1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    eeyore2 çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.10.2015 Son online zamanı: 28.06.2021

    Mesajları
    4
    Konuları
    4
    Eklentileri
    4
    Kredisi
    205
    Harcanan
    72
    Kalan
    133

    Standart Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları

    : Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları
    : Pdf
    : Doç.Dr.Ahmet CANBAŞ

    Piyasadan Sağlanan Bazı Kırmızı Şarapların Fenol Bileşikleri Miktarları

    Piyasadan sağlanan bazı kırmızı şaraplarda, fenol bileşikleri miktarlarını belirlemek amacıyla, çeşitli analizler gerçekleştirilmiştir. Elde edilen sonuçlar örneklerin çoğunda alkol miktarının beklenenin altında olduğunu, asit miktarı ve pH’ın normal sınırlar içerisinde yer aldığını, uçar asidin bazı örneklerde çok yüksek olduğunu, kükürt dioksidin örneklerin çoğunda serbest halde hiç bulunmadığını ya da çok az bulunduğunu, D280 indisinin genellikle yüksek olduğunu, tanen miktarının örneklerin çoğunda tadı olumsuz yönde etkileyecek düzeylere çıktığını, antosiyan miktarının ve renk yoğunluğunun genel olarak düşük olduğunu ve renk tonunun bu tip şaraplar için çok yüksek düzeylerde bulunduğunu ortaya koymaktadır. Bu şaraplarda kalitenin iyileştirilmesi için şarap yapımının her aşamasında kükürt dioksidin rasyonel olarak kullanımına özen gösterilmeli, şaraplık üzüm çeşitlerimizin fenol bileşikleri potansiyeli belirlenmeli, hammadde ve teknik olanaklar göz önüne alınarak her çeşit ve her bölge için en uygun cibre fermantasyonu tipi ve süresi saptanmalı ve fermantasyonu izleyen aşamalarda tüm işlemlerin oksidasyonu önleyecek biçimde gerçekleştirilmesine özen gösterilmelidir.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 280.1 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 4 Kez





    Konu Çiğdem Coşkun tarafından (09.04.2016 Saat 11:44 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Fenol Üretimi
    Organik Kimya forum içinde, yazan qplolst
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.11.2013, 18:21
  2. sek beyaz ve kırmızı şarapların bazı kalite kriterlerinin belirlenmesi
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan e_avci
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 15.07.2013, 08:35
  3. Fenol Tayini
    Çevre Kimyası forum içinde, yazan erraykoca
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 07.10.2010, 01:53
  4. Yorum: 1
    Son Mesaj: 28.08.2007, 14:40
  5. Şarapların Standardı
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan fooden
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 17.04.2007, 11:18

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed