1 sonuçtan 1 ile 1 arası
Konu: Proses Kontrol
-
18.11.2015, 12:22 #1
- Mesajları
- 1
- Konuları
- 1
- Eklentileri
- 1
- Kredisi
- 55
- Harcanan
- 0
- Kalan
- 55
Proses Kontrol
: Proses Kontrol : Ppt : Yrd.Doç.Dr.Nükhet Nilüfer Zorba
PROSES KONTROL
1. Giriş
*Kontrol işlemlerine günlük yaşantının hemen hemen her alanında rastlanılmaktadır. Bilinçli ya da bilinçsiz olarak yararlanılan bu işlemler ile günlük hayat kolaylaştırılmaktadır.
*Kontrol işlemlerinin bir çoğu, otomatik biçimde, yani sürekli bir şekilde insan gözetimi olmadan gerçekleştirilmektedir. Örneğin merdiven otomatiği, merdiven-koridor ışıklarının yakıldıktan sonra belli bir süre sonra kendi kendisine sönmesini sağlamaktadır.
*Evlerde çamaşır ve bulaşık makinelerinin çalışması; buzdolabı, termosifon, şofben ya da fırın sıcaklığının belirli bir değer etrafında tutulması ile bir sanayi tesisindeki depo sıvı seviyesinin şamandıralı açma-kapama vanaları ile kontrolü temelde benzer uygulamalardır.
*İnsan vücudunda da daha karmaşık ve hassas kontrol işlemleri gerçekleştirilmektedir. Örnek olarak göze giren ışık şiddeti göz bebeğinin açılıp kapanması ile ayarlanmaktadır. Vücut sıcaklığı, çevre sıcaklığı arttığı zaman terleme ve sıvı buharlaşmasının soğutma etkisi ile, çevre sıcaklığı azaldığı zaman ise kıl dibi kaslarının kasılmasının (ürpermenin) deri yüzeyinde yarattığı ısı ile çevre sıcaklığının değişimlerine karşı kontrol edilmektedir
Konu Çiğdem Coşkun tarafından (23.11.2015 Saat 19:48 ) değiştirilmiştir.
Advertising
Advertising