2 sonuçtan 1 ile 2 arası
Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen blackchild42

Konu: Prebiyotikler ve Beslenmedeki Önemleri

  1. #1
    blackchild42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    blackchild42 çevrimdışı Üyelik tarihi: 28.04.2010 Son online zamanı: 22.02.2017

    Mesajları
    7
    Konuları
    7
    Eklentileri
    7
    Kredisi
    355
    Harcanan
    0
    Kalan
    355

    Standart Prebiyotikler ve Beslenmedeki Önemleri

    : Prebiyotiklerin Beslenmedeki Önemleri
    : Pptx
    : Murat KARAAĞAÇ

    GİRİŞ
    1. Prebiyotiklerin çeşitli tanımları ve özellikleri
    2. Prebiyotik Özelliğe Sahip Çeşitli Gıda Bileşenleri
    2.1. Doğal Olarak Oluşan Prebiyotikler
    2.2. Sentezlenen Prebiyotikler
    3. Prebiyotiklerin Fizyolojik Etkileri
    4. Vücutta Prebiyotiklere Tolerans
    5. Gelecekteki Beklentiler
    6. SONUÇ


    Günümüzde gıdalar tüketiciler tarafından sadece lezzet ve besin gereksinimleri değil, aynı zamanda spesifik yararlar sağlayıp sağlamadıklarına göre de değerlendirilmektedir. Probiyotik, prebiyotik ve sinbiyotik gruplarının da dahil olduğu fonksiyonel gıdalar, besin değerinin ötesinde sağlık açısından veya teknolojik açıdan faydalı özelliklere sahip gıdalar veya gıda bileşenleri olarak tanımlanmaktadır (Karagözlü, C., Yerlikaya, O. 2006).

    1. Prebiyotiklerin çeşitli tanımları ve özellikleri

    Türk Gıda Kodeksi, Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Tebliği’ ne göre prebiyotik; bağırsaklarda bir tür veya sınırlı sayıda birkaç tür mikroorganizmanın çoğalma ve/veya aktivitesini seçici olarak teşvik eden, konakçının sağlığını olumlu olarak etkileyebilen ve sindirilemeyen besin bileşenlerini, prebiyotik gıda ise; içerisinde prebiyotik bileşen içeren ürünü tanımlamaktadır (Yerlikaya, O., Karagözlü, C. 2009).

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 2.03 MB (Megabyte)
      İndirme Sayısı : 18 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (17.07.2014 Saat 09:43 ) değiştirilmiştir.
    yusufcukur bunu beğendi.

  2. #2
    mexician çevrimdışı Üyelik tarihi: 24.05.2014 Son online zamanı: 19.06.2019

    Mesajları
    10
    Konuları
    1
    Eklentileri
    1
    Kredisi
    55
    Harcanan
    20
    Kalan
    35
    teşkkürler


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Prebiyotikler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan angie
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.12.2014, 16:39
  2. Meşe Fıçıların Özellikleri ve Şarabın Yıllanmasındaki Önemleri
    Alkollü ve Alkolsüz İçecekler forum içinde, yazan deniz1984
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 30.11.2011, 12:12
  3. Prebiyotikler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 21.11.2009, 14:29
  4. Prebiyotikler
    Araştırma projeleri forum içinde, yazan ayhanb53
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 22.03.2008, 21:14
  5. Pro-Prebiyotikler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan selcukkumcu
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 26.05.2007, 21:02

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed