2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye

    Standart PRATİK BİLGİLER

    Pilavlar
    Pilavlarınızın tane tane olmasını istiyorsanız, pirinci pişirmeden birkaç saat önceden ılık suya yatırmanızda yarar var. Ayrıca bu suya birkaç damla limon suyu katmanız pilavın tane tane dökülmesini sağlar...
    İnatçı Kahve Lekeleri
    Kahve lekelerini çıkartmak için, hiç vakit kaybetmemeli. Eğer lekelenen giyecek yıkanır cinsten değilse, hemen temizleyiciye götürülmeli. Yıkanır cinsten kumaşlardaki kahve lekelerini ise belirttiğimiz gibi zaman kaybedilmeden önce soğuk suda, sonra da ılık sabunlu suda yıkamalı. Lekelenen giyeceği yıkadıktan sonra makinede kurutmaktan kaçınmalı...
    Boyası Çıkan Kazaklar
    Severek giydiğiniz kazak diğer giyeceklerinizi lekeliyorsa önce kazağınızı soğuk suyla yıkamayı deneyin. Kazak birkaç kez yıkanıp boyasını attıktan sonra giyeceklerinize boyası çıkmayabilir. Ama soğuk suyla yıkamaktan bir sonuç alamazsanız, bir de sirkeli suyla yıkamayı deneyin...
    Tuzlu Zeytinler
    Zeytini seviyorsunuz ama çoğu zamanda fazla tuzlu geldiğinden, yemekten kaçınıyorsunuz. Zeytinin tuzunu azaltmak için birkaç saat soğuk suda bırakmanız yeterli olur. Dilerseniz, zeytin ve su dolu kabı bir gece buzdolabında bırakın..
    Portakal - Limon Suyu
    Portakal, limon ve greyfurt sıkacağınız zaman, meyvelerin oda sıcaklığında olmalarına dikkat edin. Buzdolabından yeni çıkarılmış meyvelerden elde edeceğiniz su çok daha az olacaktır.
    Boru Patlarsa
    Ola ki evinizde bir su borusu patladı. Önce su saatinin dibindeki, vanayı kapatın. Boruyu iyice kuruladıktan sonra su sızan yeri cam ya da tahta macunu türünde bir yapıştırıcı ile kapatın. Üstünü sıkıca kadın naylon çorabıyla sarın. Vanayı yarım açarak su kullanmanız mümkün olacaktır.
    Teflon Tencere Bakımı
    Yapışmayan ve kolay temizlenen teflonlar, hanımların göz bebeği oldu. Teflon tava ve tencerelerin tek kusuru aşırı duyarlılık. Gülü seven dikenine katlanır. Teflonu kesinlikle yüksek ateşe koymayın. İçine metal değdirmeyin. Yıkarken de, toz, deterjan ve bulaşık telinden uzak durun. Bir-iki damla sıvı deterjanla tıkamak ve içinde ara sırada süt kaynatmak teflonun pırıl pırıl olması için yeterlidir.






  2. #2
    Gülsel ŞEN çevrimdışı Üyelik tarihi: 10.04.2007 Son online zamanı: 04.09.2013

    Mesajları
    3314
    Konuları
    890
    Eklentileri
    172
    Kredisi
    8614
    Harcanan
    Onursal Üye
    Kalan
    Onursal Üye
    Buzdolabındaki Tehlike!...
    Buzdolabındaki soğukluk, bakterilerin üremesini her zaman önleyemediğini biliyor musunuz? Eğer buzdolabı düzgün aralıklarla temizlenmezse, yiyeceklerde bakteriler üreyebilir. Buzdolabında sıcaklık her yerde aynı değildir. Üst kısımda +2 ila +3 derece arasında, alt kısımda ise +8 derece civarında olur. En önemli problem, besinlerin uygun şekilde tasnif edilip, dolaba yerleştirilmesidir. Eğer temizliğe dikkat edilmezse yalnız buzdolabında değil, mutfakta da tehlikeli bakterilerin çoğalması mümkündür.
    Derin dondurulmuş besinler, buzluk kısmına konulmalıdır. Buradaki besinler 1-2 hafta içinde kullanılmalıdır. Buzluğun alt kısmına et, balık, salam yerleştirilmelidir. ancak balık iyi bir şekilde sarılmalıdır.
    Orta göze kalan yemekler, pastalar, kapakları kapalı kaplarda konulmalıdır. Sebzeliğin üst kısmına yoğurt, peynir, kaymak gibi süt mamulleri yerleştirilir. Peynir yemekten yarım saat önce çıkarılırsa tadı güzel olur.
    Şunu da unutmayalım ki, yoğurdun meydana gelmesini sağlayan bakteriler, faaliyetlerine buzdolabında da devam eder.
    Ev Bitkileri Tozlanırsa
    Rengarenk çiçekli, yemyeşil yapraklı ev bitkileri eve farklı bir hava katarlar. Fakat o yemyeşil süs bitkisinin tek olumsuz yönleri yapraklarının toz tutmasıdır. Bu yüzden de, özellikle yaz aylarında her yaprağı tek tek silmek gerekir. Bu işi sık sık tekrarlamamak istiyorsanız, yaprakları bir ölçü bira ve bir ölçü suyu karıştırarak elde ettiğiniz karışımla silin. Çünkü bira, toz tutmalarını önlediği gibi, yaprakların daha parlak görünüme kavuşmalarını da sağlar.
    Pırıl Pırıl Gözler için
    Pırıl pırıl gözlere sahip olmak için ılık çay banyosu ve bol bol havuç ve maydanoz yemenizi tavsiye ederiz.
    Ayakkabı ayağınızı sıkmasın
    Yeni aldığınız ayakkabı ayağınızı sıkıyorsa içini sirkeye batırılmış bezle silin. Bu bezi ayakkabının burun kısmına sokarak bir gece bekletin. Dar gelen ayakkabıyı giymeden önce içini sıcak buhara tutun ya da bir süre saç kurutma makinesiyle sıcak hava püskürtüp giyin..
    Haşlama Suyu
    Sebzeler haşlanırken vitamin ve minerallerinin büyük bir kısmı haşlama suyuna geçtiği için bu su çok değerlidir. Bu suyu çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
    Mum Lekesi
    Kullandığınız mumların masa üstüne ve halınıza akmasından şikayetçiyseniz, mumları 1 saat boyunca tuzlu suda bekletin..
    Halılarınızın Temizliği
    Halılarınızın iyice temizlenmesini istiyorsanız üzerlerine karbonat döküp sarın, bir gece beklettikten sonra elektrikli süpürge ile süpürün.
    Mayonezi Tutturabilmek için
    Emek vererek hazırladığınız mayonezin tutması için üç kurala iyi uymanız gerek. 1- Kullandığınız yumurtalar oda sıcaklığında olmalı.. 2- Çırpma Teliniz ya da aletiniz kuru olmalı 3- Çırpma hep aynı yönde yapılmalı


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Gıda ambalajında bulunması gereken bılgıler.
    Gıda Ambalaj ve Paketleme forum içinde, yazan emotion_83
    Yorum: 18
    Son Mesaj: 10.05.2019, 09:59
  2. Mutfak ÇaliŞanlari İÇİn pratİk bİlgİler
    ISO 22000 (HACCP) forum içinde, yazan Bgm--
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 14.04.2011, 14:54
  3. Bal paketleme tesİsİ temel bİlgİler
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan LİDYA
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 30.08.2010, 21:37
  4. İLGİNÇ BİLGİLER
    Genel Kültür forum içinde, yazan metin_darici
    Yorum: 2
    Son Mesaj: 30.10.2007, 00:22
  5. KISA BİLGİLER
    Sektörel Pratik Bilgiler forum içinde, yazan serife_tatay
    Yorum: 11
    Son Mesaj: 18.06.2007, 20:52

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed