Sayfa 2/2 İlkİlk 12
13 sonuçtan 11 ile 13 arası
  1. #11
    Yeni Üye
    Üyelik tarihi
    25 Mar 10
    Yaş
    55

    Mesajları
    20
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5

    Standart Cevap: Pirinç Patlağı

    Yusuf bey;

    Neme karşı dayanıklılıgı artırmak için thyrlose diye bir şeker kullandık. Denemelerinden memnunum. Hammaddeye Mikserde eklendiginden ürünün dayanımını artırıyor. Şekerle birlikte kullanılması daha güzel oluyor. (%70 şeker % 30 thyrlose)Ayrıca Pullan diye bir katkı daha var. Buda cipsin üzerine suda eritilerek pulvarize ediliyor. Suyla kullanıldıgından tekrar fırınlanması gerekecektir. Pullan yüzeyde film tabakası oluşturyor. Ancak çok pahalı. İki hammadde de toz halinde satılıyor. Hammaddelere ulaşamazsanız yardımcı olurum. Pirinç patlakları süngerimsi yapıda olduklarından neme karşı hassastırlar biliyorsunuz. Genel itibarıyle hammadede kullanılacak şeker türevleri neme karşı dayanıklılıgı artırır. Ama depolama şartları çok önemli.


    •    Alt 06-02-2007'den beri

      Advertising

      advertising
      Mesajları
      1
      Konuları
      0
      Eklentileri
      0

        
       

  2. #12
    Onursal Üye yusufcukur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    26 Aug 08
    Yaş
    39

    Mesajları
    121
    Konuları
    13
    Eklentileri
    18
    Kredisi
    924
    Harcanan
    0
    Kalan
    924

    Standart Cevap: Pirinç Patlağı

    Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim.Bu iki ürün de deneme fırsatım oldu.Çok başarılı her ikisi de.Şu an benim de alternatif çalışmaları var.İnşallah sonuçlandığında sizlerle paylaşırım.Hayırlı İşler dilerim.

  3. #13
    Yeni Üye beyazzambak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    29 Jul 08

    Mesajları
    55
    Konuları
    26
    Eklentileri
    6
    Kredisi
    314
    Harcanan
    8
    Kalan
    306

    Standart Cevap: Pirinç Patlağı

    thyrlose olarak ifade dilen şeker türev trehaloz ise eğer..Gıda üretiminde kullanacaksanız üretim izni alımında sorun yaşayabilirsiniz..Çünkü trehaloz AB'de Novel Food olarak değerlendirilyor...Bu yüzden sizden ilave bilgi ve belge isteyebilirler... 258/97/EC sayılı direktifi incelerseniz trehalzoun kullanıldığı gıdanın etiketlemesi ile ilgili gereklilikleri bulabilirsiniz..
    İyi çalışmalar....

Sayfa 2/2 İlkİlk 12

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. pirinç almayın!!!!
    Güncel Haberler forum içinde, yazan mentol
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 17-04-2008, 16:38
  2. Pirinç Oyununa Gelmeyelim
    Güncel Haberler forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 15-04-2008, 13:17
  3. Pirinç Unu Fizibilite
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22-11-2007, 01:49
  4. Pirinç Makarnası
    Ortaya Karışık (tek dökümanlar) forum içinde, yazan Oğuz Pelikli
    Yorum: 6
    Son Mesaj: 29-05-2007, 20:24

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed