1 sonuçtan 1 ile 1 arası
  1. #1
    GKARGIN çevrimdışı Üyelik tarihi: 03.04.2013 Son online zamanı: 23.06.2013

    Mesajları
    4
    Konuları
    2
    Eklentileri
    2
    Kredisi
    105
    Harcanan
    0
    Kalan
    105

    Standart probiyotikler

    : Probiyotikler [/TD][/TR]
    : Ppt [/TD][/TR]
    : - [/TD][/TR]



    Probiyotik bakteriler;

    *Gram (+), sporsuz, basil şeklindedir.
    *Gelişebildikleri sıcaklık aralığı 35-38°C
    * pH aralığı 5,5-6,0’dır.
    *L. acidophilus anaerob ya da fakültatif anaerob bir bakteridir.

    *Bifidobakteriler için optimum sıcaklık 37-43°C ve pH aralığı ise 6.5-7.0 arasındadır. Ortam pH’ ının 4.5-5’den düşük ve 8-8.5’dan yüksek olduğu durumlarda büyümeleri azalmaktadır.

    Bir mikroorganizmanın probiyotik olarak kabul

    edilebilmesi için çeşitli özelliklere sahip olması gerekir:

    1. Asit ve safra tuzu toleransı
    Bu özellik, pH ’nın 1.5’e kadar düşebildiği midede ve asidik ürünlerde probiyotik organizmaların canlı kalabilme kabiliyeti olup, probiyotik organizmaların en önemli seçim kriterlerinden biridir. Lankaputhra ve Shah (1995)’ ın yaptığı araştırmada L. acidophilus ve Bifidobacterium un sadece birkaç suşu asidik fermente gıdalarda ve sindirim sistemindeki safra tuzu konsantrasyonlarında canlı kalabilmiştir. Bu yüzden, bütün probiyotik organizmaların asit ve safra tuzunu tolere edebileceği genellenemez.


    Devamı...


    :

          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 655.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 19 Kez





    Konu Nuran AYDEMİR tarafından (15.04.2013 Saat 14:34 ) değiştirilmiştir.

Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. Probiyotikler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan Akın52
    Yorum: 18
    Son Mesaj: 30.09.2013, 21:47
  2. probiyotikler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan muratisyen
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.05.2011, 13:36
  3. probiyotikler
    Süt ve Süt Ürünleri forum içinde, yazan burhanyilmaz
    Yorum: 1
    Son Mesaj: 27.02.2011, 15:00
  4. probiyotikler
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan bostancis
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 05.01.2011, 22:35

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed