzanA
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.10.2016, 16:54
  2. Pirinç ÜRETİMİ
    Bakliyat ve Kuru Gıda forum içinde, yazan mervmery
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 08.08.2015, 20:31
  3. Bir Porsiyon Pirinç....
    Beslenme forum içinde, yazan Sinan COSKUN
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 24.12.2014, 15:54
  4. Pirinç Patlağı
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan soner
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.02.2012, 20:40
  5. Pirinç Patlağı Yardımı
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan okhan
    Yorum: 5
    Son Mesaj: 28.02.2009, 12:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed