3 sonuçtan 1 ile 3 arası
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni
  • 2 gönderen damla54

Konu: Reçel Üretimi - Fizibilite Raporu

  1. #1
    damla54 çevrimdışı Üyelik tarihi: 27.02.2009 Son online zamanı: 07.09.2020

    Mesajları
    8
    Konuları
    8
    Eklentileri
    8
    Kredisi
    405
    Harcanan
    34
    Kalan
    371

    Standart Reçel Üretimi - Fizibilite Raporu


    GİRİŞ
    Meyve ve sebzeler, çoğunlukla lifli gıda mad¬deleri olup, beslenme fizyolojisi açısından önem taşıyan vitamin ve mineralleri içerir. Ayrıca meyve ve sebzeler özellikle folik asit, A vitamininin ön öğesi olan beta-karoten, E (tokoferol), C, B2 vitaminleri, kalsiyum, po¬tasyum, demir, magnezyum, posa ve diğer antioksidan özelliğe sahip bileşikler bakı¬mından da zengindir.

    Meyveleri daha uzun süre muhafaza ederek tüketimi sağlama amacıyla reçel ve marmelat şeklinde değerlendirebiliriz. Böylece mevsimi dışında sevdiğimiz meyveleri diyetimize dahil edebiliriz.

    İnsanların ihtiyaç duyduğu enerjinin %55-70 gibi büyük bir kısmını karbonhidratlardan sağlaması bu besin öğesine dahil olan reçel ve marmeladın beslenmedeki yerini kavramak için yeterlidir. Reçel ve marmelat ortalama 272 kcal/100 gr kalori değeri ile iyi birer enerji kaynağıdır.

    PROJENİN AMACI VE GEREKÇESİ

    Türkiye dünya meyve üretimine en büyük katkıyı fındık üretimi ile gerçekleştirmektedir. Dünya meyve üretiminde önemli pay aldığımız başlıca diğer meyveler içerisinde ayva incir kayısı kiraz vişne ve Antep fıstığı bir anlamda ülkemizle özdeşleşmiş denilebilir.

    Türkiye sahip olduğu üretim alanı ve ekolojik yapısı itibariyle meyve üretiminde kendine yeterliliği ve önemli ihracat şansı olan ülkelerden birisidir. Türkiye’nin dünya meyve üretiminde önemli konumunun sürdürülebilirliği açısından dünya üretim ve ticaretinde gelişen unsurların yakından izlenmesi önemli bir gereklilik olarak görünmektedir.

    Özellikle son yıllarda dünyada organik ürünlere olan talep dolayısıyla üretim artmaktadır. Türkiye üretim potansiyelinin bu yönde değerlendirilmesi de oldukça önemli bir konudur. Diğer yandan üretilen meyve türlerinde ulusal ve uluslararası piyasaların
    talebi dikkate alınarak, ürünlerin yıl boyunca istenilen düzey ve kalitede karşılanabilmesi için kontrollü-atmosferli soğuk hava deposu, paketleme tesisi gibi gerekli altyapı desteği oluşturulmalıdır.


          Dosya Şifresi : www.forumfood.net
      (Şifre alanına linki yazın. Link şifredir!)
      Dosya Boyutu : 523.9 KB (Kilobyte)
      İndirme Sayısı : 258 Kez





    sahdarms ve yusufcukur bunu beğendiler.

  2. #2
    FİLİZÇINARERSİN çevrimdışı Üyelik tarihi: 25.06.2016 Son online zamanı: 25.06.2016

    Mesajları
    1
    Konuları
    0
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    5
    Harcanan
    0
    Kalan
    5
    Ilk üyelikte 5 dosay diyorsunuz ancak indiremiyorum.


  3. #3
    Çiğdem Coşkun çevrimdışı Üyelik tarihi: 17.06.2014 Son online zamanı: 07.11.2019

    Mesajları
    253
    Konuları
    1501
    Eklentileri
    0
    Kredisi
    10
    Harcanan
    Yönetici
    Kalan
    Yönetici
    Alıntı FİLİZÇINARERSİN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ilk üyelikte 5 dosay diyorsunuz ancak indiremiyorum.
    5 krediniz yüklenmiş. Ancak 1 dosyayı 2 defa, 1 dosyayı 3 defa indirmişsiniz. Kredi kullanımınızı 2 olarak düzelttik. İndirdiğiniz dosyaların dosya indirme alanında indir butonu yanında dosya şifresi yazmaktadır. Tüm forum dosyalarında şifre aynıdır. Şifre: www.forumfood.net


Advertising

Advertising

Benzer Konular

  1. siyah cay üretimi fizibilite raporu
    Özel ve Hazır Gıdalar forum içinde, yazan bxurczn
    Yorum: 14
    Son Mesaj: 23.10.2019, 15:47
  2. Meyve Suyu Üretimi Fizibilite Raporu
    Yatırım projeleri forum içinde, yazan muhendisser
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 15.05.2015, 15:09
  3. Çivi üretimi fizibilite raporu
    DİĞER KONULAR forum içinde, yazan kratos302
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 23.04.2012, 18:54
  4. kapari reçel ve turşu fizibilite raporu
    Ders Ödev ve Raporları, Staj Raporları forum içinde, yazan pyakamoz7
    Yorum: 0
    Son Mesaj: 03.03.2010, 00:40
  5. Yoğurt üretimi fizibilite raporu ve 20 baş süt besiciliği
    Ürün ve Üretim Konusunda Destek forum içinde, yazan bulentYilman
    Yorum: 4
    Son Mesaj: 12.01.2008, 11:56

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  


HAKKIMIZDA

    GIDA GÜNDEMİ 2007 YILINDA FORUMFOOD.NET İSMİ İLE YOLA ÇIKMIŞ, BUGÜN 150 000 İN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ SAYISI İLE SEKTÖRE HİZMET ETMEKTEDİR.

TAKİP EDİN

Twitter Facebook youtube Flickr RSS Feed