1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    Ögr.Gör.Hüseyin çevrimdışı Üyelik tarihi: 08.02.2013 Son online zamanı: 16.01.2018

    Mesajları
    3
    Konuları
    3
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart Probiyotik Bakteriler ve Prebiyotikler

    : Probiyotik Bakteriler ve Prebiyotikler
    : Doc
    : .......

    Probiyotik bakteriler insan bağırsağında canlılığını koruyabilen ve çoğalabilen, bağırsaklarda sindirime yardımcı olabilen ve bağırsak mikroflorasının dengesini koruyabilen, insan sağlığına yararlı bakterilerdir.

    Prebiyotikler ise, bağırsaktaki sindirime yardımcı, besin emilimini olumlu yönde etkileyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren faydalı mikrofloranın gelişimini ve aktivitesini düzenleyerek patojen mikroorganizmaların gelişimini inhibe eden, kendileri sindirime uğramayan gıda ingrediyenleridir.

    Probiyotik bakteriler çeşitli yollarla vücuda alınmakta ve faydalı etkilerini göstermektedirler. Sağlıklı bir insan vücudunda probiyotik mikroorganizmalar belli oranlarda bulunmakta ve bu mikroorganizmalar sindirim bölgesine kolonize olmuş durumdadırlar.

    Sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme konusunda tüketici istekleri gün geçtikçe değişmektedir. Geçmişte gıda maddelerinin temel fonksiyonları vücuda enerji ve gerekli besin maddelerini sağlamaktı. Son yıllarda ise ilgi sağlığın korunması ve iyileştirilmesinde gıda maddelerinin rolü üzerinde yoğunlaşmıştır. Sağlığı iyileştirici etkileri olan ingrediyenler içerisinde probiyotik ve prebiyotikler önemli bir yer tutmaktadır.


    2. FONKSİYONEL GIDALAR

    Fonksiyonel gıdaların çeşitli tanımlamaları mevcuttur:

    Geleneksel ve doğal gıdaların yanında sağlığı geliştirici bazı bileşenleri de içeren ve temel besleyici özellikleri dışında vücudumuza fizyolojik yararlar sağlayan ve kronik hastalık riskini azaltabilen gıdalar ‘‘fonksiyonel’’ gıdalar olarak tanımlanmaktadır.

    Fonksiyonel besinler; ‘‘Doğal olarak içerdikleri bileşenleri ile besin gereksinimini karşılamanın yanı sıra, sağlık açısından yarar sağlayan biyolojik öğeleri içeren, hastalıklardan korunmada etkili olabilen, yaşam fonksiyonları üzerinde negatif etkili olabilecek öğelerden arındırılmış ve yaşam kalitesini yükselten besinler’’ şeklinde tanımlanmaktadırlar.

    Bir başka tanıma göre ise; fonksiyonel gıda günlük diyet içinde alındığında, yapısında doğal olarak bulunan ya da sonradan eklenmiş bazı besin öğelerinin yardımı ile kimi hastalıklardan korunma ya da hastalıkların tedavisinde etkin olan gıda grupları olarak tanımlanmaktadır(Hocalar, 2002)

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 67.7 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 21 Kez





    Konu Sinan COSKUN tarafından (08.02.2013 Saat 10:35 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Probiyotik ve Prebiyotikler
    Tezler forum içinde, yazan hedjaz
    Yorum: 8
    Son Mesaj: 11.03.2015, 11:45
  2. Prebiyotikler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan angie
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 02.12.2014, 16:39
  3. Probiyotik Bakteriler Ve Gelişimini Etkileyen Faktörler
    Gıda Mikrobiyolojisi forum içinde, yazan memetcicek
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 18.10.2012, 00:31
  4. Probiyotik Fermente Süt Ürünleri ve Prebiyotikler
    Tezler forum içinde, yazan goncuali
    Yorum: 10
    Son Mesaj: 12.02.2009, 21:05
  5. Prebiyotikler
    Fonksiyonel Gıdalar forum içinde, yazan kalliope
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 01.03.2008, 23:01

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed