HAMUR MALZEMESI
1/2 su bardagi sivi yag
1/2 paket kati yag
1 paket kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
2 yemek kasigi yogurt
Aldigi kadar un
2 yumurta sarisi
Corek otu


IC MALZEMESI
1/2 kalip beyaz peynir
veya
1-1,5 adet rendelenmis patates
Karabiber
Kirmizi pul biber
Tuz


YAPILIS TARIFI
Genis bir kap icerisine 1/2 su bardagi sivi yag konulur.Uzerine 1/2 paket oda sicakligina getirilmis kati yag ,1 paket kabartma tozu (elekten gecirilerek),1cay kasigi tuz,2 yemek kasigi yogurt ve aldigi kadar un (elekten gecirilerek) eklenir.Kulak memesi kivaminda bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar koparilir.Avuc icinde acilir,ortasina peynir yada karabiber,kirmizi pul biber ve tuz ile hafif kavrulmus rende patates konulur,ikiye katlanir,katlama yerleri birbirine yapistirilir.Bu sekilde hazirlanmis olan pogacalar yaglanmis firin tepsisine dizilir.Uzerlerine yumurta sarisi surulur,corek otu serpilir.170 °C de uzeri kizarana kadar pisirilir.